*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF-kandidater til kamp imod den fri abort

Først var det Venstre og nu er det Dansk Folkeparti, der udtaler sig kritisk om den frie abort. Er det borgerlige Danmark gået abort-amok?

Tidligere i dag udtalte Venstres Kristian Pihl Lorentzen, at han ønskede brugerbetaling på aborter – det var sløseri og ansvarsløshed fra kvinders side at få en abort, mente han.

Han blev hurtigt banket på plads af Venstre. Men nu viser det sig, at han ikke var alene. Der er åbenbart flere på den fløj, der er klar til at tage et opgør med den frie og gratis abort i Danmark. Hos et andet borgerligt parti, Dansk Folkeparti, har tre folketingskandidater også udtalt sig kritisk om kvinders frie ret til abort.

På hjemmesiden stemforlivet.dk er folketingskandidaterne blevet stillet en række spørgsmål om deres holdning til abort.

Johnny F. Andreasen, DF-kandidat fra Østjylland, skriver ” Desværre er abort i dag så frit, at man kan benytte det som alternativt præventionsmiddel. Det er en uansvarlig opførsel.”

Johnny Andreasen er altså helt på linje med Kristian Pihl Lorentzen her: Abort er for frit, og det er uansvarlig opførsel at få en abort.

Hans partifælle Anders Ladegaard fra Vestjylland er enig: ”Abort giver altid anledning til en livlig diskussion. Derfor kan jeg ikke fornægte at abort er et problem set ud fra et etisk synspunkt.”

Og det stopper ikke her. For hele tre DF-kandidater har på samme side givet tilsagn til, at de vil ”Arbejde aktivt for et Danmark, der beskytter alle ufødtes ret til at leve.”

Liselott Blixt, DF’s sundhedsordfører, er en af dem. Hun siger: ”Ja, dog med undtagelsen af fostre, som vil blive født med så store handicap, at det vil give barnet store smerter.”

Her er hendes partifælle Johnny F. Andreasen mere klar i mælet: ” Ja. Et liv i maven er skabt fra første dag.”

Uansvarlige kvindfolk. Liv skabt i maven fra første dag. Begrænsning af kvinders frie adgang til abort. Sig mig, er vi til delstatsvalg i USA med en stor gruppe pro-life republikanere?

Næh, vi befinder os såmænd i det borgerlige Danmark anno 2015. Her gik vi rundt og troede, at abort var en rettighed, vi havde tilkæmpet os for længe siden. At der ikke var nogen, der stillede spørgsmålstegn ved kvinders ret til abort.

Men det er ret tydeligt at dele af den danske højrefløj ikke er enig.

Abort er ikke sløseri. Abort er en nødløsning for kvinder. Det er ikke en tur i tivoli at lægge sig på operationsbordet med spredte ben. Hverken fysisk eller psykisk. At DF- og Venstremedlemmer kan tale om abort som noget, kvinder bare vælger for fornøjelsens skyld er fuldstændig horribelt. Og at de vil begrænse kvinders mulighed for at få en abort er endnu mere uhyggeligt.

Husk det kvinder, når I skal ned til stemmeurnerne den 18. juni. Måske er det ikke hjertet eller hjernen I skal stemme med denne gang. Måske er det jeres underliv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil

Mette Viktoria Pabst er debattør, feminist, socialdemokrat og republikaner. Hun blogger om røde reaktionære, blå egoister og sort politikersnak.

Seneste blogs
Af Siddik Lausten
22.09.17, 15:44
Alt for mange stoler blindt på de informationer, som de får gennem deres søgninger på Google. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.09.17, 15:32
Af Olav Skaaning Andersen
22.09.17, 11:27
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed Læs mere
Af Rune Lund
22.09.17, 10:07
En månedlang kamp med ministerspørgsmål i lange baner har presset en modstræbende regering til at lukke leasing-skattehullet. Det er en stor sejr, der potentielt kan måles i milliarder af kroner. Læs mere
Af Jens Kindberg
22.09.17, 06:12
Nu starter nedsmeltningen hos Det Radikale Venstre Læs mere
Af Signe Munk
21.09.17, 18:03
Jo, Løkke, Pape og Samuelsen. Nedskæringer for 1 mia. på vores uddannelser kan mærkes. Det er helt sort. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.09.17, 13:07
Cykling er konservativt. Den dyrker gentagelsen, vanen, øvelsen, kontinuiteten og respekten for det givne. Cykling er ikke kun en kirke, cykling er også en kongerække. Læs mere
Af Rune Lund
21.09.17, 12:07
Der er flertal for en omlægning af registreringsafgiften, der fremmer miljø, sikkerhed og lukker skattehuller. DF kan vælge at banke regeringen på plads, eller lade sig kue af Liberal Alliance. Læs mere
Af Holger K Nielsen
20.09.17, 15:11
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed Læs mere
Af Anders Vistisen
20.09.17, 10:42
De Konservatives formand i EU-Parlamentet vil undertrykke anderledes tænkende og har et føderalistisk syn på fremtidens EU Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her