*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Enig med S, lad os lukke muslimske ghettoskoler

Måske skulle man fokusere på sprog, og gå efter de skoler med mere end 50 % tosprogede, i stedet for at gå efter den etniske baggrund, sådan som S har foreslået begrænsningen. Det ville også fagligt, være godt for det danske sprog, og dansk som fag i skolen.

Socialdemokraterne foreslår nu, at stoppe den offentlige støtte til privatskoler, hvor mere end halvdelen af eleverne er tosprogede. Selv 50 % er meget højt.

De helligste af de hellige i Institut for Menneskerettigheder, har allerede været ude og så tvivl om lovligheden af sådan et forslag. Konventioner og grundloven, bliver klasket lige i hovedet på os, hver gang nogen vil gøre noget godt for integrationen. Tak for det. Hvad skulle vi dog gøre uden jer?

Måske skulle man fokusere på sprog, og gå efter de skoler med mere end 50 % tosprogede, i stedet for at gå efter den etniske baggrund, sådan som S har foreslået begrænsningen. Det ville også fagligt, være godt for det danske sprog, og dansk som fag i skolen.

Et eksempel: Nordvest Privatskole

Iranske millioner er nu atter blevet investeret i at modarbejde os, denne gang har pengene været en tur igennem en organisation i Malmø, men de er blevet investeret i en muslimsk privatskole. Det handler om Nordvest Privatskole.   

Vi behøver ikke engang, at gå længere end til skolens egen hjemmeside, for der at kunne fastslå at også denne skole, ligesom mange andre muslimske privatskoler, opdrager børn i en bestemt retning, og ikke overraskende, er der tale om en islamisering. Hvad er det fx for nogle værdier, der insisterer på at seksualisere børn i 4. Klasse, med tørklædet?

Via dette link kan du se, hvad skolens værdier gør ved børn: se fastelavn for børnehaveklasse vs. for fjerde.

Se på dette link billeder af jihadisering, på skolen som præstestyret i Iran betaler til, hvem havde troet det? 

Vildt at der skal udenlandske millioner til, før at vi kan se at den er hel gal. Berlingske kunne afsløre at Irans Store Ayatollah Sistanis repræsentant, har betalt de 26,5 millioner kroner til Nordvest Privatskole.

Sistani, er en del af det statslige teologiske apparat i Iran.

Dan Jørgensens forslag er et godt forslag

Prøvnuligeathøre, det her handler om at vi kan, burde og skal, tilstræbe en elevsammensætning på alle skoler, som afspejler hele samfundet, og ikke ghettoen. Det er ikke racistisk, det er det omvendte af racsime, når samfundet vil kræve at vi blander farverne.

Det er ikke racisme at vedtage, at vores skoler skal afspejle hele samfundet, det danske samfund, og vi lever altså i Danmark.

Jeg går også ind for at man busser børnene rundt, således at vi også undgår ghetto-folkeskoler, vi skal simpelthen lukke ghettoskolerne, hver gang at de opstår, og så busser vi de børn rundt, om nødvendigt. Vi skal ikke acceptere ghettoskoler, hvis vi fortsat gør det, er vi selv med til at reproducere integrationsproblemerne. I sidste ende, handler det også om gradvist at opløse ghettoer, og ændre beboersammensætningen der muliggør ghetto-områderne, til at begynde med. De fleste ghettoer burde gradvist blive revet ned, så folk kunne komme ud, og få muligheden for at bo nye og bedre steder.

Ghettoskoler, ja eller nej?

På folkemødet deltog jeg i en debat, hvor en leder fra en af landets 26 muslimske privatskoler, kunne fortælle om, at han på sin skole, ikke alene arbejdede på at få tosprogede elever, nej, han ville helst kun have irakiske børn.

I panelet stod også den radikale leder Morten Østergaard, som godt nok ikke ønskede at forholde sig til begrebet ghettoskoler, men man kunne forstå, at selv han, ikke mente at ghettoskoler var gode nok.  

Da det endeligt blev tid til spørgsmål, spurgte jeg den muslimske friskoleleder, om han kunne forestille sig en hvid dansker, stå der hvor han stod, og sige; at ikke alene ønskede han kun hvide elever på hans skole, nej, de skulle også være etniske danskere?

Nej, helt ærligt, kunne man forestille sig det? Muslimske friskoler er jo udtryk for racisme, intet mindre. Så jeg synes, at vi skal til at bruge konventioner og grundloven, til at lukke de skoler.

I dag er den offentlige samtale om integration, fyldt med udenomssnak, whataboutery, og ingen tør hverken at sige kultur eller religion. Ja, det kan godt være at nogle muslimske friskoler, har bedre faglige resultater end folkeskolens ghettoskoler, men hvad så, hvis børnene overhovedet ikke bliver integrerede i det danske samfund.

Det handler jo om kulturrelativisme, apologetisk berøringsangst og politisk korrekthed. En udemokratisk politisk ideologi - som bedst trives på venstrefløjen - men som også er at finde på højrefløjen. Det tragikomiske ved hele denne måde at se verden på, er så at den bygger på de lave forventningers racisme. Og altså ideen om, at muslimer fx ikke kan fungere på vores ikke-muslimske skoler, så derfor skal vi værne om de muslimske ghettoskoler.

Hvorfor siger de folk ikke bare, at de og deres børn, ikke ønsker at have at gøre med muslimer; det hele er bare så meget nemmere, når vi ikke blander os.

Første skridt i enhver integration, må være danske venner, ja, etnisk danske, hvide, danske venner. Rigtig gode, hvide, etniske, og danske venner. Det er det modsatte af hvad ghettoskolerne vil, og børnene får en virkelighed, hvor de i 10-11 år af deres liv, lever i et parallelsamfund. Hvad forventer vi af dem, når de er færdige der? Helt ærligt?

Obligatorisk religionsundervisning skal også på skemaet på alle skoler, både på fri- og på folkeskoler

Og hvad forventer vi seriøst af kristendomsundervisningen i folkeskolen, når vi nu er ved det?

Den er ikke forkyndende, som den heller ikke skal være det, men den er heller ikke obligatorisk. Det er i dag uden tvivl vigtigt, at alle børn forholder sig kritisk til religion, stiller spørgsmål, og får et objektivt kendskab til de religioner, der fylder i vores samfund, og i verden. Særligt vigtigt er det for muslimske børn, hvis forældre bare vælger kristendomsfaget fra, fordi de kan. Og selvfølgeligt, skal viden om kristensdommen, fylde mest i religion, når vi er i Danmark.   

Højrefløjen er imod at man ændrer kristendomsfaget, til at hedde religion, således at det også bliver muligt i større grad, at tale om andre religioner. Venstrefløjen er er principielt for, men dog ligeglade nok, til ikke at gå i brechen for en obligatorisk islamkritisk religionsundervisning.

I mellemtiden er der politisk konsensus om, at muslimske børn ikke får objektiv viden om deres religion, og muligheden for at stille kritiske spørgsmål, måske for dem, et af de eneste steder, hvor dette ville være muligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen (pleje)forældre til en lille pige. Hun er forfatter, samfundsdebattør og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her