*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Går danske skattekroner indirekte til terror?

Regeringen sender tilsyneladende med åbne øjne skattekroner i hænderne på folk, som arbejder med terrorister.

Da den danske udenrigsminister Anders Samuelsen i går var på besøg i Mellemøsten underskrev han en ny partnerskabsaftale, hvor Danmark sammen med nogle andre lande giver skattekroner til palæstinensiske NGO organisationer.

Lad mig slå det fast. Jeg ser ingen grund til at danske skatteydere skal betale for lobbyistfirmaer og udenlandske organisationer. Og da slet ikke til nogen som varetager andre interesser end danske.

 Men denne donation er dog langt mere problematisk og alvorlig. Det fremgår nemlig fra organisationen ngo-monitor, at flere at de organisationer, som man giver penge, reelt set arbejder med terrorister, samt de såkaldte Pro- BDS organisationer(boycott, divestment, sanctions), som er rettet mod staten Israel.

 Dette er viden som ER gjort tilgængelig for den danske udenrigsminister Anders Samuelsen. Så sent som i onsdags mødte han nemlig med den Israelske premierminister Benjamin Netanyahu, som også kritiserede at den danske regering økonomisk støtter op om NGO'er, som arbejder både terrorister og Pro-BDS organisationer, som ønsker at skade Israel.

 Jeg kiggede derfor lidt nærmere på et par af disse, og det jeg fandt var både opsigtvækkende og foruroligende.

 Hvis man kigger på NGO organisationen Addameer. Så har de ifølge NGO- monitor modtaget 325.000 dollars i støtte. Den danske Regering påstår, at de hverken har noget at gøre med terrororganisationer eller Pro-BDS organisationer.

 Men det passer simpelthen ikke. Og der ligger klare håndfaste beviser.

 På Addameers egen facebookside kan man se 2 helt konkrete opslag, som netop påviser at de både har kontakt til terrorister og at de støtter en Pro- BDS organisation.

 Det første opslag omhandler at deres advokat har besøgt en Ahmed Sa'adat i fængsel. Han er ikke en Hr. Hvemsomhelst. Han er nemlig den politiske leder og generalsekretær af PFLP( popular front for the liberation of Palastine). Det er en terrororganisation, som figurer på EU's egen terrorliste.

 Det andet opslag er noget endnu mere tydelige i at klarlægge Addameers dagsorden. Her deler organisationen direkte et opslag fra selve BDS-movementen. Et opslag, hvor man opfordrer til øget boycut både mod Israel, men også direkte mod navngivne konkret virksomheder som Hewlett-packard og G4S.

 https://www.facebook.com/AddameerAssociation/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

Addameers gør altså lige præcis det, som den danske regering ellers hårdnakket påstår de ikke gør. Ja, de reklamerer ligefrem med det offentligt.

Det er intet mindre end en skandale at danske skattekroner kan gå til sådan en organisation. Den danske udenrigsminister nægter pure, at der var noget at komme efter, og gik igår på facebook, hvor han påpegede, at det var op til os borgere at komme med beviser på at dette er tilfældet. Dem har han hermed nu fået. Spørgsmålet er hvad han gør - nu hvor han har denne viden?

 Der er meget som tyder på, at den danske regering giver skattekroner til folk, som arbejder med terrorister og folk som ønsker at skade Israel.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Maria Bille Høeg
26.05.17, 14:04
Når kommunerne sidder på hænderne, går det ud over de ledige. Læs mere
Af David Trads
26.05.17, 13:25
Tak for denne gang. Det har været en fornøjelse at diskutere med jer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
26.05.17, 09:59
Aftalt spil ødelægger sporten og skal bekæmpes med alle midler Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
25.05.17, 18:07
Kristendommen lærer, at myndighederne skal bruge sværdet til at skræmme dem, der gør det onde, dvs. terroristerne. Alligevel prædiker mange kirkelige magthavere det modsatte. Læs mere
Af Signe Munk
25.05.17, 14:09
Det var ikke nok at smide udtrådte løbesko på Finansministeriets trappe. Men ministeren må forstå, at der er grænser for, hvor meget man kan øge tempoet på sygehusene. Læs mere
Af Mikael Jalving
25.05.17, 12:43
Jeg tæller ikke længere angrebene og orker ikke at læse mere om den ene, den anden, den tredje araber, som sprænger vesterlændinge i luften eller kører dem ned med lastbiler. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
25.05.17, 11:29
Ida Auken slukker sit fjernsyn, når hun hører om terrorangrebet i Manchester. Så terroristerne ikke vinder. Gid de piger i Manchester kunne have lukket døren ud til Salman Abedi, så terroristen ikke vandt. Gid de familier kunne lukke deres sorg, så terroristerne ikke vandt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.17, 19:05
Islam forklarer en del, men resten skal forstås som de elendige taberes reaktion. Læs mere
Af Angela Brink
24.05.17, 13:23
Den nye digtsamling – White Girl 2 – af forfatterinden Christina Hagen siger noget interessant og væsentligt om vores samtid. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.05.17, 14:12
Alt skal ikke handle om politik, så hvor skal man tage hen og spise? Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her