*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Virkeligheden er en anden, Christian Rabjerg Madsen

Min socialdemokratiske medblogger overser sit eget partis medansvar for den lave vækst.

Kære Christian Rabjerg Madsen. Jeg er ked af, at du har fået opfattelsen af, at vi borgerlige stjæler jeres politik; Det har nemlig alle dage været socialdemokratisk politik at klatte pengene væk her i landet. Det værste eksempel er den hedengangne Anker Jørgensen, men når man ser på den realpolitiske virkelighed i nyere dansk politisk historie, har efterfølgende socialdemokratiske politikere været ophavsmænd (-kvinder) til dårlige vilkår for velstanden. Dog med enkelte undtagelser herunder Mogens Lykketoft, der var godt hjulpet af bl.a. min partifælle Hans Engell.

Derfor er det en smule tragikomisk at høre en socialdemokrat tale om at klatte pengene væk. Og endnu sjovere er det, at du nævner ’history repeating’, for dit blogindlæg er udtryk for samme naive tilgang til økonomi – den slags tanker findes vist kun i de yderste afkroge af Roskilde Universitetscenter.

Problemet med Fogh-tiden, som du omtaler, var ikke for mange skattelettelser, men derimod, at vi ikke fik gennemført endnu flere skattelettelser. Mit eget parti fik heldigvis presset tre skattelettelser igennem - meget af det kan vi mærke de positive effekter af i dag, hvor det går bedre.

Boligboblen, som du også nævner, skyldes heller ikke skattelettelser, men derimod de internationale konjunkturer og et ikke-markedsbaseret boligmarked. I København kan kun under 25 % af boligerne købes til markedspris - resten er dyrere pga. overregulerede ”røde” opfindelser såsom andelsboliger, almene boliger og manglende nybyggeri.

Jeg er imidlertid glad for, at du deler analysen af, at vores samfundsmodel - herunder velfærdssystemet - bliver udfordret. Løsningen er dog ikke at udvide de i forvejen høje offentlige udgifter og dermed mindske velstanden, men derimod at mindske de offentlige udgifter og dermed hæve velstanden.

Fakta er, at man ikke kan brandbeskatte sig til velstand. Lavere skat giver vækst, vækst skaber velstand, og velstand er det, der gør, at vi har råd til velfærd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her