*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Samråd: Voksne mænds ret til børneægteskaber

Den danske venstrefløj kæmper lidenskabeligt for voksne mænds ret, til i nogle tilfælde, at kunne blive i et ægteskab med et barn som de har valgt at gifte sig med. #voksnemændsret
Den danske venstrefløj er i moralsk forfald, og den kan vel aldrig nogensinde synke lavere end det her. Vi er der hvor virkeligheden overgår fantasien. 
 
Læg gerne mærke til at Danmark ikke tolererer det her for egne børn, nej, det her gælder kun aslyansøgere. Kun hvis du kommer som et sårbart barn fra krig, og ovenikøbet allerede som barn er blevet giftet væk, så kan vi måske godt se stort på din alder.   
 
Stop jer selv! Hvis internationale konventioner tvinger os til at acceptere nogle børneægteskaber, så er vi altså bare nødt til at slippe af med de konventioner, der er ingen vej udenom. Vi skal selvfølgeligt trække os ud af sådan noget møg, hvad tænker man på?
 
Som jeg forstår det er det dog kun Dansk Folkeparti der har foreslået dette, og det er da grotesk at vi skal bøje os for konventioner, der i 2017 vil tvinge os til at acceptere barnebrude.
 
Vi skal selvfølgeligt skille parrene ad, vi skal lade dem få hver deres bopæl, og når pigen er fyldt 18 år, så har hun muligheden for at flytte sammen med sin tidligere ægtefælle. Adskillelsen af parrene har også indtil videre vist at fire piger valgte ikke at gå tilbage til deres voksne ægtefæller.
 
Men tænk hvis bare én pige ikke tør sige sin ærlige mening til den individuelle vurdering, som de internationale konventioner foreskriver, eller hun ikke end tør tænke tanken om at ville væk fra ham. Hvad nu hvis hun slet ikke kan se et alternativ til at leve i det ægteskab, fordi hun ikke har noget netværk og ej heller nogen viden om hvad hendes muligheder er i Danmark. Tænk hvis pigens egen familie vender hende ryggen, hvis hun vælger ham fra.
 
Hvis Danmark derimod træffer den beslutning for de involverede piger, så kan vi sikre os at de har de friheden til at vælge, ved at vælge ægteskabet fra indtil at de er voksne, så sikrer vi at de som voksne faktisk har et frit valg. I mellemtiden får de friheden og freden til at tænke sig om, og til at finde sig selv som frie mennesker. De får muligheden for at blive voksne i fred fra den sociale kontrol, og de eventuelle voldtægter.
 
Kender man intet til den kultur pigerne er fra? Er man overhovedet klar over hvor mange voksne muslimske kvinder, der egentligt vælger at forlade deres ægtefæller i vesten, eller som i vesten stadig ikke føler at de har friheden til at vælge ægtefællen fra, selv som voksne kvinder?
 
Har man glemt alt om den sociale kontrol, de æresrelaterede konflikter, om volden, om tvang, pres og kontrol i de samfund som til at starte med tillader børneægteskaber?   
 
De fleste danskere mener da også at børneægteskaber slet ikke bør accepteres, under nogen omstændigheder, og at vi selvfølgeligt skal adskille barnet (pigen) fra den voksne (manden), men hvad er det der får venstrefløjen i Danmark til at kæmpe så lidenskabeligt for nogle voksne mænds ret til at blive i ægteskabet med et barn? 
 
Den individuelle vurdering af børneægteskaber
Inger Støjbergs forbrydelse er ifølge venstrefløjen at hun strittede imod, og at hun forsøgte at se om vi ikke bare kunne adskille alle børn fra den voksne i disse børneægteskaber. Støjberg var ikke hurtig nok til at sørge for at effektuere denne klamme individuelle vurdering af børneægteskaber. Men hun bøjede sig og tillod vurderingerne, da hun først fik at vide at Danmark juridisk er forpligtet til dette vanvid, på grund af de internationale konventioner.
 
Det burde hun slet ikke have gjort. Så sig dog kategorisk nej til børneægteskaber. Nej. Bare nej!
 
Vi er da idioter for vores egne penge. Konventioner der på den måde tilsidesætter sårbare børn og unges rettigheder, dem skal vi ikke have med at gøre, det burde der ikke være to meninger om.
 
I burde skamme jer kære venstrefløj, og kære højrefløj, vær så søde at få os ud af de konventioner der tvinger os til at acceptere nogle børneægteskaber. 
 
 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen (pleje)forældre til en lille pige. Hun er forfatter, samfundsdebattør og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her