*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hold nu snitterne fra borgernes penge

Tvungen opsparing til efteruddannelse er blot endnu en skjult håbløs skat.

Det er vitterligt, som om der ikke går en uge i dansk politik uden at der er politikere, som finder på nye smarte tiltag for at fratage borgerne selvstændighed, og dermed giver politikerne endnu mere magt.

For et par uger siden var den selvudnævnte borgerlige regering der var ude og ville tvinge borgerne til at spare mindst 2% af deres løn op til pension. Og nu er den så gal igen.

Denne gang er det den radikale Morten Østergaard, der mener at han da selvfølgelig ved meget bedre hvad borgerne skal bruge deres penge på, end dem selv.

De Radikale foreslår simpelthen, at alle skal tvinges til at sætte 2% af sin løn af til efteruddannelse. Et forslag, der intet andet er end en håbløs dårlig skjult skattestigning, og endnu et forslag i rækken af bedrevidende og dybt formynderisk tiltag fra gruppen af politikere, der tilsyneladende mener at de ved bedst, hvorledes folk skal leve deres tilværelse.

Disse 2 forslag kan potentielt betyde en skattestigning på 4% til nogle borgere. Tænk sig, at man som politiker på Christiansborg, uden tøven, mener man har ret til at beslaglægge 4% mere af det som borgerne selv har tjent. Det er i grunden forrykt og dybt beskæmmende.

I Nye Borgerlige mener vi at dette er en helt forkert vej at gå. Vi skal have mindre stat- og mere frihed til at tilrettelægge egen tilværelse.

Vi har brug for efteruddannelse. Men danskerne har allerede verdens højeste skattetryk. Hvis politikerne ikke kan finde penge til den nødvendige efteruddannelse, så er det fordi de prioriterer forkert.

Derudover så tror vi langt mere på civil samfundet end på det politiske ødelagte offentlige system. Derfor skal det også være arbejdsmarkedsparterne, som i langt højere grad skal på banen, når det kommer til efter- og videreuddannelse. De har den fornødne viden og de kender deres respektive brancher. De har også i langt højere grad fingeren på pulsen, når det kommer til hvilke kompetencer og kvalifikationer, der er brug for.

Derfor skal Morten Østergaard og resten af de magthungrende politikere ganske enkelt holde snitterne fra borgernes penge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.08.17, 15:33
Og det kan venstrefløjen takke sig selv for. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.08.17, 13:59
Danmarks længste stadionpølser fås i Sundby Idrætspark Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.08.17, 12:52
Det må ikke være kreative leasingmodeller og dermed statskassen, der skal der gøre udslaget for forbrugerens valg. Derfor skal bilafgifterne omlægges til en teknisk model baseret på sikkerhed og miljø. Læs mere
Af Siddik Lausten
21.08.17, 11:55
Vores muslimske landsmænd skal i langt højere grad aktiveres i kampen mod radikalisering og terrorisme. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.17, 11:17
Så stedmoderligt har vi behandlet historien, at vi kalder den fortid. Den var død, borte, forbi. Men nu kommer den igen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.08.17, 18:40
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.08.17, 14:05
Psykologisk er der tale om en kognitiv dissonans, hvor ens eget verdensbillede af islam, ikke passer overens med virkelighedens islam. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
19.08.17, 12:07
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan. Læs mere
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her