*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

giv mig mine penge!

Skatteministeren burde undersøge DR momssagen igen.
DR

Lad mig slå det fast med det samme. Jeg mener at DR burde privatiseres og licensen afskaffet. Jeg kan vitterligt ikke se nogen gyldig grund til at befolkningen i år 2017, reelt skal tvinges til at betale til statsmedier.

Nu er det så kommet frem at DR med stor sandsynlighed har medtaget moms overfor forbrugerne. Det har en EU- dom slået fast ikke er tilladt i en lignende sag, og langt de fleste eksperter siger derfor også at dette vil gælde for DR. Skatteministeriet har tidligere ellers nægtet at dette skulle være tilfældet, men forhåbentlig kommer de på bedre tanker.

Det var derfor også med stor glæde jeg kunne læse at advokatfirmaet Plesner har sat sig i front for at føre denne sag mod staten(DR), og jeg har allerede tilmeldt mig dette sagsmål. Jeg håber inderligt at tilstrækkeligt med personer tilmelder sig. Det drejer sig om 1.500 kr. på licensbetaler, så det er potentielt et milliardbeløb vi taler om, som burde gå tilbage til forbrugerne.

Det ville klæde den borgerlige skatteminister selv at tage initiativ til at undersøge sagen igen, således at denne sag ikke behøver at blive trukket igennem en lang retssag, men det har jeg desværre ikke de store forhåbninger om.

Sommeren har budt på den ene dårlige sag for DR efter den anden, og jeg skal her undlade at remse dem alle op. Men tilbage står billedet, at det nu er tid til at tage det endelig opgør med dette statsselskab.

Desværre tegner der sig flertal for at bevare DR på statslige hænder. Jeg frygter at man laver en ny plan, hvor licensen godt nok forsvinder, men hvor man putter DR på finansloven. Det er direkte forrykt at man på denne måde mener at danske skatteborgere skal tvinges til at finansiere en tv-station. Det er jo ren DDR.

Det er en umyndiggørelse af borgerne, hvor politikerne åbenbart ikke mener, at befolkningen er i stand til selv at træffe beslutning om hvilke tv-stationer de ønsker at benytte sig af og finansiere. At dette så muligvis sker under en minister fra Liberal Alliance gør jo blot farcen komplet.

Jeg har et arbejde, taget en uddannelse, opdrager 2 døtre, og styrer mit budget. Jeg tror ærligtalt godt, at jeg ligesom alle andre godt magter at tage stilling til hvilke tv-kanaler jeg ønsker at benytte mig af.

Det er tid til et opgør med denne forfejlede socialistiske tankegang om stats-tv. Det burde være en oplagt mærkesag for en selvudnævnt borgerlig-liberal regering.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her