*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kære Putin, hvis I stopper med at invadere andre lande, så skal vi nok tale pænt til jer

Rusland er en bøllestat og derfor er det vigtigt at styrke forsvaret af Danmark

Danske politikere skal droppe deres "uvenlige retorik", når de taler om Rusland. Sådan lyder det fra det russiske udenrigsministeriums talskvinde Maria Sakharova: ”Vi er nødt til at sige, at vi igen hører ukonstruktiv og uvenlig retorik fra Danmarks embedsmænd omkring en påstået russisk trussel. I vores øjne er det desværre allerede blevet en tradition og vane, en dårlig vane”

Det er nærmest grinagtigt, at Rusland bekymrer sig om tonen. Det er jo Rusland, der bogstaveligt talt selv taler som et maskingevær. Det ville være dybt uansvarligt, hvis danske politikere ikke tog bestik af Ruslands aggressive adfærd overfor nabolandene.

Jeg anser ikke mig selv som specielt forsvarsvenlig, og ser det derfor ikke som et mål i sig selv, at vi skal bruge flere penge på krudt og kugler. Tværtimod så har forsvaret en evne til at indkøbe ubrugeligt materiel, som end ikke DSB kommer i nærheden af.

Verden har imidlertid ændret sig og derfor er det rettidig omhu igen at øge forsvarsudgifterne. Rusland har genoptaget en gammel tradition for at ændre grænsedragninger ved hjælp af våbenmagt. Det skaber ustabilitet i Europa. Danmark står ganske rigtigt ikke for skud i første omgang, men det gør vores allierede i Baltikum. Det er et faktum, at Rusland er villig til at bruge våbenmagt og her er det vigtigt, at vi sender et meget klart signal om, at vi er villige til at forsvare os selv. Det signal er vi nødt til at sende overfor en stat der bruger bøllemetoder overfor små nabolande.

Hvis Rusland virkeligt er så kede af tonen, så er der jo en meget enkelt måde at imødegå de kradse ord på: Træk tropperne ud af Ukraine og stop besættelsen af Krim. Det er faktisk meget enkelt.

Man kan selvfølgelig trække på smilebåndet over, at russerne føler sig stødt på manchetterne over tonen blandt danske folkevalgte. Det er imidlertid ikke en tilfældig udmelding. Det er en del af en nøje tilrettelagt strategi i forhold til at sprede tvivl og misinformation. Det har Rusland gjort i forhold til at sprede dissideret fake news om Ukraine til det mere raffinerede, hvor man forsøger at nuancere debatten om Europas forhold til Rusland. En galej som selv Danmarks ambassadør i Moskva er sprunget med på. Til det er der blot at sige, at der ikke er særligt meget at nuancere. Rusland har annektere en del af et andet land og er dybt involveret i destabilisering af Ukraine som demokrati og som land. Det er fuldstændigt uacceptabelt og derfor er vi nødt til at drage vores forholdsregler.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Jens-Kristian Lütken genopstiller til Borgerrepræsentationen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
22.11.17, 13:16
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.11.17, 09:13
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands. Læs mere
Af Anders Vistisen
21.11.17, 12:23
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark. Læs mere
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her