*

Louise Holck

Blog: Den ene rettigheds død, den anden rettigheds brød

Hvis vi vil beskytte vores samfund mod udemokratiske kræfter, skal vi være varsomme med ikke i samme omgang at give køb på nogle af de rettigheder, som vi betragter som fundamentale for et åbent og demokratisk Danmark.

Blog: Længe ventet sejr for personer med handicap

Snart vil personer med handicap ikke kunne blive behandlet som andenrangsborgere – nu indfører regeringen nemlig et generelt forbud mod diskrimination af mennesker med handicap.

Blog: Psykisk syge skal tilbydes behandling - ikke frihedsberøvelse

Et lovforslag om en ny slags institution, hvor myndighederne kan frihedsberøve psykisk syge personer, er meget problematisk.

Blog: Handicapkonventionens fødselsdagsfest er aflyst

I dag fejrer FN’s Handicapkonvention sin ti-års fødselsdag, men i Danmark er der endnu lang vej til den store fest.

Blog: Transkønnede har også rettigheder

I mange år har kampen for transkønnedes rettigheder været en ”usynlig” kamp, men i går fik de dog endelig den ære, de fortjener, da de modtog årets Menneskerettighedspris.

Blog: Velkommen opbakning til Flygtningekonvention

Det er en retsstat værdigt, at Inger Støjberg holder fast i FN's Flygtningekonvention. Det burde ikke give anledning til kritik.

Blog: Utåleligt ophold

Danmark er i betydelig risiko for at begå menneskerettighedskrænkelser, hvis de nye regler for udviste udlændinge på tålt ophold vedtages. Kan vi virkeligt leve med det?

Blog: Vold er vold – også inden for hjemmets fire vægge

Danmark er et af verdens mest veludviklede og ligestillede lande, og alligevel oplever tusindvis af danske kvinder årligt at blive udsat for vold begået af deres nuværende eller tidligere partner.

Blog: Endelig kan unge asylægtepar bo sammen igen

Det er en glædelig nyhed, at unge asylægtepar, der blev tvunget fra hinanden, nu igen kan få lov til at bo sammen. For siden reglen om tvungen adskillelse blev indført, har det haft store konsekvenser for flere af parrene.

Blog: Verdensledere bakker op om Flygtningekonventionen

Verdenssamfundets ledere mødes i dag i FNs hovedkvarter i New York. På dagsordenen er flygtninge- og migrantsituationen. I det dokument, der står over for at blive vedtaget, understreger stats- og regeringscheferne betydningen af menneskerettighederne og FN’s Flygtningekonvention.

Blog: Den værdige behandling kan indebære tvang

Vi kan som samfund ikke acceptere, at mennesker risikerer varige skader eller i værste fald at dø, fordi de modsætter sig behandling, som de ikke forstår nødvendigheden af.

Blog: Når 40 procent ikke føler, at de kan være sig selv

Copenhagen Pride fejrer 20-års jubilæum i år. Og der er meget at fejre. Men priden er mere end blot en fest, der markerer de rettigheder, som lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og interkønnede har tilkæmpet sig gennem mange år.

Blog: Ny praksis vil være ulovlig

Udlændingeministeriet har lagt op til en ulovlig praksisændring på familiesammenføringsområdet.

Blog: Danmark bør forbyde isolationsfængsling af børn

Vi kan ikke være bekendt at isolere børn helt ned til 15-årsalderen i op til flere uger. Det er i strid med Børnekonventionen og en lang række internationale anbefalinger.

Blog: Fakta er næste skridt mod ligestilling i Danmark

Vi har brug for mere viden om, hvorfor vi – på trods af ligestillingslovgivning i verdensklasse – stadig kæmper med en udbredt ulighed mellem kønnene i Danmark.

Blog: Rystende ringe tolke

Så længe vi i Danmark tillader anvendelsen af ikke-uddannede tolke, accepterer vi, at spørgsmålet om retssikkerhed ikke er så vigtigt for borgere med tolkebehov, som det er for andre. Det går simpelthen ikke.

Blog: 33 må kunne gøre det

34 udlændingestramninger præsenterede regeringen for nylig – oven i de stramninger, man netop havde gennemført. Det er udtryk for en handlekraft, som understøtter retorikken om en stram udlændingepolitik. Men mon ikke 33 kunne gøre det?

Blog: Soldaten, der blæste i fløjten

Den tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard modtager i dag en hæderspris. Prisen får han for det mod, han viste, da han afslørede, at danske soldater så passivt til, mens irakiske sikkerhedsstyrker mishandlede civile irakere tilbage i 2004.

Blog: Vi kan ikke være bekendt at diskriminere personer med handicap

I Danmark er det lovligt at diskriminere personer med handicap. I dag er det FN’s internationale dag for personer med handicap. En god anledning til at opfordre Folketinget til at indføre et generelt forbud mod diskrimination.
Se flere nyheder
Profil
Louise Holck (f. 1964) er uddannet jurist og har en master i offentlig ledelse (MPA). Hun er vicedirektør på Institut for Menneskerettigheder og står i spidsen for instituttets arbejde i Danmark. Hun blogger om Danmarks forhold til menneskerettighederne – på godt og ondt.
Seneste blogs
Af Katrine Winkel Holm
24.04.17, 22:22
Vi bliver mindet om, at Danmark ikke blev opfundet for 200 år siden og om kirkens bidrag til civiliseringen. Og tænk, det er DR, der gør det! Læs mere
Af Samira Nawa Amini
24.04.17, 12:11
Endnu en gang er Udlændingestyrelsen nået frem til en brutal afgørelse, der på grund af 'manglende tilknytning til Danmark' splitter en familie ad. Undskyld mig, men den ALLERSTØRSTE tilknytning et menneske kan have til Danmark må da for pokker være, at partner og børn er danske og har bopæl her i landet. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
24.04.17, 00:59
Franskmændene samler sig bag en kandidat der vil både reformer og EU Læs mere
Af Jens Kindberg
23.04.17, 11:00
Radikales hede drømme om samarbejde med blå blok med Kristian Jensen i front er ikke helt tossede. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.04.17, 14:48
Elitens svigt af eget folk i Frankrig er skræmmende læsning. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.04.17, 14:14
Skidt med, at storstilede udviklingsprogrammer kun vil gøre ondt værre. De er alligevel ikke ment som praktiske, ladsiggørlige forslag. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
22.04.17, 10:53
Ja, vi skal tage afstand fra Erdogan. Nej, vi skal ikke isolere 75 millioner tyrkere Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.04.17, 12:37
Højhuse udstråler ambitioner. Læs mere
Af Rune Lund
21.04.17, 10:07
Nedsættelsen af bo- og gaveafgiften fra 15 pct. til 5 pct. for familieejede erhvervsvirksomheder er et resultat af en af de mest koordinerede lobby-kampagner vi har set i Danmark, styret af nogle af landets største familieejede virksomheder, der også sponsorerer de borgerlige i stor stil med partistøtte. Dokumentationen for at det skulle gavne beskæftigelse og vækst er derimod meget fraværende. Pengemagt og politik er her smeltet sammen i en meget uskøn blanding. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.04.17, 09:39
Det smukke og formidable land befinder sig i en dyb identitetskrise, men hvad franskmændene evner at gøre ved det henstår stadig i mørke. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her