*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hold nu snitterne fra borgernes penge

Tvungen opsparing til efteruddannelse er blot endnu en skjult håbløs skat.

Det er vitterligt, som om der ikke går en uge i dansk politik uden at der er politikere, som finder på nye smarte tiltag for at fratage borgerne selvstændighed, og dermed giver politikerne endnu mere magt.

For et par uger siden var den selvudnævnte borgerlige regering der var ude og ville tvinge borgerne til at spare mindst 2% af deres løn op til pension. Og nu er den så gal igen.

Denne gang er det den radikale Morten Østergaard, der mener at han da selvfølgelig ved meget bedre hvad borgerne skal bruge deres penge på, end dem selv.

De Radikale foreslår simpelthen, at alle skal tvinges til at sætte 2% af sin løn af til efteruddannelse. Et forslag, der intet andet er end en håbløs dårlig skjult skattestigning, og endnu et forslag i rækken af bedrevidende og dybt formynderisk tiltag fra gruppen af politikere, der tilsyneladende mener at de ved bedst, hvorledes folk skal leve deres tilværelse.

Disse 2 forslag kan potentielt betyde en skattestigning på 4% til nogle borgere. Tænk sig, at man som politiker på Christiansborg, uden tøven, mener man har ret til at beslaglægge 4% mere af det som borgerne selv har tjent. Det er i grunden forrykt og dybt beskæmmende.

I Nye Borgerlige mener vi at dette er en helt forkert vej at gå. Vi skal have mindre stat- og mere frihed til at tilrettelægge egen tilværelse.

Vi har brug for efteruddannelse. Men danskerne har allerede verdens højeste skattetryk. Hvis politikerne ikke kan finde penge til den nødvendige efteruddannelse, så er det fordi de prioriterer forkert.

Derudover så tror vi langt mere på civil samfundet end på det politiske ødelagte offentlige system. Derfor skal det også være arbejdsmarkedsparterne, som i langt højere grad skal på banen, når det kommer til efter- og videreuddannelse. De har den fornødne viden og de kender deres respektive brancher. De har også i langt højere grad fingeren på pulsen, når det kommer til hvilke kompetencer og kvalifikationer, der er brug for.

Derfor skal Morten Østergaard og resten af de magthungrende politikere ganske enkelt holde snitterne fra borgernes penge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her