*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Store dele af Nørrebro er mere tørlagt end forbudstidens USA

Det er haram at sælge alkohol.

Angiveligt findes der over tusind steder, hvor man kan købe döner-kebab i Berlin. Den tyske hovedstads andel af tyrkiske indvandrer svarer til en middelstor tyrkisk provinsby, så derfor er det ikke overraskende at byen er plastret til med kebab-steder.

Det tyrkiske aftryk på Berlin er enormt, især i bydelen Kreutzberg. Her er den tyrkiske og islamiske kultur langt mere synligt end i resten af den kosmopolitiske storby.

Der er dog en afgørende forskel på, hvorledes integrationen, eller måske rettere sagt tolerancen, er bedre lykkedes i Berlin end i København. Nærmest uden undtagelse, så er det muligt at få en øl til sin kebab. Indehaverne drikker givetvis ikke selv alkohol, men det forhindre dem ikke i at lange det gode tyske øl over disken.

Det står i skærende konkrast til tilstandene i København. På Nørrebro findes der ligeledes utallige store og små kebabsteder. Nærmest uden undtagelse serverer de ikke alkohol. Det kan der være to forklaringer på: Enten så er det umuligt at få en alkoholbevilling eller også er det underlagt det islamiske haram. Jeg har derfor spurgt min forvaltning på Københavns Rådhus, hvordan det kan være? Er det virkeligt så vanskeligt at få en alkoholbevilling, eller er det fordi små spisesteder som eksempelvis en lille sharwarma-biks ganske enkelt ikke må udskænke alkohol. Svaret er nej – eller som det er formuleret i det skriftlige svar jeg har modtaget:

”Der ikke noget til hinder for, at spisesteder som pizzeriaer og shawarma-barer, især i området omkring Nørrebrogade, kan få en alkoholbevilling til f.eks. at sælge øl eller vin.”

Konklusionen må derfor være at fraværet af alkohol skyldes at det er haram ifølge islamisk tankegang og værdisæt. Jeg vil ikke tvinge nogen til hverken at drikke øl eller spise bacon, men den påfaldende og massive afvisning af at sælge alkohol fortæller noget om mislykket integration og mangel på tollerance.

Jeg skal ikke kunne afgøre om den store muslimske befolkningsgruppe i Tyskland er bedre integreret end den ditto danske, men noget tyder på at det kunne være tilfældet. I hvert fald har de tyrkiske og arabiske forretningsdrivende i Berlin accepteret at deres kunder ønsker en øl til det grillede kød. Det er helt udramatisk og pragmatisk. Desværre lader det til at denne pragmatisme ikke findes i det danske indvandremiljø, hvor islamisterne målrettet arbejder på at styrke parallelsamfundene og afstanden til alt hvad der er dansk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Siddik Lausten
21.08.17, 11:55
Vores muslimske landsmænd skal i langt højere grad aktiveres i kampen mod radikalisering og terrorisme. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.17, 11:17
Så stedmoderligt har vi behandlet historien, at vi kalder den fortid. Den var død, borte, forbi. Men nu kommer den igen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.08.17, 18:40
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.08.17, 14:05
Psykologisk er der tale om en kognitiv dissonans, hvor ens eget verdensbillede af islam, ikke passer overens med virkelighedens islam. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
19.08.17, 12:07
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan. Læs mere
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere
Af Holger K Nielsen
17.08.17, 14:59
Det hævdes ofte, at kun handlinger betyder noget i politik. Hvad man går rundt og siger er ligegyldigt, for det er kun ord. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.08.17, 08:32
Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske. Læs mere
Af Finn Slumstrup
16.08.17, 17:07
Farvel og tak. Jeg trækker mig bukkende tilbage. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her