*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Palæstinenserne er blevet en del af dansk kultur

Men desværre består bidraget til samfundsdebatten mest af jødehad.

Der er intet nyt i konflikten i Gaza. Palæstinenserne udfører terrorangreb mod Israel, og på et tidspunkt får israelerne nok og griber ind. Men noget har ændret sig i Danmark.

I Politiken har Rune Lykkeberg gjort opmærksom på et nyt fænomen: Danskere med palæstinensisk baggrund udgør en synlig stemme i debatten. De er overalt. På TV, i aviserne, til demonstrationer og ud over de sociale medier. Nu er det ikke længere den danske venstrefløj, der taler på vegne af den undertrykte minoritet. Nu kan de føre ordet selv. En demokratisk integration, som Lykkeberg rørstrømsk proklamerer det.

Lykkeberg har overfladisk set ret. Danmark er blevet forandret. Palæstinenserne udgør en stemme i debatten, som er umulig at ignorere. Men det er helt indlysende en bedrøvelig udvikling.

Når man som jeg og min hustru har skrevet et indlæg om konflikten, betyder det en lind strøm af konspiratoriske og antisemitiske angreb fra personer, der ikke har dansk baggrund. De er skrevet med en råhed og et had, man ikke genfinder i andre debatter. En sørgelig forandring.

Enhver kan ved selvsyn konstatere, hvordan palæstinensere (eller arabere) agerer på sociale medier ved at læse på den (nyateistiske) jødiske journalist Martin Krasniks facebookside. Efter et kontant interview med en venstreekstremistisk (USA er selv skyld i 9/11, og Hamas er ikke en terrorbevægelse) nordmand blev han mødt med hundredevis af voldsomme angreb fra danskere med anden etnisk baggrund. En meget stor del er utilsløret antisemitiske.

Som journalist med jødisk baggrund lader det til, at Krasnik fremover skal kunne håndtere en flodbølge af jødehad. Og det gælder formentlig også hans kollegaer. Vi har eksempelvis fået en antisemitisk underskriftsindsamling mod jødiske eller jødisk affilierede journalister. Et hurtigt kig på de underskrivendes navne, og vi får desværre bekræftet Lykkebergs pointe om ’den nye stemme’ i debatten.

Langt mere uhyggeligt er naturligvis de attentatforsøg, bombeangreb og overfald rettet mod jøder, der har fundet sted rundt om i Europa for nylig. I forbindelse med den seneste Gaza-konflikt har vi set arabiske demonstrationer udvikle sig til angreb på jødiske butikker og en synagoge. Vi kan helt nøgternt tale om en pogrom. En lille pogrom bestemt, men fremtidsudsigten er næsten for rædselsvækkende til, at man kan tænke det til ende. Og bemærk: det er ikke skinheads, der begår overgrebene.

Der er noget fundamentalt i vejen med Lykkebergs perspektiv, når han glæder sig over den palæstinensiske demokratiske deltagelse, når den er entydigt sammenfaldende med had og antisemitisme. De pro-palæstinensiske demonstrationer foregår med nazistiske tilråb og konfrontationer med de pro-israelske, der gør, at sidstnævnte ikke kan gennemføres.

På bizar vis opfatter Lykkeberg nu palæstinensernes bidrag til samfundsdebatten på linje med jøder som Georg Metz.’ Ingen bliver politisk defineret af deres etniske eller religiøse baggrund, lyder det. Det er noget ævl.

Yahya Hassan har jeg meget godt at sige om, men det er indlysende for alle andre end Lykkeberg, at han er fuldkommen defineret af sin baggrund. Den studerende Tarek Hussein har jeg modsat ikke meget godt at sige om, men det er lige så indlysende, at han ligeså er defineret af sin baggrund. Tror Lykkeberg virkelig, at nogen ville have trykt hans underlødige angreb på Naser Khader, hvis ikke han havde haft en ikke-dansk baggrund?

Og dér er forskellen til Georg Metz. Ikke en kat overvejer, at Georg Metz har jødisk baggrund. Faktisk var jeg end ikke klar over det, før jeg læste Lykkebergs seneste skriv. Jeg synes Georg Metz er et velskrivende sludrechatol. Og det synes jeg stadig - også nu hvor jeg ved, at han er jøde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her