*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Norge er stadig et konservativt land

Lederen af det konservative parti Høyre, Erna Solberg, genvandt i går statsministerposten i Norge.

Tillykke til Erna – og tillykke til Norge.

Præcis som vore andre nabolande, Sverige og Tyskland, og som i fx Storbritannien, er det største borgerlige parti i Norge konservativt. I Danmark skal vi desværre tilbage til Folketingsvalget i 1990 for at kunne opleve det samme, nemlig, at Det Konservative Folkeparti var det største borgerlige parti i Danmark.

Men vores søsterpartier holder håbet oppe for os – og inspirerer os.

Hvor Moderaterne i Sverige har sat fokus på skattelettelser og vækst, Conservatives i Storbritannien har sat fokus på miljøet og på national selvbestemmelse og CDU i Tyskland har sat fokus på storpolitik og hjælpe til at sikre verdensøkonomien og –freden, så har man i Norge sat fokus på at styre velfærdsstaten i en moderne retning.

Vi konservative i Danmark kan lære af dem alle – ikke mindst kommunikativt. For værdimæssigt ligger Det Konservative Folkeparti meget tæt på vore søsterpartier – og den konservative bevægelse er den største i Europa, og i resten af verdenen.

Det var nervepirrende at se valgkampen udspille sig hos vores norske broderfolk. Sejren var først sikker sent i nat på grund af den høje spærregrænse (4 %), der var ved at koste både Venstre og Kristeligt Folkeparti. Begge klarede skærene. Det modsatte kommer givetvis til at ske i Danmark, hvor stort set ingen målinger giver Nye Borgerlige 2 % - dermed er der tanke om et stemmespild, der sammen med Kristendemokraternes stemmespild vil kunne afgøre et dansk valg. Det endte heldigvis ikke sådan i Norge.

Her holdt Erna skansen. Vælgerne belønnende hendes liberalkonservative linje, hvor hun blandt andet afskaffede arveafgiften som sin første handling.

Det politiske billede i Norge er meget lig det danske, og mit parti vil helt sikkert også afskaffe arveafgiften ved først givne lejlighed. Den store forskel er, at der ikke er så stærk en venstrefløj, og at det indvandrerkritiske parti er med i rød blok. Det burde Dansk Folkeparti jo sådan set også være, så lad os håbe, at vi i Danmark snart nærmer os norske tilstande. I så fald ville jeg stensikkert sidde i Folketinget, og vi ville alle være rigere - primært på grund af oliemilliarderne, som Hækkerup forærede bort.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
23.11.17, 18:07
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej? Læs mere
Af Mikael Jalving
22.11.17, 13:16
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.11.17, 09:13
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands. Læs mere
Af Anders Vistisen
21.11.17, 12:23
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark. Læs mere
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her