*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Har Løkke og Støjberg også en plan for 13-årige Yiming?

Mens Lars Løkke Rasmussen i dag fortæller om sin tredje økonomiske plan og fejrer den stramme udlændingepolitik, er en lille pige fortsat i klemme. 13-årige Yiming står fortsat til udvisning af Danmark, men hende har Lars Løkke Rasmussen eller Inger Støjberg tilsyneladende ikke en plan for.

Mens Lars Løkke Rasmussen i dag fortæller om sin tredje økonomiske plan, fejrer den stramme udlændingepolitik og folketinget gennemfører sin rituelle stammedans i den årlige afslutningsdebat i folketinget, går virkeligheden udenfor Christiansborg sin gang.

Lige nu er en lille pige i klemme. 13-årige Yiming står fortsat til udvisning af Danmark, men hende har Lars Løkke Rasmussen eller Inger Støjberg tilsyneladende ikke en plan for. 

Yiming Liu kom til Danmark i 2016 for at bo med sin mor og stedfar. Hun har lært dansk på syv måneder og får rosende ord med på vejen fra den lokale skole. På Hvinningdalskolen i Silkeborg kalder man Yiming for et skoleeksempel i integration. Desværre er Udlændingestyrelsen ikke enig. De mener, at det er barnets tarv at udvise den 13-årige til Kina til en far, som ikke ønsker at tage sig af hende.

Familien har anket sagen til udlændingenævnet for at klage over afgørelsen. Og efter folkeligt pres, underskriftindsamlinger og politiske opråb har Yiming fået lov til at blive i landet, mens hendes klagesag behandles. Men kan det virkelig passe, at den samlede danske presse skal på banen for at udlændingemyndigheder tager hensyn til barnets tarv? Jeg begriber det ikke.

Derfor har SF også spurgt Inger Støjberg til sagen, og særligt sætter vi fokus på, hvordan barnets tarv forstås og sikres i Udlændingestyrelsen. For barnets tarv skal sikres, uanset om sagen kommer op i medierne eller ej.

Den konkrete sag er absurd på mange måder. Udover at Yimings afslag på ophold er begrundet med, at det er hendes tarv ikke at bo i Danmark med sin mor, så påstår Udlændingestyrelsen i sin afgørelse direkte forkerte ting, som at Yiming ikke taler dansk, samt at Yiming ikke har potentiale til at blive integreret, på trods af at hun er godt med skolen og deltager i alle sociale aktiviteter i sin klasse.

Og mange er heldigvis enige med mig i, at det er helt urimeligt. Det samlede byråd i Silkeborg Kommune, hvor Yiming bor med sin mor og stedfar, forstår heller ikke afgørelsen om udvisning. Der er indsamlet over 4000 underskrifter mod udvisningen. Og alle, som kender familien, står uforstående overfor en udlændingepolitik, der så åbenlyst modarbejder en lille pige, som vil og kan integreres.

Jeg forstår udmærket, at Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg skal have styr på de store linjer i dansk politik. Men hvad med de små mennesker, som politikken rammer?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Signe Munk (f.1990) er næstformand i SF og har en fortid som byrådsmedlem i Viborg. Hun er sygeplejerskestuderende og kaster sig gerne ind i debatten om det velfærdssamfund, hun selv skal arbejde i, og vi alle skal leve i. Signe kæmper for velfærdsstatens fodsoldater, og hun lægger gerne arm med både kulsorte liberalister og fantasterne på den yderste venstrefløj.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.17, 09:04
Næ, det er der intet, der tyder på. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her