*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Gak og løjer med konventioner

I en verden hvor magten ikke er placeret hos moralsk afsporede jurister

Alle vinder på Støjberg-skandalen. Den ellers identitetskonfuse venstrefløj har fundet noget genkendeligt og trygt i at stille indignerede spørgsmål til en ond minister. Berlingske og Politiken kan skrive en masse ligegyldige artikler, der på overfladen ligner kritik af magthaverne. Mens den helt store vinder, Inger Støjberg selv, fremstår som heltinden, der går op imod systemet af barnebrudsforsvarende jurister.

Tænk, hvis vi levede i en verden, hvor magten ikke var malplaceret hos nogle moralsk afsporede jurister, men i stedet lå hos demokratisk valgte politikere? Det lyder vildt, men lad os prøve at lade som om:

INGER STØJBERG: Du Uffe, har du set Jyllands-Postens artikel om mindreårige piger, der lever sammen med skæggede mænd på asylcentrene? Det er da for klammo!

UFFE TOUDAL (DEPARTEMENTSCHEF): Jeg ved det! Kan se, at de banditter i Udlændingestyrelsen kender alt til det. Dan Jørgensen er allerede ude og kritisere dig for ikke at reagere, selvom han jo godt ved, at de aldrig ville fortælle dig den slags!

INGER STØJBERG: Ja, man bliver helt fristet til at spørge finansen, om vi ikke skal ’effektivere’ lidt. Men lad os lige få opløst de dér børneægteskaber først. Er allerede blevet kaldt i samråd.

UFFE TOUDAL: Den fikser jeg. Går ud fra, at vi bare sender en staveplade til Udlændingestyrelsen om, at små piger der er gift med granvoksne mænd skal skilles ad?

INGER STØJBERG: Du kender mig efterhånden :)

UFFE TOUDAL: Hov, jeg kom lige i tanke om, at Menneskerettighedskonventionen har en skør bestemmelse om, at sagerne skal vurderes individuelt. Det er ren goddag mand økseskaft. Så ved vi godt, hvad de hippier kommer frem til!

INGER STØJBERG: Det konventions-pjat er vi jo vant til efterhånden. Du må også lige få en hastebehandlet ændring af lovgivningen igennem, så.

UFFE TOUDAL: Tror du, vi kan få et flertal i folketinget? Og har vi befolkningen med os?

INGER STØJBERG: Haha! Jeg elsker din humor, Uffe!

UFFE TOUDAL: :) Vi behøver heldigvis ingen høringsfrist. Vi ved alligevel, hvad grædekonerne vil sige. Den her tager ikke mere end en uge.

INGER STØJBERG: Så må barnebrudene leve med deres mænd en uge længere. Men jeg vil gerne overholde loven, så venstrefløjen ikke får anledning til at spilde vores tid med alenlange samråd.

Desværre lever vi ikke i verden, hvor magten ligger hos de folkevalgte. Eller, rettere sagt: på flyveblade i magtcirklerne står, at de folkevalgte ikke kan handle på grund af paragrafferne. Men det kan de faktisk. Folketinget kan - i morgen, hvis det skal være - ændre reglerne, så det bliver muligt at adskille barnebrude fra deres ægtefælle. Det eneste, der kræves, er en smule politisk mod. Og dér strander vi så med Lars Løkke i front. Der kommer nationens ve og vel nemlig til kort over for Græsted-heltens karriereplaner med Merkel. Ærgerligt, ærgerligt for barnebrudene og os alle sammen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her