*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hold nu snitterne fra borgernes penge

Tvungen opsparing til efteruddannelse er blot endnu en skjult håbløs skat.

Det er vitterligt, som om der ikke går en uge i dansk politik uden at der er politikere, som finder på nye smarte tiltag for at fratage borgerne selvstændighed, og dermed giver politikerne endnu mere magt.

For et par uger siden var den selvudnævnte borgerlige regering der var ude og ville tvinge borgerne til at spare mindst 2% af deres løn op til pension. Og nu er den så gal igen.

Denne gang er det den radikale Morten Østergaard, der mener at han da selvfølgelig ved meget bedre hvad borgerne skal bruge deres penge på, end dem selv.

De Radikale foreslår simpelthen, at alle skal tvinges til at sætte 2% af sin løn af til efteruddannelse. Et forslag, der intet andet er end en håbløs dårlig skjult skattestigning, og endnu et forslag i rækken af bedrevidende og dybt formynderisk tiltag fra gruppen af politikere, der tilsyneladende mener at de ved bedst, hvorledes folk skal leve deres tilværelse.

Disse 2 forslag kan potentielt betyde en skattestigning på 4% til nogle borgere. Tænk sig, at man som politiker på Christiansborg, uden tøven, mener man har ret til at beslaglægge 4% mere af det som borgerne selv har tjent. Det er i grunden forrykt og dybt beskæmmende.

I Nye Borgerlige mener vi at dette er en helt forkert vej at gå. Vi skal have mindre stat- og mere frihed til at tilrettelægge egen tilværelse.

Vi har brug for efteruddannelse. Men danskerne har allerede verdens højeste skattetryk. Hvis politikerne ikke kan finde penge til den nødvendige efteruddannelse, så er det fordi de prioriterer forkert.

Derudover så tror vi langt mere på civil samfundet end på det politiske ødelagte offentlige system. Derfor skal det også være arbejdsmarkedsparterne, som i langt højere grad skal på banen, når det kommer til efter- og videreuddannelse. De har den fornødne viden og de kender deres respektive brancher. De har også i langt højere grad fingeren på pulsen, når det kommer til hvilke kompetencer og kvalifikationer, der er brug for.

Derfor skal Morten Østergaard og resten af de magthungrende politikere ganske enkelt holde snitterne fra borgernes penge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
28.06.17, 15:47
Frisindet skal udleves, ikke bare hyldes i skåltaler. Læs mere
Af Mikael Jalving
28.06.17, 12:43
Af Christian Rabjerg Madsen
28.06.17, 10:24
Demokratiet påføres varig skade, hvis Inger Støjberg er hævet over loven. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.06.17, 17:38
I så fald skal han stort set ophæve tyngdeloven. Læs mere
Af Camilla Schwalbe
27.06.17, 13:26
Jeg bliver forarget, og er lige ved at gå i fælden, men så minder jeg mig selv om, at mediestanden er ukritisk, og at virkeligheden sjældent afbilledes proportionelt i medierne. Læs mere
Af Christina Egelund
27.06.17, 12:51
Jeg tænker på jer i disse dage, når jeg læser og hører debatten om nutidens curlingforældre. I vil på Roskilde, selvfølgelig vil I det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
27.06.17, 12:34
DR- dokumentar tegner et nyt billede af hele EU-sagen. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.06.17, 11:48
Udlændingedebatten raser som aldrig før i landet, hvem kan stramme mest? Læs mere
Af Harun Demirtas
27.06.17, 10:13
Jeg nægter at høre på en minister, der efterlader syge børn og svage patienter i deres seng uden menneskeligt hensyn. Læs mere
Af Siddik Lausten
26.06.17, 17:46
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her