*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politiske tv-reklamer hjem i stuerne

Den kommunale og regionale valgkamp buldrer derudaf, og vi bliver mødt af reklamer for politiske partier og kandidater overalt. Men ét sted er dog undtaget: tv-skærmen.

Her er der nemlig dømt adgang forbudt for de politiske partier og kandidater. Det er et udtryk for forældet lovgivning. Og vi har brug for at ændre den, så den følger med tiden.

Der føres efterhånden valgkampe og reklameres for politiske holdninger på et hav af forskellige medieplatforme.

Tv’et har for længst mistet status som monopol på reklamer, og det er langt fra den eneste platform, hvor de politiske partier og kandidater kan møde vælgerne. Men alligevel er tv’et fortsat det eneste, der er reguleret.

Der er så nogle, der vil mene, at hvis vi tillader politiske tv-reklamer, så vil det kun være de partier og kandidater med mange penge, der kan kommunikere med borgerne gennem tv-skærmen. Til dette kan man jo så undre sig over, hvorfor det lige nøjagtig kun gælder for tv’et.

Hvad med Facebook? Google? Flyers? Avisannoncer?

Der kan være gode grunde til at regulere partiernes indtægter. Men at regulere og bestemme, i hvilke medier partierne og kandidaterne lægger deres penge, det kan og skal ikke være statens opgave. Derfor har vi brug for et opgør med en lovgivning, der tager udgangspunkt i fortiden.

Parallelt med den igangværende valgkamp forud for kommunal- og regionsvalget hører vi om manglende politisk engagement. Og meningsmålinger placerer gang på gang politikere nederst på troværdighedsbarometre. Så hvorfor afskærme borgerne for politiske budskabet i tv’et?

Måske har vi mere end nogensinde før brug for, at den politiske samtale kommer hjem i stuerne. Og det kan politiske tv-reklamer være med til.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DRs Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.

Blog: Fem borgerlige pejlemærker for fremtiden København

Jens-Kristian Lütken
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning

Debat: Mere fælles udenrigspolitik gennem EU

Alexander Lemche, jurastuderende ved Københavns Universitet, København K
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her