*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi er et land i forrådnelse

Alle ved vi ender som Sverige, hvis vi ikke reagerer, hvorfor gør magthaverne reelt set intet?

Der foregår ganske enkelt en kraftig forrådnelse af vores land. Tænk sig, vi er kommet dertil, hvor skyderier i byerne og dominansvold er blevet til en naturlig del af hverdagen. Hvor nyheden om et skyderi i en dansk by, ikke trækker overskrifter overalt og et massivt ærligt politisk pres for handling.

 Grundet magthavernes forfejlede tilgang og deres ligegyldighed overfor borgerne oplever vi at vores land i stigende grad ødelægges. Mange af disse ansvarlige politikere sidder den dag i dag på magtfulde positioner i det danske folketing.

 Vi hører dem i medierne konstant. Deres bortforklaringer, deres retoriske kneb, og deres manglende ansvarstagen.De har igennem de seneste mange år alle stolt proklameret at de skam handler, at de reagerer. Men det er spil for galleriet, teater. 

Ja, vi er faktisk kommet dertil, hvor politikerne selv indrømmer, at store dele af det som foregår i og omkring folketinget er skuespil, opsat til ære for medierne og befolkningen.

 Men alt imens den næste generation af skuespillere udklækkes blandt de forskellige politiske ungdomsorganisationer, så gør de nuværende alt for ikke at tage ansvar for den fatale deroute vor samfund er på. De taler meget. De skriver meget, og de debatterer meget. Men det bliver stadig mere tydeligt, at det hovedsageligt handler om deres egen karriere og tid i mediernes spotlight, end om at løse de udfordringer og problemer som landets borgere oplever.

 Seneste eksempel er sagen om IS terrorristerne fra Syrien og Irak, som nu vender hjem til Europa og Danmark igen.

 Jeg tror ikke der vitterligt er borgerlige, der reelt set ønsker disse personer tilbage til Danmark. Politikerne har da også postet de automatiserede opdateringer på de sociale medier, som skal efterlade befolkningen med det indtryk, at politikerne skam deler befolkningens bekymring, og den udbredte holdning at disse mennesker kan blive dernede og tage deres straf for deres uhyrligheder.

 Men intet sker der. Ingen reelt handling. Der har været et borgerligt flertal siden 2015. Ja, indrømmet DF er ikke i princippet ikke et borgerligt parti længere, men jeg tvivler på at de vil blokere handling på dette område.

 Hvorfor sætter en borgerlig regering sig ikke i spidsen for at sikre landets borgere tryghed? Hvorfor har man ikke for længst smidt kriminelle udlændinge ud af landet, sat hårdt ind imod dominansvolden, og fjernet terroristernes mulighed for at komme tilbage til Danmark?

 Jeg kender allerede svarene..

 ”Vi tager det alvorligt.., vi er på rette vej…, vi har netop igangsat en historisk….”.

 Men hvis de gad kigge ud i den hverdag vi andre lever i. Hvis de gad lytte til andre end deres meningsfæller og professionelle meningsdannere, så ville disse politikere ikke med bare en snert af sandhed i stemmen påstå at det går den rigtige vej.

 Jeg kender også allerede kritikken af mit indlæg.

 ”Hvad gør du selv? Intet bliver anderledes når Nye Borgerlige kommer i folketinget? Det er ikke så simpelt som du stiller det op”.

Mit svar er ganske enkelt : Magt forpligter!

 Når man har søgt befolkningen om at få magten, og den er blevet givet, så har man en forbandet forpligtigelse til at forvalte denne magt. Man har ikke den luksus, at kunne sætte sig på hænderne og påstå, at det ikke er muligt at gøre noget. Man har magten og ansvaret netop for at handle. Det forventer befolkningen. Politikerne skal bedømmes på deres handlinger, når de har muligheden for at handle,  og ikke på deres skuespilspræstationer i medierne. 

 Og 90 mandater argumentet? Nævn den borgerlige politikere i folketinget, der ønsker IS terroristerne tilbage til Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
17.10.17, 13:01
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her