*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF-kandidater til kamp imod den fri abort

Først var det Venstre og nu er det Dansk Folkeparti, der udtaler sig kritisk om den frie abort. Er det borgerlige Danmark gået abort-amok?

Tidligere i dag udtalte Venstres Kristian Pihl Lorentzen, at han ønskede brugerbetaling på aborter – det var sløseri og ansvarsløshed fra kvinders side at få en abort, mente han.

Han blev hurtigt banket på plads af Venstre. Men nu viser det sig, at han ikke var alene. Der er åbenbart flere på den fløj, der er klar til at tage et opgør med den frie og gratis abort i Danmark. Hos et andet borgerligt parti, Dansk Folkeparti, har tre folketingskandidater også udtalt sig kritisk om kvinders frie ret til abort.

På hjemmesiden stemforlivet.dk er folketingskandidaterne blevet stillet en række spørgsmål om deres holdning til abort.

Johnny F. Andreasen, DF-kandidat fra Østjylland, skriver ” Desværre er abort i dag så frit, at man kan benytte det som alternativt præventionsmiddel. Det er en uansvarlig opførsel.”

Johnny Andreasen er altså helt på linje med Kristian Pihl Lorentzen her: Abort er for frit, og det er uansvarlig opførsel at få en abort.

Hans partifælle Anders Ladegaard fra Vestjylland er enig: ”Abort giver altid anledning til en livlig diskussion. Derfor kan jeg ikke fornægte at abort er et problem set ud fra et etisk synspunkt.”

Og det stopper ikke her. For hele tre DF-kandidater har på samme side givet tilsagn til, at de vil ”Arbejde aktivt for et Danmark, der beskytter alle ufødtes ret til at leve.”

Liselott Blixt, DF’s sundhedsordfører, er en af dem. Hun siger: ”Ja, dog med undtagelsen af fostre, som vil blive født med så store handicap, at det vil give barnet store smerter.”

Her er hendes partifælle Johnny F. Andreasen mere klar i mælet: ” Ja. Et liv i maven er skabt fra første dag.”

Uansvarlige kvindfolk. Liv skabt i maven fra første dag. Begrænsning af kvinders frie adgang til abort. Sig mig, er vi til delstatsvalg i USA med en stor gruppe pro-life republikanere?

Næh, vi befinder os såmænd i det borgerlige Danmark anno 2015. Her gik vi rundt og troede, at abort var en rettighed, vi havde tilkæmpet os for længe siden. At der ikke var nogen, der stillede spørgsmålstegn ved kvinders ret til abort.

Men det er ret tydeligt at dele af den danske højrefløj ikke er enig.

Abort er ikke sløseri. Abort er en nødløsning for kvinder. Det er ikke en tur i tivoli at lægge sig på operationsbordet med spredte ben. Hverken fysisk eller psykisk. At DF- og Venstremedlemmer kan tale om abort som noget, kvinder bare vælger for fornøjelsens skyld er fuldstændig horribelt. Og at de vil begrænse kvinders mulighed for at få en abort er endnu mere uhyggeligt.

Husk det kvinder, når I skal ned til stemmeurnerne den 18. juni. Måske er det ikke hjertet eller hjernen I skal stemme med denne gang. Måske er det jeres underliv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil

Mette Viktoria Pabst er debattør, feminist, socialdemokrat og republikaner. Hun blogger om røde reaktionære, blå egoister og sort politikersnak.

Seneste blogs
Af Anders Vistisen
20.07.17, 10:34
Hvis flyttecirkusset nogensinde skal stoppes, er det eneste realistiske at flytte EU-Parlamentet permanent til Strasbourg i Frankrig. Læs mere
Af Angela Brink
20.07.17, 01:17
Der er intet, der er helligt i Danmark. Det er derfor, vi gør grin med alt lige fra blondiner til handikappede, sorte, århusianere og mænd med hang til yngre kvinder. Men er det overhovedet vigtigt? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.07.17, 21:52
Når eksperter erklærer, at straf ikke virker ved at henvise til forskning, der viser det modsatte. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
18.07.17, 14:30
Selvom det danske motorvejsnet med undtagelse af Storebæltsbroen er til gratis afbenyttelse for landets turister, så rippes danskere på Europas vejnet. Udviklingen går i retningen af nye vejafgifter til danskere på jagt efter lidt velfortjent sol sydpå. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.07.17, 11:44
Dette er en hyldest til det Danmark, jeg vil bevare. Læs mere
Af Angela Brink
17.07.17, 14:38
Hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.07.17, 14:20
Sådan lyder overskriften i BT i dag. Ja, vi ved det godt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.07.17, 11:25
Så i mens de arbejder med selverkendelsen, så handler vi andre. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.07.17, 08:39
Mogens Lykketoft er emblematisk for den del af 68-bevægelsen, der gik ind i politik og fik medhold det meste af vejen, og som er hovedansvarlig for de fleste af Danmarks strukturelle problemer. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.07.17, 23:16
Der er ingen tvivl om at Nordvest Privatskole skal lukkes, og denne her sag, fortæller os at tilsynet, absolut ikke har gjort sit arbejde godt nok, og man kan frygte at lignende forhold, også gør sig gældende på andre muslimske privatskoler. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her