*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Glem ikke, at banderne har været på kommunal støtte

Det kommunale Folkets Hus på Nørrebro har fungeret som klubhus for LTF

Bandekonflikten raser i København og tilfældigt forbipasserende risikerer at blive ramt af skud på åben gade. Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, at man ikke kan gå på gaden uden at skulle frygte at blive ramt af kugler fra en indvandrerbande.

Det skal der sættes en stopper for og det er først og fremmest en massiv politiindsats der skal til.

En blødsøden socialpædagogisk hjælper ikke overfor den slags hårdkogte kriminelle, tværtimod, så er eftergivenhed og projektmageri med til at forstærke bandernes mangel på respekt for det danske samfund. Et hårrejsende eksempel på dette har været den forfejlede støtte til Folkets Hus på Nørrebro. Folkets Hus har i årevis været et brugerdrevet ”alternativt kulturhus” med alskens aktiviteter. Det var alt sammen meget fint, lige ind til at bandemedlemmer fra nærområdet begyndte at hænge ud i huset og lige så stille gøre det til deres. I stedet for at få smidt bandemedlemmerne ud, så blev der med venstrefløjsadvokat Knud Foldschacks mellemkomst ansat tre kommunale medarbejdere til at holde styr på bandemedlemmerne.

Projektet var naturligvis dømt til at mislykkedes og resultatet blev at Loyal to Familia (LTF) fortsat holdt til i huset og ikke ligefrem var med til at skabe et miljø som almindelige lovlydige mennesker ville opsøge. Alt sammen støtte med knapt to millioner skattekroner årligt.

Det store socialpædagogiske projekt kulminerede da LTF holdt løsladelsesfest for deres leder Shauib Khan i Folkets Hus. Så var tålmodigheden opbrugt hos selv de mest velmenende politikere på den københavnske venstrefløj. Alt i alt er der ind til videre brugt otte millioner kroner på Folkets Hus. Det er det glade vanvid og der burde aldrig være blevet brugt én eneste krone på en helt grundlæggende naiv og forfejlet indsats.

Hvis vi vil bandeproblemerne til livs, så er overborgmester Frank Jensen og hans røde flertal nødt til at tænke over, hvilke signalerne der sendes i forbindelse med de mildest talt blåøjede projekter som Københavns Kommune ofte sender i søen. Tilhører man en bande, så er man en del af en kriminel organisation og så skal man ikke belønnes med et værested med Playstation, hvor man kan ryge hash i fred, sådan som det har været tilfældet med Folkets Hus. Når en offentlig myndighed på den måde udviser en så afgrundsdyb mangel på autoritet og konsekvens, så er det selvfølgelig med til at forstærke bandemedlemmernes manglende respekt for det danske samfund og for lov og orden.

Hvis der ikke bliver taget et opgør med den evigt forstående og dialogsøgende tilgang til bandeproblermerne, så vil de fortsætte med at dukke op med jævne mellemrum og taberne er alle de helt almindelige københavnernere, som må ses deres kvarter forvandlet til en slagmark for rivaliserende indvandrerbander.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
19.08.17, 18:40
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.08.17, 14:05
Psykologisk er der tale om en kognitiv dissonans, hvor ens eget verdensbillede af islam, ikke passer overens med virkelighedens islam. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
19.08.17, 12:07
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan. Læs mere
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere
Af Holger K Nielsen
17.08.17, 14:59
Det hævdes ofte, at kun handlinger betyder noget i politik. Hvad man går rundt og siger er ligegyldigt, for det er kun ord. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.08.17, 08:32
Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske. Læs mere
Af Finn Slumstrup
16.08.17, 17:07
Farvel og tak. Jeg trækker mig bukkende tilbage. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.08.17, 16:14
Jeg spår, at alt-right vil vinde frem i USA i de kommende år. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.08.17, 13:40
Hvis blot de muslimske ghettoer var parallelle fænomener – lidt som ufo'er – kunne vi sove roligt om natten. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her