*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Langballes hykleri: lever du op til alle hans krav må du alligevel ikke blive dansk statsborger

Jeg håber ikke, at andre partier lader sig inspirere til at bryde aftaler og nægte statsborgerskab til de borgere, der har fortjent det. Lad galskaben stoppe ved Dansk Folkeparti.

Lige for tiden er jeg på barsel med min 3 måneder gamle datter, og yndlingsbeskæftigelsen mens jeg ammer, er at se TV fra Folketinget (det er lidt nørdet, I know). I dag var ingen undtagelse og mens jeg ammede baby Sofia her til formiddag fulgte jeg debatten i folketingssalen. Jeg fik pludselig min chailatte galt i halsen for fra Folketingets talerstol sagde Christian Langballe nemlig, at han og Dansk Folkeparti ikke ville stemme for lovforslag L 187, der giver dansk statsborgerskab til 2710 personer. 

Og hvorfor så ikke, fristes man til at spørge?
 
Fordi det er for mange, lød argumentet. Underforstået: for mange brune og for mange muslimer opnår statsborgerskab med lovforslaget og "Vi kommer ikke til at stemme for og deltage i den fortsatte opløsning af Danmark og fremme parallelsamfund."
 
Det der reelt er sket, er at Christian Langballe er blevet overrasket. Overrasket over, hvor mange mennesker, der egentlig opfylder de strenge krav, der skal til for at blive dansk statsborger. Krav som er blevet til som følge af en aftale som han og hans parti vel at bemærke er en del af.
 
Hykleriet er himmelråbende højt. Og det er jo i virkeligheden den slags der puster til politikerleden og mistilliden til politikere. Christian Langballe og Dansk Folkeparti er med i en aftale, om at hvis man opfylder en række krav, så kan man ved lov få tildelt dansk statsborgerskab - men i det sekund mere end 1.000 personer rent faktisk opfylder kravene for at blive danske, så er det pludselig bedst, at de bare undlader at integrere sig og undlader at søge indflydelse i det land de bor i.
 
Men nu er det jo ikke første gang Dansk Folkeparti taler med to tunger. Kristian Thulesen Dahl lovede jo bl.a., at han ikke ville lægge stemmer til at forringe kontanthjælpen, alligevel svigtede han nogle af de allersvageste ved at stemme for kontanthjælpsloftet. Ligesom det også var Dansk Folkeparti, der lovede, at danskerne bare kunne stemme nej til at afskaffe retsforbeholdet og fortsat være fuldgyldige medlemmer af Europol. Det kunne vi ikke - vi har fået en særaftale som er rigtig god, men som ikke sikrer det Danmark indflydelse i de styrende organer og heller ikke sikrer dansk deltagelse i den demokratiske kontrol med Europol.
 
Jeg håber ikke, at andre partier  lader sig inspirere til at bryde aftaler og nægte statsborgerskab til de borgere, der har fortjent det. Lad galskaben stoppe ved Dansk Folkeparti.   
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her