*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Grimhøj-imam anmeldt for seksuelle overgreb på børn

Prøv at erstatte 'imam' med 'præst' og 'Grimhøj' med 'jysk frikirke'. Så får du den korrekte version af nyheden. Og samtidig får du også svaret på, hvorfor politikerne ikke er ved at vælte over hinanden i kampen om at komme til orde i medierne for at udtale fordømmelser og afkræve danskerne aktiv afstandtagen.

”En imam er politianmeldt for flere seksuelle overgreb mod børn og unge, der kom i hans moske. Han er tidligere blevet anklaget for grænseoverskridende ritualer i Grimhøj-moskeen, som er blevet kaldt en sekt.

Lege blandt unge drenge, hvor de, der tog mest tøj af, elskede Gud mest. Børn, der blev tvunget til at spise opkast. Og en seance på en badeanstalt, hvor der blev taget nøgenbilleder af helt unge piger.

Fatima var chokeret, da hendes datter i 2012 kom hjem og fortalte, hvad der tilsyneladende foregik i moskeen, som hun siden 2009 var blevet suget ind i.

Datteren stod frem og fortalte historien i dagbladet BT, og imamen fra Grimhøj blev senere anmeldt til politiet. Men sagen blev droppet på grund af manglende beviser.

Nu er den forhenværende imam fra Grimhøj-moskeen igen omdrejningspunkt i en opsigtsvækkende sag – denne gang om seksuelt misbrug af børn.

I slutningen af april anmeldte en mand imamen til amerikansk politi for at have begået seksuelle overgreb mod hans to børn i USA, hvor den forhenværende imam har boet siden 2011.

Samtidig er han herhjemme anmeldt for yderligere otte tilfælde af overgreb i perioden fra 2006 til 2011, hvor imamen stod i spidsen for Grimhøj-moskeen.”

Hvor er horden af politikere, der er ved at vælte over hinanden i kampen om at komme til orde i medierne for at udtale fordømmelser og afkræve samtlige trosfæller til denne imam afstandtagen?

Prøv at erstatte imam med præst og Grimhøj-moskeen med jysk frikirke. Så får du den korrekte version af nyheden, som stammer fra denne artikel på Berlingskes hjemmeside. Og så forstår du måske også, hvorfor der ikke er linet op med massive politiske interviews og initiativer til, hvordan danske børn kan reddes ud af kirkens hænder. Efter TV2’s ’Moskeerne bag sløret’ var selv statsministeren på banen, men i denne sag er der larmende tavshed.

Jeg tillader mig at spekulere på om ikke det ville være blevet en langt større historie, hvis nu det havde handlet om en imam og ikke en præst. Og jeg tillader mig at stille spørgsmålstegn ved om medierne og politikerne egentlig behandler alle ens.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Samira Nawa Amini (f. 1988) er født i Aalborg af afghanske forældre, der kom som flygtninge i slutningen af 80'erne. Hun er uddannet økonom har været aktivt medlem af Radikale Venstre i mange år, hvor hun også er folketingskandidat. Hun blander sig særligt i flygtninge- og integrationsdebatten, og det lykkedes hende at være dagsordenssættende i folketingsvalgkampen 2015 med kampagnen #EngangVarJegFlygtning, som nu har bredt sig til Norge og Finland.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
17.10.17, 13:01
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her