*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Handlinger har konsekvenser – sund logik

Vi skal simpelthen ikke acceptere, at de her unge melder sig ud af fællesskabet og overtræder både regler og grænser

Fredag den 27. oktober lancerede to af regeringens skarpeste medlemmer og mine parti-kolleger og forhåbentligt kommende folketingsgruppe-kollegaer et fælles udspil om en indsats målrettet ungdomskriminelle. Justitsminister Søren Pape og Børne- og Socialminister Mai Mercardo fremlagde deres tanker om at få en målrettet indsats, der skal gribe fat i den ene procent af en ungdomsårgang, som står bag over 40 % af lovovertrædelserne.

Dette er selvsagt sund fornuft, for når vi griber tidligt ind, kan vi forhindre en situation, hvor børn risikerer en kriminel glidebane og derved bliver isoleret fra samfundets normer og derved ikke følger dem. Derfor, synes jeg, det er fint, at man kan sanktionere disse med noget, der ligner samfundstjeneste som konsekvens ved lovovertrædelser.

Hvis vi vil problemet med en hård kerne til livs, der gør som de vil, kommer vi ikke i mål, uden der er konsekvenser. Hvis en dreng på 12 år ødelægger vinduer, er han grundlæggende klar over, at han forbryder sig mod nogle spilleregler i samfundet, og så er det i orden, at han skal møde på den lokale brandstation for at vaske biler.

Som konservativ tror jeg på, at familien er den institution, som har den størst mulige indvirkning på opdragelse og mulighed for at sætte præg på sine børns moralske kompas. Formår familien ikke at få opdraget ordentligt, er det helt i orden at sanktionere disse også. For økonomiske incitamenter plejer at være et godt værktøj.

Jeg tror på, at disse tiltag tilsammen får bragt de børn, der er på et forkert sidespor, ind på en mere konstruktiv retning. Vi har over sommeren oplevet, hvad der sker, når der er en mangelfuld indsats, hvilket har givet en sensommer med skyderier på Nørrebro. Jeg tvivler på, at de som har deltaget i disse skyderier, har brugt tiden på løsninger af ligninger og det periodiske system i deres spæde teenagetilværelse, hvor udviklingen fra drengestreger gik over til hærdet kriminalitet.

Som sagt håber jeg, at disse tiltag gør, at vi fastholder den positive udvikling med faldende ungdomskriminalitet – bare vi også får den hårde kerne med på vejen. Jeg har i hvert fald kun ros til regeringens udspil.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
23.11.17, 18:07
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej? Læs mere
Af Mikael Jalving
22.11.17, 13:16
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.11.17, 09:13
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands. Læs mere
Af Anders Vistisen
21.11.17, 12:23
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark. Læs mere
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her