*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Store dele af Nørrebro er mere tørlagt end forbudstidens USA

Det er haram at sælge alkohol.

Angiveligt findes der over tusind steder, hvor man kan købe döner-kebab i Berlin. Den tyske hovedstads andel af tyrkiske indvandrer svarer til en middelstor tyrkisk provinsby, så derfor er det ikke overraskende at byen er plastret til med kebab-steder.

Det tyrkiske aftryk på Berlin er enormt, især i bydelen Kreutzberg. Her er den tyrkiske og islamiske kultur langt mere synligt end i resten af den kosmopolitiske storby.

Der er dog en afgørende forskel på, hvorledes integrationen, eller måske rettere sagt tolerancen, er bedre lykkedes i Berlin end i København. Nærmest uden undtagelse, så er det muligt at få en øl til sin kebab. Indehaverne drikker givetvis ikke selv alkohol, men det forhindre dem ikke i at lange det gode tyske øl over disken.

Det står i skærende konkrast til tilstandene i København. På Nørrebro findes der ligeledes utallige store og små kebabsteder. Nærmest uden undtagelse serverer de ikke alkohol. Det kan der være to forklaringer på: Enten så er det umuligt at få en alkoholbevilling eller også er det underlagt det islamiske haram. Jeg har derfor spurgt min forvaltning på Københavns Rådhus, hvordan det kan være? Er det virkeligt så vanskeligt at få en alkoholbevilling, eller er det fordi små spisesteder som eksempelvis en lille sharwarma-biks ganske enkelt ikke må udskænke alkohol. Svaret er nej – eller som det er formuleret i det skriftlige svar jeg har modtaget:

”Der ikke noget til hinder for, at spisesteder som pizzeriaer og shawarma-barer, især i området omkring Nørrebrogade, kan få en alkoholbevilling til f.eks. at sælge øl eller vin.”

Konklusionen må derfor være at fraværet af alkohol skyldes at det er haram ifølge islamisk tankegang og værdisæt. Jeg vil ikke tvinge nogen til hverken at drikke øl eller spise bacon, men den påfaldende og massive afvisning af at sælge alkohol fortæller noget om mislykket integration og mangel på tollerance.

Jeg skal ikke kunne afgøre om den store muslimske befolkningsgruppe i Tyskland er bedre integreret end den ditto danske, men noget tyder på at det kunne være tilfældet. I hvert fald har de tyrkiske og arabiske forretningsdrivende i Berlin accepteret at deres kunder ønsker en øl til det grillede kød. Det er helt udramatisk og pragmatisk. Desværre lader det til at denne pragmatisme ikke findes i det danske indvandremiljø, hvor islamisterne målrettet arbejder på at styrke parallelsamfundene og afstanden til alt hvad der er dansk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
23.06.17, 17:18
Jeg stirrede på hans kontrafej, den kæmpe næse i midten af det kødfulde ansigt. En smuk mand, ja, på samme måde som skuespilleren Denzel Washington, skønt hans storhed var ikke skuespil, men åndelighed indlejret i musik. Læs mere
Af Annika Smith
23.06.17, 16:27
… og får næsten ondt i maven af det. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
23.06.17, 14:35
25 år efter EM-guld: Tilskuere og tv-seere falder fra. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.06.17, 08:55
Næ, mennesker, som de er flest, har kun fordomme, hvis de ikke har andet at gå efter. Læs mere
Af Josephine Fock
23.06.17, 06:38
Hele sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks har været fyldt af spin, løgn og lovbrud. Vores demokrati fortjener ministre, der taler sandt og agerer efter lovens regler. Læs mere
Af Victor Boysen
22.06.17, 15:01
Det er synd for de kongelige, at de ingen rettigheder har. Lad os slippe dem fri. Læs mere
Af Maria Bille Høeg
22.06.17, 13:18
Vores ekstremt omfattende velfærdsstat har den slagside, at det personlige ansvar er ved at lide en stille kvælningsdød. Det så vi et skræmmende godt eksempel på forleden. Læs mere
Af Jens Kindberg
22.06.17, 10:38
Hvis Frank Jensen var en ludobrik, så var han slået hjem. Læs mere
Af Harun Demirtas
20.06.17, 22:38
At du skulle løbe halvtosset rundt på en hospitalsgang, tabe dig 10 kilo af stress og endda gemme dig helt alene på et toilet og græde af frustration, det har du og dine kære ikke regnet med. Læs mere
Af Angela Brink
20.06.17, 22:32
Jeg elsker Folkemødet, men forholdt mig forud for det kritisk til begivenheden. Det skulle jeg aldrig have gjort … Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her