*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ansvaret for udlændingeloven af 1983

Ansvaret for udlændingeloven af 1983 hviler på mange skuldre, ikke kun De Radikales.

Det står mejslet i granit, at udlændingeloven af 1983 er den største katastrofe herhjemme siden den tyske besættelse 1940-45. Den næststørste er i øvrigt beslutningen om at tillade ca. 20.000 såkaldte gæstearbejdere at få ophold i Danmark, primært i perioden 1967-73.

Disse to ulykker er i det mindste ved at blive erkendt hos flere og flere. Socialdemokraten og medlem af Folketinget, Mattias Tesfaye, medgiver i konklusionen til sin nyligt udgivne bog, Velkommen Mustafa - 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik, to ting: a) Man skulle have bedt gæstearbejderne om at rejse i 1973, da den daværende oliekrise begyndte (man burde i øvrigt slet ikke have inviteret dem herop), og b) man skulle aldrig have vedtaget den selvmorderiske udlændingelov af 1983

Det er kommet så vidt, at Det Radikale Venstres Sofie Carsten Nielsen anerkender, at antallet spiller en rolle, noget indtil for nylig helt utænkeligt, når radikale åbnede munden

Anderledes med Marianne Jelved, som aldrig kunne drømme om andet end at forsvare det uansvarlige. For nylig skød Marianne Jelved simpelthen skylden for den mislykkede integration på de borgerlige partier, fordi disse har haft magten i det store flertal af årene 2001 og til nu

(Påstanden om at det skulle være muligt med en bedre såkaldt integration, er selvfølgelig absurd. Langt hovedparten af især de mange muslimer, der er kommet, hverken kan eller vil tilpasse sig Danmark og det danske samfund. Det ved vi alt om fra langt mere politisk korrekte samfund som Sverige og Frankrig. Løsningen er naturligvis at standse al yderligere ikke-vestlig indvandring og på retsstatens grund påbegynde omfattende hjemsendelser af, lad os sige, op imod 400.000 af de tæt ved 500.000 med ikke-vestlig baggrund, der befinder sig i Danmark. De resterende vil vi ikke bare kunne leve med, men også leve godt sammen med, idet der selvsagt altid er en del fra enhver gruppe, der kan finde ud af at begå sig i Danmark.)

Indtil denne opgave er løst, kan det imidlertid være på sin plads at fordele ansvar og skyld for loven af 1983. I 2008 fik jeg udgivet bogen Et delt folk, og på baggrund af denne fælder jeg følgende dom (kan læses i fuld længde på nettet her): 

Det daværende Fremskridtspartiet var de eneste uskyldsrene, idet partiet som det eneste stemte imod loven i juni 1983. Tværtimod advarede Fremskridtspartiet om følgerne af loven, skønt heller ikke de helt forstod uhyggen af det, der var blevet besluttet med overvældende flertal.

Venstre og Det Konservative Folkeparti bør ikke gå fri for skyld. For det første stemte de for loven for ikke at komme i mindretal, og for det andet har de to partier ikke på noget tidspunkt siden 1983 været parate til det eneste rigtige, som er en udtræden af de relevante konventioner (eller udtrykkelige forbehold over for de skadelige virkninger af disse) og genindførelse af en rent administrativ udlændingelov som før 1983. V og K har kun meget lidt at være stolte af.

De to i dag irrelevante partier Centrumdemokraterne og Kristeligt Folkeparti var ganske opslugt af abstrakt humanisme og forsvarede varmt den vanvittige lov. Der er virkelig ingen grund til at tilgive de to partier, at de deltog så aktivt i det historiske svigt.

Så er der venstrefløjen, der dengang bestod af nu hedengangne Venstresocialisterne og stadig akkurat overlevende SF. Man får næsten lyst til at sige, at man jo ikke kan holde børn ansvarlige for deres ind imellem besynderlige handlinger. Som børn på gale veje forsvarede de naturligvis loven og ønskede konstant yderligere lempelser.

Det samme gør sig gældende for Det Radikale Venstre. Partiet har altid været yderligtgående, som ordet ”radikal” som bekendt også betyder. De Radikale har været yderligtgående siden sin fødsel i 1905, først som partiet, der ikke ville bruge penge på militæret og dermed var med til at lægge Danmark åben for besættelse i 1940, dernæst ved deres modstand mod Nato i 1949, derpå leflen for diktaturstaterne i Central- og Østeuropa og altså sidst ved partiets religiøse besættelse af abstrakte menneskerettigheder. Som ravende gale måtte Det Radikale Venstre med naturnødvendighed varmt støtte en lov, der gav alverden mulighed for at komme til Danmark.

Dermed er vi nået til den hovedskyldige for loven af 1983. Det er Socialdemokratiet. Lige siden 1945 havde det været sædvane, at S, V og K indgik brede forlig, når det gjaldt forhold af væsentlig betydning for rigets sikkerhed, bedst demonstreret ved Danmarks indtræden i Nato i 1949 og ved forsvarsforlig siden da.

Socialdemokratiet begik et historisk svigt ved at stemme loven af 1983 igennem. Havde Socialdemokratiet stået fast, var en langt forsigtigere og mere ansvarlig udlændingelov blevet vedtaget.

Socialdemokratiet bør for så vidt være partiet, der går forrest i forhold til standsning og hjemsendelser. Det ville være passende på denne måde at gøre bod for fortidens store synd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og fler kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske hvem der arbejder for de klausuler når i stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her