*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De borgerligt-liberales tunnelsyn

Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien.

Berlingske huser en blog med et makkerpar. De hedder hver for sig Torben Steno og Jarl Cordua. De er tilsammen lidt af hvert. Sådan lidt borgerligt og liberalt, lidt alternativet og lidt konservative á la Søren Pape og også lidt Morten Østergaard.

Kort sagt: De to herrer er bredt favnende inden for det helt snævre, der som fællesnævner har, at godt nok er der visse udfordringer med ikke-vestlig indvandring, men kan vi ikke snart komme videre, altså?

Et sådant ”altså” indlæg stod Torben Steno den 18. oktober for. Med titlen ”Islam har fået klar besked” har Torben Steno allerede sagt mere end tusind ord. Med en ganske beskeden brug af det danske sprog har Torben Steno placeret sig i den hovedstrøm, der er helt ude af stand til at sige noget son helst nyskabende eller for den sags skyld gammelskabende om fænomenet islam.

Torben Steno synes at tro, at han er original ved f.eks. at skrive følgende:

”Der er heller næppe nogen danske muslimer, der ikke er klar over, at den lige vej til accept og anerkendelse uden for egne rækker går via en nærmest total afskrivning af egen kultur og religion. Gerne med en tilslutning til synspunktet om, at islam aldrig burde have fundet fodfæste i Europa.”

Torben Steno er helt væk, mens han er sikker på, at han er så hot. Torben Steno taler om stort set alle muslimer i Danmark…Hov, her noterer vi os allerede, at der er pokkers til forskel på, om vi siger ”danske muslimer” eller ”muslimer i Danmark”. Torben Steno siger det første. Jeg siger det sidste.

Jeg ved godt, at de fleste muslimer i Danmark ikke hører til her. Det ved jeg, fordi de tørre tal viser, at gennemsnittet af muslimer i Danmark – bedømt ud fra de lande, de stammer fra – er voldsomt overkriminelle og voldsomt underrepræsenterede i statistikkerne over uddannelse. Læs selv, hvad Danmarks Statistik skriver om kriminalitet (side 84): 

Men Torben Steno, den flinke og tilbageholdende mand, kan selvfølgelig ikke lide alt dette. Det er lissom ubehageligt, synes De ikke, Fru Møhge?

Når nu lugtesaltet må stå nær, bør vi bistå Torben Steno med at skynde sig væk fra den væmmelige virkelighed. Det er jo ikke rart at bevidne al denne elendighed, som jeg just har dokumenteret. Fy da føj da, med al den kriminalitet. Gå dog væk da, al denne snak om muslimer som systematisk underpræsterende i det danske uddannelsessystem.  

Det sidste er helt dræbende for Torben Stenos argumentation. Torben Steno står tilbage som keglen, der ikke forstod, hvor kuglen er på vej hen. Tillykke med en så massiv fejlbedømmelse. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere
Af Christina Egelund
15.11.17, 11:28
Forleden var der et vælgermøde på Frederiksberg i Københavnsområdet. Her rejste en lille pige sig op og spurgte de lokale politikere, hvad de vil gøre ved, at hun har en veninde i 3. klasse, der har været sygemeldt i tre måneder med stress. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.11.17, 10:55
Ungdomshuset er endnu engang arnested for hærværk og anti-demokratiske aktiviteter Læs mere
Af Christel Schaldemose
14.11.17, 17:59
Malta er hverken som Polen eller Ungarn. Men landet har brug for en hånd, og den har de selv rakt ud efter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her