*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Forbyd indrejse!

Den danske regering burde forbyde indrejse fra lande, som nægter at tage deres statsborgere retur.

Danmark står i en kritisk situation. Vi bliver massivt presset af den stigende migration mod landet og resten af Europa. Det står nu også lysende klart, at myndighederne ikke længere kan skjule den virkelighed, at størstedelen af de personer som søger hertil, reelt set ikke er flygtninge, men migranter, der ulovligt søger hertil for et bedre liv og bedre muligheder.

Det skal selvfølgelig ikke være en gyldig årsag til at kunne få opholdstilladelse i Danmark. Vi kan og skal ikke tillade den fortsætte situation. En fortsættelse af den nuværende kurs, vil uden tvivl tvinge det danske samfund i knæ.

Når flere migranter fra fx Afrika søger hertil på ugyldig baggrund, så vil der vil i fremtiden også blive langt flere som vil få deres ansøgning afvist.

Læg hertil at Nye Borgerlige forhåbentlig får presset de andre partier til at acceptere den sunde logik, at kriminelle udlændinge selvfølgelig skal udvises konsekvent og første gang… Ja, så kigger vi med en stor massi opgave med at få sendt disse mennesker ud af landet.

Vi har nu længe hørt på den samme undskyldning, ” Jamen, vi kan jo ikke tvinge landene til at tage imod dem igen”.

Undskyldninger og ansvarsfraskrivelse.

Vi skal begynde at lægge det fornødne pres på disse lande, så de indser  de har en forpligtigelse til at tage imod deres borgere.

Jeg har ført talt for, at vi burde stoppe med al udviklingsbistand til de lande som nægter at tage imod deres afviste borgere.

Men vi har flere nyttige og yderst brugbare konkrete redskaber, som blot kræver at Regeringen har den politiske vilje til at gøre det nødvendige for at beskytte befolkningen.

Den danske regering burde derfor bekendtgøre, at man fremadrettet vil nægte indrejse af alle personer, fra de lande, som nægter at tage deres borgere retur. Det er kun rimeligt, at vi som land ikke vil løbe den risiko at lukke folk ind, som vi har konkret viden om, at vi ikke kan garantere kan udrejse igen.

Vi har allerede forskellige visum kategorier, hele 5. Men vi bliver nødt til at pålægge yderligere pres på disse lande, ved at nægte alle statsborgere derfra adgang til Danmark.

De lande som nægter at tage deres statsborgere retur har tydeligvis ikke nogen respekt for Danmarks position. Deres handlinger tydeliggør for mig, at de ingen interesse har i at indgå et frivilligt samarbejde uden at de kan få noget økonomisk til gengæld.

Denne praksis skal vi ikke indlade os på. Det må være slut med at bidrage til disse staters uhyrlige praksis og tilgang. Det er tid til at sætte hårdt mod hårdt. Disse lande har i langt højere grad brug for os og resten af Europa, end vi har brug for dem.

Indtil afviste asylansøgere kan hjemsendes, skal de selvfølgelig ikke ud og være en del af det samfund, som de er blevet nægtet ophold i. De må indkvarteres i lukkede sikre lejre, indtil de kan sendes retur.

Jeg vil opfordre regeringen til at begynde at sætte danske borgeres tryghed og sikkerhed først, og træffe de nødvendige beslutninger for at beskytte Danmark.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her