*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det borgerlige forfald

Som borgerlig vælger frygter man jo, hvad S og DF næste gang finder på.

Regeringens beslutning om at fravige regeringsgrundlaget og acceptere socialisternes krav om en bevarelse af topskatten, udstiller på klareste vis den fundamentale krise det borgerlige Danmark befinder sig i her i 2017.

Allerede inden kampen(forhandlingerne) ligger man sig fladt ned, og smider alle fire potter i vejret som en underkastende hund. Man siger simpelthen ganske enkelt uden tøven, at DF og Socialdemokratiet nu i fællesskab kan diktere politikken i Danmark, så længe de borgerlige blot kan blive siddende i ministerbilerne.

Og denne gang var det så lige topskatten. Men det er såmænd blot det sidste eksempel i en lang perlerække af vanvid, som man som borgerlig vælger må erkende at man har lagt stemmer til.

Indtil videre har man som borgerlig vælger kunnet se, at den stemme man gav til folketingsvalget har resulteret i højere bundskat, en fastholdelse af topskatten, ufinansserede offentlige udgifter, gældsætning af danskerne, en større offentlig sektor, og en fastholdelse af taxa-monopolet.

Jeg tror næppe, det var på mange borgerlige partiers valgplakater op til valget i 2015.

Med regeringens ” hvis der alligevel er flertal for noget andet” strategi, så har man jo med al tydelig vist, at man er villig til at sælge ud og agere puppets og administratorer for socialisterne. Derfor rejser der sig en lang række spørgsmål, da man jo må forvente at DF og Socialdemokratiet har fået blod på tanden, og vil se hvor langt de kan gå.

Hvad bliver det næste?

- Hvis der nu opstår et flertal for at hæve skatten i folketinget, vil regeringen så blot acceptere dette, fordi der jo er flertal for det?

- Hvis der nu opstår et flertal som vil have en højere stigning i den offentlige sektor, vil regeringen så blot acceptere dette, fordi der   jo er flertal for det?

- Hvis der nu opstår et flertal der vil sætte afgifter op, vil regeringen så blot acceptere dette, fordi der jo er flertal for det?

Som borgerlig sidder man jo nu og frygter hvad det næste udspil fra DF og Socialdemokratiet bliver, for regeringen skal nok levere. Og lige nu er det jo nærmest ligegyldigt om man stemmer til højre eller venstre. Det som Socialdemokratiet og DF kan blive enige om - bliver til virkelighed.

Grundlæggende burde en regering ikke blive siddende, når den reelt har et flertal imod sin politik. Men når man ikke har en politik, så er det jo svært at få et flertal imod sig, og så kan man jo blive siddende bagi ministerbilerne.

Vi HAR hørt de klassiske forsvarstaler for den borgerlige deroute.

”jamen, vi har jo ikke et flertal”, ” der kræver jo 90 mandater”, og ” vi ligger det frem, som vi tror vi kan få igennem”.

Det er umådelig trist, hvis dette skal være fortællingen om det borgerlige Danmark anno 2017. Et borgerligt Danmark fuldstændig blottet for kampgejst og værdipolitisk stolthed.

Den selvudnævnte borgerlige- liberale regering burde selvfølgelig fremlægge borgerlig-liberal politik og forslag. Så vil der selvfølgelig komme nogle real politiske forhandlinger, og man ville skulle prøve at finde hinanden. Men det ville være et helt andet scenarie end det vi er vidende til i disse dage.

De nuværende ledere af de borgerlige partier på Christiansborg er desværre i fuld gang med underminere hele det borgerlige Danmark med deres resignerende tilgang. De viser med al tydelighed at personlige karrierer er vigtigere end det borgerlige projekt.  De gør umådelig stor skade, og det vil tage år og valgperioder før dette er rettet op igen, og tilliden er tilbage.

Hvis vi skal have ægte borgerlig politik og flertal i Danmark, så bliver vi nødt til at lade socialisterne tage ansvaret for at føre deres politik. Borgerne bliver nødt til at se konsekvenserne og placere adsvaret. Lige nu sidder der borgerlige partier, og tager ansvaret for at føre en socialdemokratisk dagsorden og deres politik.

Det er som borgerlig i sandhed vitterligt trist at være vidende til.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her