*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Gak og løjer med konventioner

I en verden hvor magten ikke er placeret hos moralsk afsporede jurister

Alle vinder på Støjberg-skandalen. Den ellers identitetskonfuse venstrefløj har fundet noget genkendeligt og trygt i at stille indignerede spørgsmål til en ond minister. Berlingske og Politiken kan skrive en masse ligegyldige artikler, der på overfladen ligner kritik af magthaverne. Mens den helt store vinder, Inger Støjberg selv, fremstår som heltinden, der går op imod systemet af barnebrudsforsvarende jurister.

Tænk, hvis vi levede i en verden, hvor magten ikke var malplaceret hos nogle moralsk afsporede jurister, men i stedet lå hos demokratisk valgte politikere? Det lyder vildt, men lad os prøve at lade som om:

INGER STØJBERG: Du Uffe, har du set Jyllands-Postens artikel om mindreårige piger, der lever sammen med skæggede mænd på asylcentrene? Det er da for klammo!

UFFE TOUDAL (DEPARTEMENTSCHEF): Jeg ved det! Kan se, at de banditter i Udlændingestyrelsen kender alt til det. Dan Jørgensen er allerede ude og kritisere dig for ikke at reagere, selvom han jo godt ved, at de aldrig ville fortælle dig den slags!

INGER STØJBERG: Ja, man bliver helt fristet til at spørge finansen, om vi ikke skal ’effektivere’ lidt. Men lad os lige få opløst de dér børneægteskaber først. Er allerede blevet kaldt i samråd.

UFFE TOUDAL: Den fikser jeg. Går ud fra, at vi bare sender en staveplade til Udlændingestyrelsen om, at små piger der er gift med granvoksne mænd skal skilles ad?

INGER STØJBERG: Du kender mig efterhånden :)

UFFE TOUDAL: Hov, jeg kom lige i tanke om, at Menneskerettighedskonventionen har en skør bestemmelse om, at sagerne skal vurderes individuelt. Det er ren goddag mand økseskaft. Så ved vi godt, hvad de hippier kommer frem til!

INGER STØJBERG: Det konventions-pjat er vi jo vant til efterhånden. Du må også lige få en hastebehandlet ændring af lovgivningen igennem, så.

UFFE TOUDAL: Tror du, vi kan få et flertal i folketinget? Og har vi befolkningen med os?

INGER STØJBERG: Haha! Jeg elsker din humor, Uffe!

UFFE TOUDAL: :) Vi behøver heldigvis ingen høringsfrist. Vi ved alligevel, hvad grædekonerne vil sige. Den her tager ikke mere end en uge.

INGER STØJBERG: Så må barnebrudene leve med deres mænd en uge længere. Men jeg vil gerne overholde loven, så venstrefløjen ikke får anledning til at spilde vores tid med alenlange samråd.

Desværre lever vi ikke i verden, hvor magten ligger hos de folkevalgte. Eller, rettere sagt: på flyveblade i magtcirklerne står, at de folkevalgte ikke kan handle på grund af paragrafferne. Men det kan de faktisk. Folketinget kan - i morgen, hvis det skal være - ændre reglerne, så det bliver muligt at adskille barnebrude fra deres ægtefælle. Det eneste, der kræves, er en smule politisk mod. Og dér strander vi så med Lars Løkke i front. Der kommer nationens ve og vel nemlig til kort over for Græsted-heltens karriereplaner med Merkel. Ærgerligt, ærgerligt for barnebrudene og os alle sammen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
28.06.17, 15:47
Frisindet skal udleves, ikke bare hyldes i skåltaler. Læs mere
Af Mikael Jalving
28.06.17, 12:43
Af Christian Rabjerg Madsen
28.06.17, 10:24
Demokratiet påføres varig skade, hvis Inger Støjberg er hævet over loven. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.06.17, 17:38
I så fald skal han stort set ophæve tyngdeloven. Læs mere
Af Camilla Schwalbe
27.06.17, 13:26
Jeg bliver forarget, og er lige ved at gå i fælden, men så minder jeg mig selv om, at mediestanden er ukritisk, og at virkeligheden sjældent afbilledes proportionelt i medierne. Læs mere
Af Christina Egelund
27.06.17, 12:51
Jeg tænker på jer i disse dage, når jeg læser og hører debatten om nutidens curlingforældre. I vil på Roskilde, selvfølgelig vil I det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
27.06.17, 12:34
DR- dokumentar tegner et nyt billede af hele EU-sagen. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.06.17, 11:48
Udlændingedebatten raser som aldrig før i landet, hvem kan stramme mest? Læs mere
Af Harun Demirtas
27.06.17, 10:13
Jeg nægter at høre på en minister, der efterlader syge børn og svage patienter i deres seng uden menneskeligt hensyn. Læs mere
Af Siddik Lausten
26.06.17, 17:46
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her