*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Har regeringen ført folketinget bag lyset for 1 milliard?

Sagen omkring EU lægemiddel-agenturet rejser en række spørgsmål.

Da England valgte at trække sig fra den Europæiske Union, så resulterede det også i at de 2 EU agenturer, som har ligget i England selvfølgelig skal omplaceres. Her har den danske regering et ønske om at få Det Europæiske lægemiddelagentur(EMA) til Danmark.

 Regeringen har siden Brexit arbejdet i kulissen med en lang række aktører, om at sikre at det nye hovedsæde bliver placeret i København. Det bliver besluttet i november, men Danmark er ikke alene om at ønske agenturet. I alt 19 storbyer har med deres respektive regeringer i ryggen budt ind på værtsskabet. Et værtskab, som uden tvivl vil genere indtægter og arbejdspladser. Spørgsmålet er blot hvor meget?

 Hele processen omkring det danske bud har været omfattet af fortrolighed og lukkethed. Men nu begynder der er komme stadig flere oplysninger frem. Oplysninger, som kan være en potentiel bombe under det danske tilbud, men også oplysninger, som enten sætter folketingspartierne eller regeringen i et rigtig dårligt lys.

 Vi kan så i dag læse at regeringen fik partiernes godkendelse til at reservere 49 mio. Det fik de på et lukket møde i finansudvalget. Men som det fremgår tilbyder den danske regering nu at betale huslejen for agenturet de næste 20 år frem. En udgift som kilder i ejendomsbranchen bekræfter kan beløbe sig til mindst 1 milliard kroner.

 Så der er noget som ikke stemmer her.

 Enten er der en lang række partier i folketinget, som har sovet gevaldigt i timen, og ikke været opmærksom på at de har sagt ja til at udskrive en regning på 1 milliard til de danske skatteborgere. Ellers har regeringen ganske enkelt ført partierne i folketinget bag lyset. Man har fået godkendelsen på de 49 mio. Og derefter har man selv ændret på tilbuddet.

 Dette er en meget alvorlig sag. Har et parti, som DF reelt set sagt ja til at aflevere 1 milliard af danskernes penge til et EU kontor?

 Man kan se at de forskellige ansvarlige politiske ordførere har svært ved at finde ud af hvilket ben de skal stå på. SF undrer sig, og mener ikke man er blevet orienteret. Det samme mener DF. Socialdemokratiet ønsker slet ikke at udtale sig om sagen. Hvornår var det lige sidst at Socialdemokraterne ikke benyttede sådan en lejlighed til at hamre på regeringen?

 Men når det kommer til EU, så træder partierne varsomt. Man skulle jo endelig ikke komme til at træde Bruxelles på tæerne.

 Tilbage står alle vi andre med det simple spørgsmål:

 Har en lang række partier sovet i timen, og sagt ja til at give et EU kontor 1 milliard danske skattekroner, uden at vide det, eller har regeringen ført folketinget bag lyset, og på egen hånd brugt pengene - Og er det overhovedet lovligt for en regering?

Der er nogle som har et forklarings problem!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her