*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvis du tror, at det er de farlige langskæggede muslimske mænd, der forbyder kvinder at svømme, så tager du fejl

I 13 år var der ingen problemer med kvindesvømning i Gellerupbadet, men pludselig lukkede kommunen ned for tilbuddet med henvisning til 'danske værdier'. En undersøgelse viser nu, at antallet af badegæster er dalet voldsomt efter, at kommunen har lukket ned for det populære tilbud. Hvem er det lige, der udøver social kontrol?

Der var engang en svømmehal – Gellerupbadet – i Aarhus. Det gik virkelig skidt for svømmehallen idet besøgstallet var dalende, og det kom på tale, at svømmehallen skulle lukkes. For at undgå lukningen oprettede man blandt andet et tilbud om kvindesvømning om lørdagen, og så kom der pludselig gang i svømmehallen igen. Om lørdagen mødtes kvinder med forskellig kulturel og social baggrund i Gellerupbadet og motionerede sammen. Det var godt for svømmehallen, godt for kvindernes sundhed og ikke mindst godt for integrationen.

Kronprinseparret så potentialet og donerede en kvart million til integrationsprojektet, som både omfattede drenge, piger og voksne.

I 13 år fortsatte Gellerupbadet med at have åbent kun for kvinder om lørdagen fra kl 15:00-18:00. Kvindesvømningen blev iværksat under en Venstre-borgmester og fortsatte under socialdemokratiske borgmestre – skiftende politiske flertal fandt igennem 13 år ingen problemer med kvindesvømningen, tværtimod.

Men fra januar i år var det slut med kvindesvømning i Gellerupbadet fordi et politisk flertal pludselig besluttede sig for, at det er kvindeundertrykkende, mangel på ligestilling, fremme af parallelsamfund og ikke mindst udtryk for muslimske mænds sociale kontrol. Alle partier, bortset fra Radikale Venstre og Enhedslisten, var enige om at lukke ned for svømmetilbuddet.

At kvinderne selv var glade for svømningen, på demokratisk vis samlede underskrifter ind og demonstrerede imod lukning af tilbuddet betød intet. Politikerne havde på forhånd besluttet sig for, at demonstrerende kvinder, der holder af at bade, måtte være undertrykte.

Nu viser en undersøgelse så, at antallet af badegæster er dalet voldsomt om lørdagen efter at kvindesvømningen er blevet afskaffet. Fra et gennemsnitligt besøgstal på over 100 gæster om lørdagen, er der nu kun 35 badegæster.

Man skal da være helt blød i bolden, hvis man fortsat går rundt og tror, at det er de farlige langskæggede muslimske mænd, der forbyder deres kvinder at svømme. Næh, i Aarhus er det politikerne, der udøver social kontrol og undertrykker sine borgere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.08.17, 15:33
Og det kan venstrefløjen takke sig selv for. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.08.17, 13:59
Danmarks længste stadionpølser fås i Sundby Idrætspark Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.08.17, 12:52
Det må ikke være kreative leasingmodeller og dermed statskassen, der skal der gøre udslaget for forbrugerens valg. Derfor skal bilafgifterne omlægges til en teknisk model baseret på sikkerhed og miljø. Læs mere
Af Siddik Lausten
21.08.17, 11:55
Vores muslimske landsmænd skal i langt højere grad aktiveres i kampen mod radikalisering og terrorisme. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.17, 11:17
Så stedmoderligt har vi behandlet historien, at vi kalder den fortid. Den var død, borte, forbi. Men nu kommer den igen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.08.17, 18:40
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.08.17, 14:05
Psykologisk er der tale om en kognitiv dissonans, hvor ens eget verdensbillede af islam, ikke passer overens med virkelighedens islam. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
19.08.17, 12:07
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan. Læs mere
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her