*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det bliver et nej den 3. december

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forregnet sig noget så grusomt, da han udskrev folkeafstemning om retsforbeholdet.

Man skal altid være forsigtig med at påstå, at den er hjemme, før den er det, inden bjørnen er skudt, prematurt i forhold til den fede dames syngen og så videre. Men virkeligheden har forandret sig på rasende kort tid. Vi er nået til en af historiens diskontinuiteter.

Historien er skruet så listigt sammen, at vi det meste af tiden ikke mærker, at den er der. Tiden går, og klokken slår, og der sker ikke noget sådan for alvor. Vi forledes derfor til at tro, at det vil vedblive på den måde, som vi er blevet vænnet til gennem årtier, somme tider mange årtier.

Og så sker der meget hurtigt noget, der får historien til at dreje i en anden retning. Det ved vi, thi det er, hvad der altid er sket i fortiden, og følgelig vil det ske igen. Det er en af de få universalier i en tilværelse, der ellers udmærker sig ved at være svær at sætte på formel.

Sidste gang det skete, var i 1989, hvor et umenneskeligt system i Central- og Østeuropa blev sat på porten i løbet af ganske kort tid. Historiens diskontinuitet behøver dog ikke altid at lade noget bedre efterfølge. Tænk på 1914, hvor Europa kastede sig ud i en selvmordsakt efter årtier med fred og ”vished” om, at man var gået ind i en ny og bedre tidsalder. Dén drøm slukkedes senest ved Somme og Verdun.

EU’s implosion

Europas nærområder er eksploderet, og af samme grund vil EU implodere, falde sammen og blive til nationalstaternes Europa. Baggrunden – den ufattelige strøm af mennesker fra Afrika og Mellemøsten – er potentielt katastrofal, men virkningen vil blive den lykkelige, at molokken EU’s dage er talte.

Fra flere og flere lande lyder kravet om grænsekontrol mellem Europas stater for at hævde suveræniteten, for at få styr på, hvem der kommer ind

Fra højst overraskende kanter sættes der nu spørgsmålstegn ved den uendelige strøm af mennesker fra den tredje verden. Fra tidligere absolut førende inden for industrien for total forandring af Danmark, Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp og Anders Ladekarl fra Dansk Røder Kors, hører vi nu meldingen om, at dette ikke kan blive ved

Og lad mig tilføje for egen regning: Det bliver ikke EU, der løser denne eksistentielle udfordring for Europa. EU er som bekendt antitesen til Europa og kan kun gøre tingene værre. Nationalstaterne hugger den gordiske knude over ved at tilbageføre deres afgivne suverænitet og således genetablere Europas sande mening, som er et kontinent af nationalstater.

Dødt løb

Hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen troede, var en smal sag, vil blive til hans største politiske nederlag. Den seneste måling fra Norstat viser dødt løb mellem ja- og nej-siden, 34 procent ja, 33 procent nej og hele 32 procent ved ikke. Da folkeafstemningen blev udskrevet for under to uger siden, viste den første måling et klart ja. Det har så allerede ændret sig nu, og det er der kun gode grunde til, hvorfor det er rimeligt at tro, at vi vil få et sikkert nej den 3. december.

Der er jo kun hæderlige årsager til at stemme nej. For at tage dem i rivende rækkefølge: EU har selv skabt problemet med grænseoverskridende kriminalitet ved at få gennemført Schengen, hvorfor vi ikke skal sige ja til en elendig lappeløsning med endnu mere afgivelse af suverænitet. EU er netop en molok, der kræver stadig større ofre, indtil Europa er ødelagt. EU er helt uden hæmninger og en fjende af det sande Europa. Og EU er ved at falde sammen som følge af masseindvandringen, som EU er ude af stand til at håndtere, fordi EU er indsovset i en universalistisk tænkning, der hader nationer og derfor hverken kan eller vil beskytte selvsamme nationer.

Det kan kun Europas lande selv gøre. Kun Danmark kan beskytte sig selv. Derfor stemmer danskerne nej i stort tal den 3. december.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DRs Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
20.11.17, 08:05
Sherin Khankan truer nu Naser Khader og co. med en injuriesag. Lad os få den, så der kan blive kastet lys over imamens tankevækkende udtalelser og forkærlighed for sharia. Læs mere
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og flere kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske, hvem der arbejder for de klausuler, når I stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her