*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sæt selskabsskatten ned

Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt.

I dag konkurrer Danmark mod andre lande, når der skal tiltrækkes virksomheder til landet. Herunder eksempelvis med de nye datacentre, som bliver bygget i Danmark. Konkurrencen sker på forskellige punkter, men især på baggrund af skatteniveauet og lønniveauet. Det er alment accepteret, at det er vigtige konkurrenceparametre. Men når nu vi skal vinde kampen om at være det bedste land at drive forretning i i dag, bliver det danske erhvervsliv hæmmet af den høje selskabsskat, der dræner ressourcer fra alle typer af virksomheder i Danmark. Det er i den henseende underordnet, om det er den lokale tankstation eller Apple, som kommer til Viborg. Skattebetalingerne er midler, der burde gå til investeringer i nye maskiner og teknologi eller ansættelse af flere medarbejdere, som dermed kunne udvikle virksomhederne og skabe endnu mere vækst til glæde for den fælles kage. Velstand skaber velfærd og ikke omvendt.

Det kommunale selvstyre og et stærkt erhvervsliv er hjørnesten i det danske samfund. Det skal vi sikre i endnu højere grad. Når vi accepterer udenlandsk konkurrence, hvorfor så ikke også acceptere konkurrencen internt?

Overalt i det danske land sidder der dygtige kommunalpolitikere i byrådene. Byråd som kender deres borgere, virksomheder og deres kompetencefordele i forhold til andre kommuner. Lad os da give kommunerne frie tøjler til at tiltrække netop de virksomheder, de ønsker. I forvejen kan borgerne flytte efter kommunalskatterne, så hvorfor skal virksomhederne så ikke også have lov?

I dag er det sådan, at kommunerne betaler størstedelen af den sidst tjente krone i udligning til andre kommuner. Dette svækker kommunernes incitament til at skabe en erhvervsvenlig profil og tiltrække både danske og udenlandske virksomheder.

Selskabsskat er i sin grundessens en skat på investeringer, vækst og velstand. Derfor bør politikerne på Christiansborg se en lavere selskabsskat som værende en gave til Danmarks erhvervsliv, som vil kunne skabe endnu mere vækst og arbejdspladser til gavn for hele samfundet. Lad Kommunerne konkurrere internt og dermed skabe vækst på linje med en asiatisk tiger-økonomi. Der findes utvivlsomt mange virksomheder i hovedstadsregionen, men mon ikke Slagelse kunne tiltrække endnu flere virksomheder, hvis de selv bestemte skatten?

Men indtil kommunerne kan og må konkurrere internt, så lad os få sænket selskabsskatten markant på nationalt plan. Det ville sømme sig for en borgerlig regering.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DRs Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
20.11.17, 08:05
Sherin Khankan truer nu Naser Khader og co. med en injuriesag. Lad os få den, så der kan blive kastet lys over imamens tankevækkende udtalelser og forkærlighed for sharia. Læs mere
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og flere kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske, hvem der arbejder for de klausuler, når I stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her