*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det åndløse forhudshysteri

Det er fuldkommen ligegyldigt, at drengebørn bliver omskåret. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene.

Omskæring af drengebørn er ikke et problem. Det er et næsten-uskadeligt indgreb og falder så indlysende ind under forældres ret til at bestemme over deres børn. Faktisk er det sådan, at langt hovedparten af amerikanske mænd er omskåret, og det er de af langt overvejende af sekulære årsager. At tale om kritiske skadevirkninger ved drengeomskæring er ganske enkelt hysterisk. Den medicinske del af debatten er grundlæggende irrelevant.

At et forbud mod drengeomskæring bliver diskuteret seriøst er udtryk for vores materialistiske kultur. Om man er omskåret eller ej er nærmest eventyrligt ligegyldigt sammenlignet med de værdier og den moral, som forældrene pådutter børnene. Vores forældres opdragelse gør os i udpræget grad til de mennesker, vi er. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene.

Og selvom forældre (heldigvis) har en næsten uindskrænket magt over deres børn, gør vi da også en meget markant undtagelse. I Danmark er alle børn tvunget til at modtage en grundlæggende uddannelse, der gør dem i stand til at fungere som borgere i samfundet. Uden et sådant fælles udgangspunkt kunne vores land ikke fungere. Åndelig homogenitet er fundamentet for vores samfundsorden.

Skal vi være ærlige, skyldes en stor del af forbudsiveren, at der herhjemme først og fremmest er tale om en muslimsk skik. Og jeg er da bestemt enig i, at islam som tankesæt ikke gør noget som helst godt for Danmark. Omskæring er bare ikke en del af problemet. Det er et helt privat indgreb, og gør ikke en kat fortræd. Hvis alle danske mænd var omskåret i morgen, ville vores samfund være fuldstændig det samme.

Vi har en udfordring med muslimer i Danmark. Ikke fordi de omskåret, men fordi hovedparten ikke er åndeligt på bølgelængde med os andre. Og det skulle man tage at gøre noget ved. Man skulle bringe os åndeligt tættere sammen ved ikke at tillade, at muslimer får deres grundlæggende dannelse som borgere i en muslimsk friskole. Ånd er vigtigere end forhud.

Vi burde heller ikke tillade, at muslimske kvinder dækkes til med tørklæder i de institutioner, der skulle bringe os sammen. Tørklædet udgør en mental adskillelse. En utilgængelighed. Kontrasten til omskæringen er slående. Fysisk set er tørklædet blot et par gram tekstil og virker helt trivielt sammenlignet med det at skære i små drengebørn. Ikke desto mindre er tørklædet en fuldstændig afgørende barriere for socialiteten mellem dem og os, mens omskæringen er forrygende ligegyldig.

Ps. Jeg er selv omskåret.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er uddannet cand.mag. i filosofi og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han betragter sig selv som konservativ.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her