*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor interesserer de elitære sig for bonderøvene?

For den elitære højrefløj er frihed og mangfoldighed fyord. Desværre! Min JP-medblogger Rune Selsing har kastet sig ud i et substansløst angreb med primitiv argumentation mod åbenhed og tolerance.

Her på siden findes 25 bloggere. To af de mest læste hedder Rune. Vi har begge en fortid i ungdomspolitik, og vi er begge højreorienterede, men herfra skilles vejene. 

I et temmelig kort blogindlæg sammenkobler Rune Selsing tolerance med naivitet. Hvis man ikke kan følge hans forstokkede tilgang til kultur, så er man faktisk ubegavet fremgår det. Og hvis man ikke frygter det fremmede, så er man pludselig ubevist om sin egen kultur.

Rune Selsing er tilsyneladende blevet forarget over mit seneste indlæg, og måske provokeret af vores uenighed omkring Søren Pape Poulsens kompetencer.

Han kalder mig en bonderøv, der ikke kender sin identitet. Jeg citerer: ”I sin iver for at lægge afstand til sit ophav ender han, den svage provinsialist, med at hylde de mest gennemjokkede klicheer om åbenhed og tolerance. Han køber hele pakken – for ingen skal tro, at han er sådan en beskidt rådden-banan-type, der sidder hjemme i lædersofaen og ikke ved, hvor Myanmar ligger.

Jeg får helt lyst til at spille Trivial Pursuit med ham for lige at sætte tingene på plads. Og så alligevel ikke. Foragten for ”provinsen” gennemsyrer indlægget, så en aften med en lollik som jeg, huer nok ikke Rune Selsing, der selv oprindeligt kommer fra den kulturelle ”højborg” Roskilde.

Jeg er stolt af min baggrund

Jeg ved ikke, hvorfor Rune Selsing mistænker mig for at være flov over at være fra Sydhavsøerne. Det er jeg ingenlunde. Jeg har ofte blogget om mit ophav. Jeg er opvokset i en sund kernefamilie med stærke værdier og solide bånd, og at blive kaldt bonderøv kan jeg såmænd godt tage på mig uden gener. Men at blive kaldt liberal – det er en helt anden sag. Her går Hr. Selsing over stregen. Jeg har skrevet de første 10 blogindlæg om forskellene på liberalkonservatismen og liberalismen. 

Kun de færreste venstre-bønder (I hvis ungdomsorganisation Rune Selsing havde sin politiske opvækst) ville formentlig karakterisere mig som en bonderøv, selvom min familie i generationer ejede Skaløgård på Skalø. Og slet ikke da man på gården havde tjenestefolk og det hele. Jeg har dog stadigvæk de gamle kornregnskaber liggende derhjemme og sort/hvid billeder af familiens bil og udlandsrejser. Helt umoderne og udannede var man nemlig ikke på Lolland-Falster dengang. Det er man heller ikke i dag, for man kan nemlig sagtens være oplyst og liberalkonservativ, selvom man er opvokset på Vestlolland.

Rune Selsings politiske kovending

Måske Rune Selsing husker sin tid som ung og liberal forsvarer af Hizb ut-Tahrirs rettigheder? Dette er ganske interessant, når man ser på Rune Selsings nuværende politiske ståsted: 

Venstres Ungdom (VU) i Roskilde Amt kræver, at regeringen sætter ind over for Politiets Efterretnings Tjenestes (PET) overvågning af den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir.

Amtsformand i VU Rune Toftegaard Selsing betegner det som "fundamentalt forkert", at PET uden videre kan overvåge lovlige organisationer.

- Ikke nok med, at det er fuldstændig uacceptabelt, så er det også en krænkelse af borgernes personlige frihed, siger Rune Toftegaard Selsing til Dagbladet i Roskilde.

Måske bliver næste Rune Selsing-indlæg om, hvor udannet han selv var, da han var en ung frihedsorienteret liberalist?

Andre reaktioner

Af andre farverige reaktioner på mit blogindlæg kan nævnes Uriasposten, der som så ofte før citerer og markerer enkeltudsagn fra min blog og udlægger det som verdens undergang. Denne gang mener de, at mit indlæg er et dødskys til mit parti. Dette er endvidere genvivet på Vederfølners nationalistiske side modstand.nu, som jeg ikke ønsker at linke til.

Endelig så har den reaktionære blog monokultur.dk også valgt at bringe et uddrag af min blog.

Og nej, jeg sætter ikke Rune Selsing i bås med disse ved eksempelvis at kalde ham en nationalistisk romantiker. Jeg mener netop at fordomsfulde båse fordummer debatten. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Rune Kristensen har de sidste ti år været aktiv konservativ meningsdanner, blogger, klummeskribent og debattør. Han er uddannet i statskundskab og arbejder som kommunikationsrådgiver. Rune Kristensen var opstillet til Folketinget for Konservative ved valget i 2015. Han var fra 2007 til 2010 landsformand for Konservativ Ungdom. Rune Kristensen har bidraget til flere debatbøger.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere
Af Christina Egelund
15.11.17, 11:28
Forleden var der et vælgermøde på Frederiksberg i Københavnsområdet. Her rejste en lille pige sig op og spurgte de lokale politikere, hvad de vil gøre ved, at hun har en veninde i 3. klasse, der har været sygemeldt i tre måneder med stress. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her