*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvis du tror, at det er de farlige langskæggede muslimske mænd, der forbyder kvinder at svømme, så tager du fejl

I 13 år var der ingen problemer med kvindesvømning i Gellerupbadet, men pludselig lukkede kommunen ned for tilbuddet med henvisning til 'danske værdier'. En undersøgelse viser nu, at antallet af badegæster er dalet voldsomt efter, at kommunen har lukket ned for det populære tilbud. Hvem er det lige, der udøver social kontrol?

Der var engang en svømmehal – Gellerupbadet – i Aarhus. Det gik virkelig skidt for svømmehallen idet besøgstallet var dalende, og det kom på tale, at svømmehallen skulle lukkes. For at undgå lukningen oprettede man blandt andet et tilbud om kvindesvømning om lørdagen, og så kom der pludselig gang i svømmehallen igen. Om lørdagen mødtes kvinder med forskellig kulturel og social baggrund i Gellerupbadet og motionerede sammen. Det var godt for svømmehallen, godt for kvindernes sundhed og ikke mindst godt for integrationen.

Kronprinseparret så potentialet og donerede en kvart million til integrationsprojektet, som både omfattede drenge, piger og voksne.

I 13 år fortsatte Gellerupbadet med at have åbent kun for kvinder om lørdagen fra kl 15:00-18:00. Kvindesvømningen blev iværksat under en Venstre-borgmester og fortsatte under socialdemokratiske borgmestre – skiftende politiske flertal fandt igennem 13 år ingen problemer med kvindesvømningen, tværtimod.

Men fra januar i år var det slut med kvindesvømning i Gellerupbadet fordi et politisk flertal pludselig besluttede sig for, at det er kvindeundertrykkende, mangel på ligestilling, fremme af parallelsamfund og ikke mindst udtryk for muslimske mænds sociale kontrol. Alle partier, bortset fra Radikale Venstre og Enhedslisten, var enige om at lukke ned for svømmetilbuddet.

At kvinderne selv var glade for svømningen, på demokratisk vis samlede underskrifter ind og demonstrerede imod lukning af tilbuddet betød intet. Politikerne havde på forhånd besluttet sig for, at demonstrerende kvinder, der holder af at bade, måtte være undertrykte.

Nu viser en undersøgelse så, at antallet af badegæster er dalet voldsomt om lørdagen efter at kvindesvømningen er blevet afskaffet. Fra et gennemsnitligt besøgstal på over 100 gæster om lørdagen, er der nu kun 35 badegæster.

Man skal da være helt blød i bolden, hvis man fortsat går rundt og tror, at det er de farlige langskæggede muslimske mænd, der forbyder deres kvinder at svømme. Næh, i Aarhus er det politikerne, der udøver social kontrol og undertrykker sine borgere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her