*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF-kandidater til kamp imod den fri abort

Først var det Venstre og nu er det Dansk Folkeparti, der udtaler sig kritisk om den frie abort. Er det borgerlige Danmark gået abort-amok?

Tidligere i dag udtalte Venstres Kristian Pihl Lorentzen, at han ønskede brugerbetaling på aborter – det var sløseri og ansvarsløshed fra kvinders side at få en abort, mente han.

Han blev hurtigt banket på plads af Venstre. Men nu viser det sig, at han ikke var alene. Der er åbenbart flere på den fløj, der er klar til at tage et opgør med den frie og gratis abort i Danmark. Hos et andet borgerligt parti, Dansk Folkeparti, har tre folketingskandidater også udtalt sig kritisk om kvinders frie ret til abort.

På hjemmesiden stemforlivet.dk er folketingskandidaterne blevet stillet en række spørgsmål om deres holdning til abort.

Johnny F. Andreasen, DF-kandidat fra Østjylland, skriver ” Desværre er abort i dag så frit, at man kan benytte det som alternativt præventionsmiddel. Det er en uansvarlig opførsel.”

Johnny Andreasen er altså helt på linje med Kristian Pihl Lorentzen her: Abort er for frit, og det er uansvarlig opførsel at få en abort.

Hans partifælle Anders Ladegaard fra Vestjylland er enig: ”Abort giver altid anledning til en livlig diskussion. Derfor kan jeg ikke fornægte at abort er et problem set ud fra et etisk synspunkt.”

Og det stopper ikke her. For hele tre DF-kandidater har på samme side givet tilsagn til, at de vil ”Arbejde aktivt for et Danmark, der beskytter alle ufødtes ret til at leve.”

Liselott Blixt, DF’s sundhedsordfører, er en af dem. Hun siger: ”Ja, dog med undtagelsen af fostre, som vil blive født med så store handicap, at det vil give barnet store smerter.”

Her er hendes partifælle Johnny F. Andreasen mere klar i mælet: ” Ja. Et liv i maven er skabt fra første dag.”

Uansvarlige kvindfolk. Liv skabt i maven fra første dag. Begrænsning af kvinders frie adgang til abort. Sig mig, er vi til delstatsvalg i USA med en stor gruppe pro-life republikanere?

Næh, vi befinder os såmænd i det borgerlige Danmark anno 2015. Her gik vi rundt og troede, at abort var en rettighed, vi havde tilkæmpet os for længe siden. At der ikke var nogen, der stillede spørgsmålstegn ved kvinders ret til abort.

Men det er ret tydeligt at dele af den danske højrefløj ikke er enig.

Abort er ikke sløseri. Abort er en nødløsning for kvinder. Det er ikke en tur i tivoli at lægge sig på operationsbordet med spredte ben. Hverken fysisk eller psykisk. At DF- og Venstremedlemmer kan tale om abort som noget, kvinder bare vælger for fornøjelsens skyld er fuldstændig horribelt. Og at de vil begrænse kvinders mulighed for at få en abort er endnu mere uhyggeligt.

Husk det kvinder, når I skal ned til stemmeurnerne den 18. juni. Måske er det ikke hjertet eller hjernen I skal stemme med denne gang. Måske er det jeres underliv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil

Mette Viktoria Pabst er debattør, feminist, socialdemokrat og republikaner. Hun blogger om røde reaktionære, blå egoister og sort politikersnak.

Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
20.11.17, 08:05
Sherin Khankan truer nu Naser Khader og co. med en injuriesag. Lad os få den, så der kan blive kastet lys over imamens tankevækkende udtalelser og forkærlighed for sharia. Læs mere
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og flere kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske, hvem der arbejder for de klausuler, når I stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her