*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Thyra Frank – var det så bare det?

I denne uge åbnede folketinget og regeringen fremkom med sit lovkatalog. For ældreminister Thyra Frank var arket næsten blankt. Var det så bare det? Jeg havde ærligt talt håbet på mere.

I denne uge åbnede folketinget. Og traditionen tro fremkom regeringen med sit lovkatalog. Justitsministeren havde tætskrevet fire sider med forslag. For ældreminister Thyra Frank var arket næsten blankt. Det eneste hendes ministerium kommer med er en ”Redegørelse af ældreområdet”. Var det så bare det? Jeg havde ærligt talt håbet på mere.

Thyra Frank er sygeplejerske, har været leder af et succesrigt friplejehjem og ikke nogen karrierepolitiker. Sådan ser jeg hende. Og ja, så er hun liberal. Og ældreminister.
Da hun blev minister, var jeg oprigtigt spændt på, hvordan hun ville udbrede afbureaukratisering, værdighed og mere selvbestemmelse til de ældre. I modsætning til nogle af de mere teknokratiske ministre har hun nemlig et helt arbejdsliv med praktisk arbejde at trække på.

Men ak nej. Hverken sidste år eller i år kommer der nogle store udspil. Der er ellers nok at tage fat på. Mange ældre får ikke den værdige ældrepleje, som vi ønsker for dem. De møder 10 forskellige hjælpere på en uges hjemmeplejebesøge og personalet står til stadighed i en dokumentationsjungle, som tager tid fra plejen.

Tilsyneladende skal Sophie Løhde så sidde og lave lovgivningen, som ”Minister for offentlig innovation”. Bare navnet beviser at kendskabet til kommunikation er stort, men har nogen i ministeriet haft bare en dag ude på gulvet? I front er en venstrekvinde med akademikerbaggrund opdraget i det politiske system.

Der bliver hele tiden kaldt på politikerne, som har haft et ”almindeligt arbejde”, og endnu bedre har haft et relevant arbejde for det politiske område, de sidder med. Det har også Liberal Alliance slået på tromme for, særligt når de socialdemokratiske og radikale ministre skulle kritiseres. Så hvorfor ikke give en ældreminister, som har fået ”lort under neglene” mere magt?

Hele fordelen ved selv at have stået i front på ældreområdet er, at man kan give kvalificerede bud på, hvad en lov fra folketinget vil betyde for den enkelte medarbejder. Med et folketing, hvor akademikerne udkonkurrerer alle andre uddannelser, så er denne egenskab meget sjælden.

Så hvorfor ikke bruge Thyra noget mere? Hun skulle vel være minister af en grund? Lige nu viser man blot, at skal man virkelig bestemme noget i det her land, så er det faktisk bedst at leve et helt liv i de politiske partier, stå med kandidatbeviset i hånden og skabe det folk med afsky kalder en ”politisk karriere”.

Så Thyra Frank, var det så bare det?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Signe Munk (f.1990) er næstformand i SF og har en fortid som byrådsmedlem i Viborg. Hun er sygeplejerskestuderende og kaster sig gerne ind i debatten om det velfærdssamfund, hun selv skal arbejde i, og vi alle skal leve i. Signe kæmper for velfærdsstatens fodsoldater, og hun lægger gerne arm med både kulsorte liberalister og fantasterne på den yderste venstrefløj.
Seneste blogs
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her