*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg tager afstand som muslim, kvinde og rødhåret

Det er uværdigt at udsætte sine medborgere for uretmæssig mistænkeliggørelse, og jeg er personligt en af dem, der bliver gal over dette tilbagevendende afstands-cirkus. Men ind til videre har vreden ikke hjulpet mig spor og debatten kører i ring år efter år. Så må jeg jo hellere i gang med at tage afstand.

Der er ikke noget nyt i at fremtrædende politikere efterspørger, at muslimske medborgere tager afstand fra terrorisme, når den begås i Islams navn. Der er heller ikke noget nyt i, at disse efterspørgere ikke forstår, at når muslimske medborgere gang på gang bliver vrede over at blive afkrævet afstandtagen fra handlinger de aldrig kunne drømme om at begå og afstandtagen fra personer de aldrig kunne drømme om at identificere sig med, så er vreden i sig selv den største demonstration af aktiv afstandtagen, som man kunne ønske sig.

Det er uværdigt at udsætte sine medborgere for uretmæssig mistænkeliggørelse og jeg er personligt en af dem, der bliver gal over dette tilbagevendende afstands-cirkus.

Men ind til videre har vreden ikke hjulpet mig spor og debatten kører i ring år efter år. Så må jeg jo hellere i gang med at tage afstand, so here goes:

  • Som dansk muslim tager jeg afstand fra enhver grusom og barbarisk handling foretaget i Islams navn, herunder alle Daesh’s (Islamisk Stat) terrorangreb, senest i Frankrig og Afghanistan.
  • Som farsi-talende tager jeg afstand fra den unge iransk-tyskers handling, da han gik amok ved et indkøbscenter i München og dræbte 9 personer.
  • Som kvinde tager jeg afstand fra holdningen om, at feminisme i dag kun bør handle om kvinder og kvinders rettigheder. Også mænd bliver undertrykt, socialt kontrolleret og holdt nede – i feminismens navn er kampen for dem mindst lige så vigtig.
  • Som økonom tager jeg afstand fra Anders Fogh Rasmussens alt for lempelige finanspolitik i 00’erne, der gjorde, at finanskrisen ramte Danmark langt hårde end den burde.
  • Som embedsmand og offentligt ansat tager jeg afstand fra de 45 offentligt ansatte, der er involveret i den mest omfattende sag om bestikkelse af danske offentligt ansatte i nyere tid.
  • Som mor tager jeg afstand fra de mødre, der på fordømmende vis har fortalt mig, at jeg bør arbejde mindre og prioritere familien højere. De glemmer at barnet har en far, der i lige så høj grad som jeg kan drage omsorg og give kærlighed. Og de glemmer, at den løsning, der virker for dem i deres familie ikke nødvendigvis er den samme, som vil fungerer i min.
  • Som rødhåret tager jeg afstand fra flere af Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjbergs tiltag rettet mod flygtninge, herunder ’skræmmeannoncer i udenlandske aviser’, smykkeloven, udskydelse af retten til familiesammenføring, m.fl.

Der er formentlig langt mere her i verden jeg kan tage afstand fra, men foreløbig er min liste 7 punkter lang. Og nu vil jeg gerne se din liste?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
17.10.17, 13:01
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her