*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kritik af ”vennerne” er ildeset

Og det gælder vel at mærke også min egen fløj.

Jeg vidste det egentlig godt, da jeg posterede en facebook-opdatering her til morgen. Den her giver ikke mange likes, var jeg godt klar over. Jeg skrev følgende:

”NYE BORGERLIGE VÆLTER IKKE NOGEN REGERING

I denne morgens Radio24syv - kl. ca. 7:20 og nogle minutter frem - gentog Nye Borgerliges leder Pernille Vermund, at hun vil stille ULTIMATIVE krav til en borgerlig regering efter et valg, hvis NB har de afgørende mandater.

  • h, nej, det vil NB ikke. Pernille Vermund har nemlig gang på gang udtalt, at NB IKKE vil vælte en borgerlig regering.

Sådan her sagde Deadlines Niels Krause-Kjær meget forståeligt til Pernille Vermund sidste år:

"Hvis de ikke bliver opfyldt af for eksempel Venstres Lars Løkke Rasmussen, så vil Nye Borgerlige ikke pege på ham. Partiet vil dog heller ikke vælte ham, men alligevel sørge for, at han bliver statsminister.

- Det hænger jo ikke sammen? Det kan jo ikke lade sig gøre, lød det fra Deadline-vært Niels Krause-Kjær, der havde besøg af Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, i udsendelsen torsdag aften."

Nej, det hænger lige præcis ikke sammen. Man kan ikke stille ultimative krav, hvis man ikke er klar til at tage et nyvalg i en fart, og det er Nye Borgerlige IKKE.

Jeg skal være den første til at beklage dette, men det er desværre sandheden.”

Jeg undskylder de mange store bogstaver, men det er vilkårene på facebook, når man vil fremhæve noget.

Som man kan læse sig til, var Nye Borgerliges leder Pernille Vermund i Radio24syv i morges, og der sang hun en sang om, at NB vil stille ultimative krav til en håbefuld borgerlig regering efter et valg, hvis – selvfølgelig – NB kommer ind og samtidig sidder med de afgørende mandater. Den triste sandhed er dog, at NB ikke vil stille ultimative krav, idet NB ikke er villig til at tage den eneste mulige konsekvens af dette, som om nødvendigt er at vælte regeringen og fremtvinge et nyvalg.

Beviserne er i overvældende grad til stede. I Deadline i september 2016 bekendtgjorde Pernille Vermund, at NB vil stille ultimative krav, men partiet vil ikke vælte en borgerlig regering

Det giver selvfølgelig ikke mening at være ultimativ uden at drage konsekvensen, og den absurde pointe gik da heller ikke de øvrige mediers næse forbi. Her fra JP den 22. september 2016 med citat af Pernille Vermund:

”Vi vil aldrig flette fingre med venstrefløjen for at vælte en borgerlig statsminister.” 

Dermed er alting sagt. Man er ikke ultimativ, hvis man ikke vil vælte en hvilken som helst regering, der ikke vil lægge kursen radikalt om i udlændingepolitikken. Slut, prut, finale. Det hænger jo ikke sammen, som Krause-Kjær korrekt udbrød i Deadline.

Og jeg skal gerne gentage endnu engang, hvad der ville ske, hvis man har modet til at vælte en uansvarlig regering: Danskerne ville for første gang nogensinde have et virkeligt alternativ. Danskerne ville i så fald vide, at de må stemme på det parti, der har vist, at det ikke består af levebrødspolitikere, men af mennesker, som for enhver politisk pris vil have vendt en ulykkelig politik. Også om det så skal koste pladsen i Folketinget. Det, er jeg sikker på, at det ikke vil gøre. Et sådant parti vil gå frem næste gang.

Men man skal have modet, og det har NB udtrykkeligt forsikret om, at man ikke har.

Med denne konstatering in mente kan jeg vende tilbage til udgangspunktet, som var mit opslag på facebook. Det har på syv timer fået sølle 16 likes og er blevet delt jammerlige tre gange. Jeg skriver ikke dette for at pive. Jeg havde som sagt regnet med noget i den stil.

Det er en gammel sandhed, at man sjældent bliver populær blandt dem, man politisk ligger i nærheden af, hvis man kritiserer dem. Devisen har altid været, at man skal tie stille og ikke rokke båden.

Men det må jeg da være ligeglad med, når jeg kan se, at Nye Borgerlige vil gøre lige præcis lige så lidt, som Dansk Folkeparti har gjort i årevis. Ingen konsekvens, kun levebrød, synes at være mantraet, når man muligvis kan se frem til de behagelige sæder i folketingssalen.

Det er sølle af Nye Borgerlige, hvis man spørger mig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
20.11.17, 08:05
Sherin Khankan truer nu Naser Khader og co. med en injuriesag. Lad os få den, så der kan blive kastet lys over imamens tankevækkende udtalelser og forkærlighed for sharia. Læs mere
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og flere kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske, hvem der arbejder for de klausuler, når I stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her