*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sammenhængskraften i Danmark forsvinder gradvis

Dette er en hyldest til det Danmark, jeg vil bevare.

De røde partier i folketinget taler ofte om, at der ikke må være forskel på rig og fattig i landet. Liberal Alliances Joachim B. Olsen har tit været ude at tale om, at det er underordnet, om der er forskel. Ja, Joachim B. Olsen ser ikke, at vi har fattigdom i Danmark. Vi har forskellige klasser, og vi har siden Erik Ninn-Hansens tid fået en etnisk og økonomisk underklasse, som ikke er set magen til før. Det gør sig faktisk gældende i de fleste europæiske lande.

De røde partier i Folketinget vil udjævne klasserne i samfundet ved at sikre, at alle har præcis lige lidt. Liberalisterne derimod er helt ligeglade med sammenhængskraften. Hvis man falder ud af systemet, så er det ens eget problem. Så kunne man jo bare have arbejdet mere, hårdere og tænkt sig om i god tid forinden.

Det Konservative Folkeparti tænker heldigvis anderledes. Der har altid været mennesker, som klarede sig bedre end andre i Danmark. Der har altid været folk, som stod for den store, stabile midte i samfundet. Den almindelige arbejdende, som de i populær amerikansk jargon kalder blue collar, eller som SF-formanden fejlagtigt kalder for blå kanvas. Så meget styr på det arbejdende folk har SF.

Udenlandsk sammenhængskraft

Når vi ser på de relativ nye økonomier i global samhandel, kan vi se på Kina og Rusland. Begge lande har en gruppe mennesker, der er så ultrarige, at de sågar har fået et navn i Rusland: ”oligarker”. Manden på gulvet i de nævnte lande, altså arbejderne, lider under systemerne. De telefoner, vi bruger i Vesten, bliver bygget på fabrikker i Kina, hvor der er hegn for vinduerne, så de ansatte ikke springer ud og dermed fravælger livet. Det har jeg endnu ikke set på en jysk fabrik, heldigvis, for til den tid er Danmark ikke Danmark længere.

I Danmark har vi netop stadig en del af sammenhængskraften, de dårligst stillede har en tilværelse, hvor der er ordentlige forhold. Hvor det netop ikke er valget mellem en sulteløn eller at bo på gaden. Den kontrakt mellem klasserne er sikret gennem generationer i det danske land. Den kontrakt sikrer, at direktørsønnen går i klasse med kassedamens søn. Vi har nemlig forbindelse mellem klasserne. Vi lever ikke dybt forskellige liv. Men det forsvinder desværre, hvis vi ikke sadler om i Danmark.

De fleste klasser i Danmark kommer på ferie, alle kan få mad på bordet, alle kan få tag over hovedet. Skolen og universitet er gratis. Hvis vi bliver syge, så har vi et sundhedsvæsen, som tager hånd om os. Heldigvis, og det skal bevares, men der skal kæmpes for at bevare vores danske samfund, for hvis vi følger nuværende kurs, er det blot et spørgsmål om tid, før sammenhængskraften forsvinder.

Hvorfor forsvinder sammenhængskraften, inden næste generation starter på universitetet?

Tidligere var Danmark et relativt homogent land, den lavestlønnede gruppe havde et arbejde og sikrede dermed sin egen forsørgelse. De, som alligevel ikke kunne, blev understøttet af staten. Nu ser vi tæt på en million på offentlig forsørgelse, og det er undtaget pensionisterne og de studerende, som ikke ”kan” arbejde. I denne gruppe er der også migranterne, migranter, som vi i Danmark har taget imod som velfærdsturister. Disse er langt fra arbejdsmarkedet og kan ikke umiddelbart opkvalificeres til at arbejde. Det ses overalt i Europa, intet europæisk land har haft succes hermed.

De mange hundrede tusinde, som lever af staten og på ingen måde bidrager til samfundet, er dermed med til at undergrave samfundet, uden de vel nok selv er klar over det. For samfundet har ikke råd til dette i længden, det er evident, at det ender galt med nuværende kurs.

De nuværende løsninger på problematikken

Den ene løsning er de rødes løsning på problematikken. Det er at fortsætte med skattestigninger, indtil der ikke kan beskattes mere. Løbende underskud på statsfinanserne indtil den dag, hvor fogeden i form af enten Kina, ECB eller noget tredje banker på døren, og IMF gennemtvinger drastiske reformer, så vi dermed også bliver et land uden sammenhængskraft.

Den anden løsning er liberalisternes. At udhule velfærdsstaten og fjerne velfærdsgoderne for samtlige borgere under parolen ”lad falde, hvad ikke kan stå”. Statsfinanserne bliver dermed saneret, vi vil klare os, og vi vil få et samfund uden sammenhængskraft. Et land, hvor kassedamens søn ikke længere går i skole med direktørsønnen. Hvor almindelige familier ikke har råd til ferier og ordentlige forhold.

Den tredje vej

Vi kan ikke fortsætte med at byde velfærdsmigranter velkommen, ganske enkelt. De fleste partier er enige heri, men undskylder sig altid med konventionerne. Det Konservative Folkeparti er sammen med Dansk Folkeparti de eneste partier, som søger denne konfrontation med flygtningekonventionen. Men vi har ikke 90 mandater.

Vi kan ikke lade flere tusinde få adgang til de danske kasser. Nuvel, vi skal da som de barmhjertige kristne, vi er, stadig hjælpe flygtningene, men de skal hjælpes i nærområdet. Vi kan ikke med sindsro tage imod flere tusinde om året og tro, at det hele lige pludselig vender, og at det bliver en økonomisk succes at opkvalificere flygtninge.

Vi skal dog på samme måde som vores realisme omkring økonomien og sammenhængskraften også forstå, at der er forskel på indvandrere og flygtninge. Indvandring kan være utrolig positivt. Jeg har tidligere skrevet om, at vi så sandelig skal stå med åbne arme, såfremt vi kan lokke ingeniører, læger eller andre efterspurgte folk til. Det er i den ombæring underordnet, om de kommer fra Tokyo, Medina eller Dublin.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
17.10.17, 13:01
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her