*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pernille Vermunds frihedsrettigheder sat ud af kraft

Skandaløst at politiet ikke sikrede ytringsfriheden.

Dette indlæg er ikke en hetz mod menige politifolk. Jeg underviste i al beskedenhed politielever i årene 2002 til 2007, og var der noget, der slog mig, var det, hvor godt, ja ligefrem fremragende, et politikorps, vi har. De unge mennesker mellem 21 og 30 år, som jeg underviste i samfundsfag, var stort set alle – mænd som kvinder – bundsolide mennesker, om hvem jeg tænkte, at de ville være overordentlig kvalificerede til arbejdet som politibetjent. Foran mig havde jeg med andre ord beskytterne af min familie og mig og dermed beskytterne af alle danskere.

Når jeg indleder med denne klamamse, skyldes det, at formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, i går torsdag blev ekskorteret til sin bil, efter at det stod klart, at venstreekstremister var ved at forsøge at komme ind på værtshuset ved navn Toga. Det lyder sådan her fra en ledende politimand:

”Vi greb ind over for dem, da det var vores klare opfattelse, at de ville ind på baren og forstyrre arrangementet på den ene eller den anden måde. Vi havde et par betjente til stede, da gruppen ankom, så de nåede ikke ind. Betjentene fik snakket med dem og sendt dem videre.” 

Åh, nå så det danske politis ledere kan ikke finde ud af, at venstreekstreme overhovedet ikke når i nærheden af de politikere, som samme ekstremister har tænkt sig at skræmme til tavshed, om ikke de går skridtet videre og anvender vold?

Prøv lige at høre her, Københavns Politi. Og det er jeres ledere, jeg taler til, ikke jeres menige folk, som så godt som altid er gjort af sejt tømmer. Men hør nu, I ledere:

Hvorfor kan I ikke begribe, at ekstremister aldrig må få lov at smadre den grundlovssikrede forsamlingsfrihed?

Har venstreekstremister forsamlingsfrihed? Ja, selvfølgelig har de det. Det følger af Grundloven. Har de derfor også lov til at intimidere f.eks. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige, når hun besøger et værtshus i København?

Svaret er selvfølgelig nej. Københavns Politi har et seriøst problem i denne sag. De venstreekstreme – og med stor sandsynlighed voldsparate – kan demonstrere, så meget de lyster. Men det skal foregå tilpas langt væk til, at f.eks. Pernille Vermund kan tale frit, hvor end hun vil. Københavns Politi skal sørge for at fjerne ekstremister så tilpas langt væk, at Pernille Vermund ikke bare har formel, men også reel ytringsfrihed.

Venstreekstremister skal vi med andre ord naturligvis give lov til at demonstrere alt, hvad de vil, men de skal pakke sig og gemmes langt væk i det sekund, de truer nogen som helst.

Pernille Vermund og jeg er uenige om ganske meget. Jeg giver ikke meget for hendes parti Nye Borgerlige, og det gør jeg ikke, fordi Nye Borgerlige forsøger at bilde vælgerne ind, at man vil stille såkaldt ultimative krav samtidig med, at man ikke vil vælte en borgerlig regering. Det kombineres oven i købet med en ustyrlig liberalistisk økonomisk politik. Jeg drømmer ikke selv om at stemme på Nye Borgerlige ved det næste valg.

Det ændrer blot ikke en tøddel ved, at Pernille Vermund skal have lov til at tale alle steder, og Københavns Politi skal derfor sørge for, at Pernille Vermund kan udføre sit politiske arbejde i fred.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere
Af Christina Egelund
15.11.17, 11:28
Forleden var der et vælgermøde på Frederiksberg i Københavnsområdet. Her rejste en lille pige sig op og spurgte de lokale politikere, hvad de vil gøre ved, at hun har en veninde i 3. klasse, der har været sygemeldt i tre måneder med stress. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her