*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor har Donald Trump en reel chance?

Eliterne har det hårdt for tiden, fordi virkeligheden har afsløret, at deres fata morgana hører til i et politisk korrekt eventyr, ikke hernede på jorden.

Donald Trump er ikke sjældent en bølle at høre på, og lader han sig ikke lære nogen statsmandsmanerer, stiller han sig selv dårligere, end han behøver. Hvad han dog ikke skal lave om på, er hans generelle håndtering af pressen. Medierne – ganske særligt TV – skal have tørt på så ofte som muligt. Mediernes svigt er så langt som et ondt år. Havde det ikke været for politisk korrekte journalister, var politikerne for længst blevet presset til at føre en betydeligt mere ansvarlig politik. 

Efter en lille nedtur i meningsmålingerne ligger Donald Trump igen aldeles klart i spidsen inden de første primærvalg, der begynder i Iowa den 1. februar. Donald Trump fører med 34,6 procent mod Ted Cruz på andenpladsen, der kan notere 18,8 procent. Interessant er det, at også Ted Cruz er såkaldt anti-establishment og afskyet af den republikanske ledelse. Med sølle 11,2 procent prøver Marco Rubio desperat at hænge på. Jeb Bush er bare til grin med sine 4,8 procent.

Hvorfor har den grove og udannede Donald Trump så stor succes indtil videre? Hvordan kan en stor del af amerikanerne overhovedet overveje at stemme på en mand, der ofte lyder som en karakter fra en Die Hard film?

Fordi han tager Middle Americas bekymringer alvorligt. Fordi han siger, at han vil forsegle den amerikanske grænse ned mod Mexico og udvise de godt 11 millioner illegale indvandrere. Fordi han vil genoprette handelsbalancen med Kina, som i årevis har udvist et grotesk handelsunderskud for USA’s vedkommende. Fordi han vil sørge for, at USA er en nation med grænser, og fordi han vil tage vare på amerikanernes interesser før nogen andres.

Donald Trump overdriver, og han gør ved. Han beskyldes i øvrigt også for ikke at være ”rigtig” amerikansk konservativ, fordi han f.eks. går ind for abort. I nogles øjne er han derfor en ”liberal”, en venstreorienteret amerikaner.

Og hvad så, synes mange vælgere at mene. Donald Trump er den første præsidentkandidat i meget lang tid, der sætter amerikanerne før abstrakte rettigheder for alverden. Donald Trump sætter amerikanske arbejdere før arbejdsgiverinteresser i billig ufaglært arbejdskraft. Donald Trump sætter sit eget land og sit eget folk højere end alle og derfor ingens rettigheder.

Hold øje med Donald Trump. Han kan drive det vidt. Hvis han kan lære at styre sig og samtidig bevare sin uforfærdethed, kan han også blive den næste præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
24.11.17, 22:35
Frustrationerne har fået frit løb efter Enhedslisten Københavns valg af borgmesterposten for Teknik- og Miljø. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.11.17, 18:07
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej? Læs mere
Af Mikael Jalving
22.11.17, 13:16
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.11.17, 09:13
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands. Læs mere
Af Anders Vistisen
21.11.17, 12:23
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark. Læs mere
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her