*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Henrik bør være kongegemal

De danske medier fortsætter i disse dage den negative diskurs, der har været om H.K.H. Prins Henrik i alt for mange år

Det pudsige er, at Prinsen har helt ret i sin argumentation; han bør være konge eller kongegemal. Man ser helt ædruelige journalister i de danske medier kalde H.K.H. Prins Henrik for senil, skør og dement. Man han gentager blot den – ganske udmærkede – pointe, han har haft i årtier.

Man har ad flere omgange forsøgt at inkorporere ligestilling i kongehuset. Personligt mener jeg, at det er noget pjat at forsøge at ligestille i en institution, der i sig selv er alle andre ulig. Denne ulighed er besluttet på demokratisk via Grundloven, nyder stor opbakning i befolkningen og bidrager til både dansk økonomi og til sammenhængskraften. Men når man nu så gerne vil ligestille drenge og piger internt i kongehuset – senest med ændringen af tronfølgeloven i 2007, så er det helt naturligt, at mænd og kvinder sidestilles. Når en konges hustru bliver dronning, så bør en dronnings mand naturligvis også blive konge.

H.K.H. Prins Henrik har derfor en pointe, når han ikke vil begraves blandt konger og dronninger i Roskilde Domkirke. Hvis man ikke er lige i livet, skal man heller ikke være det i døden, som det begavet er blevet formuleret.

Det er naturligvis ærgerligt, at denne debat kører offentligt, men hans holdning kan næppe komme bag på nogen.

H.K.H. Prins Henrik er desværre ikke altid blevet behandlet lige godt af de danske medier – og bliver det heller ikke denne gang.

Jeg bakker ham 100 % op. Han har alle dage været en fantastisk sparringspartner, ægtefælle og livsledsager for vores regent, han er kunstnerisk, kulinarisk, begavet og humoristisk – og han fortjener en titel efter mange års negligering på denne front.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Københavns Storkreds.
Seneste blogs
Af Finn Slumstrup
16.08.17, 17:07
Farvel og tak. Jeg trækker mig bukkende tilbage. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.08.17, 16:14
Jeg spår, at alt-right vil vinde frem i USA i de kommende år. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.08.17, 13:40
Hvis blot de muslimske ghettoer var parallelle fænomener – lidt som ufo'er – kunne vi sove roligt om natten. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.08.17, 12:04
Gør det nogen forskel for europæerne, om migranterne trænger ind i Europa hjulpet af ”kyniske menneskesmuglere”, som gør det for penge, eller af selvfede menneskesmuglere, som mener, at de gør en god gerning? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.08.17, 11:28
Som borgerlig vælger frygter man jo, hvad S og DF næste gang finder på. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
14.08.17, 08:04
Af Christina Egelund
13.08.17, 18:43
Nogle gange kan jeg undre mig. Undre mig over kommentatorkøbing i Danmark. Undre mig over, at tankerne og skriverierne kører i ring. JA! Liberal Alliance vil gerne have fjernet topskatten. Fordi vi mener, det er en urimelig skat, der hæmmer arbejdsglade danskere i at yde en ekstra indsats. Topskatten hæmmer udvikling og potentiel vækst i Danmark. Læs mere
Af Jens Kindberg
13.08.17, 16:05
De danske medier fortsætter i disse dage den negative diskurs, der har været om H.K.H. Prins Henrik i alt for mange år Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.08.17, 12:16
Det kommunale Folkets Hus på Nørrebro har fungeret som klubhus for LTF Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
12.08.17, 19:54
USA er helt fremme, hvad angår totalitær, politisk korrekthed. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her