*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Canadisk ret godkendte tortur mod børn

Yasmine fik rettens ord for at hendes familie godt måtte slå hende, også hænge hende i fødderne og slå hende til hun besvimede.

Yasmine forsøger som en meget ung teenager at få myndighederne til at fjerne hende fra hjemmet, men mislykkes. En canadisk ret kommer frem til at torturen hun udsættes for, er en del af forældrenes kulturelle frihed.

Her kan du se mit videointerview med Yasmine på Youtube. (Interviewet er i alt er på ca. 1 time og 20 minutter og delt op i fire dele.) https://www.youtube.com/watch?v=AyIKZF_8cms

Som niårig får hun tørklæde på i et salafistisk hjem. Som 19årig bliver hun gift med en Al Qaeda-terrorist, her få hun niqab på. Yasmines barndom og ægteskab er præget af tilfældig og religiøst motiveret vold, ligesom hun flere gange bliver truet på livet, både af hendes mand såvel som hendes egen familie.

Hun har bloggen og skriver bogen: Fra Al Qaeda til ateisme: En eksmuslims bekendesler. http://www.confessionsofanexmuslim.com

Yasmine Mohammed er født i Canada af arabiske forældre. Yasmine lever hele sit liv i Canada, men hun lever i et parallelsamfund. I et voldeligt helvede, et fangenskab som begrundes religiøst med hellige skrifter. Oven i trues Yasmine med et helvede som hun bogstaveligtalt ikke tør betvivle. Hun tror på det, frygter det, og følger instrukserne for at undgå det, også flere år efter at hun forlader både sin mor og terroristen er hun muslim. Først da hun tager et kursus på universitetet i religion, bliver hun ateist.

Inden jeg fortæller mere om Yasmine bliver jeg nødt til at pointere for alle de der skulle være i tvivl. Det er racisme når vestlige myndigheder ikke har de samme ambitioner for muslimske børn, som de har for hvide ikke-muslimske børn. Når vold mod børn vurderes forskelligt alt afhængigt af religiøse og kulturelle forhold, er vi ude i diskrimination. Politisk korrekt diskrimination. 

Danske forhold

Desværre er det også sådan at vold og svigt i meget større grad accepteres i Danmark, når den blot forekommer i muslimske familier. For nyligt deltog jeg i et kursus om anbragte børn med etnisk minoritetsbaggrund, hvor børn af muslimske biologiske forældre per definition blev betragtet som muslimske børn. Vi fik at vide at sagsbehandlere bestemmer hvordan og hvor meget barnet skal underlægges religionen. En af de ansvarlige konsulenter fik endda sagt at børn i Danmark ikke har religionsfrihed.

En plejefamilie havde af sagsbehandler fået besked på at køre barnet til koranundervisning, en anden måtte gå i dialog med biologiske forældre om hvorvidt deres pige skulle tvinges til at bære tørklæde, ligesom flere berettede om at de fysisk og gentagende gange måtte forhindre deres (pleje)børn i at indtage svinekød, selvom børnene gerne ville spise det, og ikke selv opfattede sig som muslimer.

Forleden kunne man læse historien om to dansk-somaliske piger, ligesom andre vestlige piger med somaliske rødder var blevet befriede fra en koran-skole i Somalia, hvor de havde været fængslet og tortureret. En af de dansk-somaliske piger var flygtet og havde henvendt sig til de danske myndigheder, hvilket førte til at de 18 andre piger blev befriet. Man må håbe på at de danske myndigheder vil sørge for at retsforfølge og udvise alle de voksne / forældre der har været involveret i at sende pigerne til Somalia.

Al Qaeda-terroristen fik asyl i Canada

Tilbage til Yasmine som jeg mødte i Los Angeles og der fik lov til at interviewe hende. Yasmine er en fantastisk fortæller, som også gerne kommenterer på nogle af de mange integrationsproblematikker vi i dag oplever i den vestlige verden med social kontrol og æresrelaterede konflikter. Alt sammen på en særdeles autentisk, velformuleret og intelligent facon.

I interviewet forklarer hun om de to hovedårsager til at en kvinde som hende kan leve på den måde, i så mange år i et ellers frit land som Canada. På den ene side er hun begrænset og kuet på grund af hendes egen tro på og frygt for gud og helvede, hun tør ikke udfordre religionen, men tvivlen er der.

På den anden side så har Yasmine allerede forsøgt at søge om hjælp fra det canadiske samfund, men er blevet svigtet. Canada valgte at beskytte hendes forældres kultur. Yasmine havde ingen rettigheder, det havde hendes forældres kultur.

Volden fortsatte efter at hun tabte sagen om egen anbringelse, og situationen blev endda forværret efter Yasmines oprør. Nu var hendes blotte tilstedeværelse nok til at få tæsk. Så Yasmine gemte sig under sengen og andre steder for at undgå at få tæsk.

Som 19årig bliver hun presset ind i et ægteskab med en Al Qaeda terrorist, hun havde givet op og kunne ikke længere gøre modstand, hun kendte ham slet ikke og vidste ikke at han var medlem af Al Qaeda. Hun følte sig tvunget eller som minmum presset. Yasmine får en datter med denne mand, men vælger så at flygte fra ham, først fra sin mand og så fra sin mor.

Yasmine har i dag tre universitetsgrader og er lektor på et universitet i Canada. Yasmine har ikke længere kontakt til sin mor, men hun har sine to børn og en ny mand som hun selv har valgt og som hun lever et lykkeligt liv sammen med. 

Det allerbedste ved Yasmines historie, altså lige udover at hun vælger at fortælle os andre om den, og at hun også løbende forholder sig til islams mange problemer med demokratiet og menneskerettighederne, er jo nok at hun har humor, er glad og nyder sit liv og sin frihed. Hun er indbegrebet af livsbekræftende.

Foreløbigt kan man som sagt læse om hendes bog på hendes blog, ligesom man kan og bør følge hende på Facebook og Twitter.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen (pleje)forældre til en lille pige. Hun er forfatter, samfundsdebattør og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Siddik Lausten
22.09.17, 15:44
Alt for mange stoler blindt på de informationer, som de får gennem deres søgninger på Google. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.09.17, 15:32
Af Olav Skaaning Andersen
22.09.17, 11:27
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed Læs mere
Af Rune Lund
22.09.17, 10:07
En månedlang kamp med ministerspørgsmål i lange baner har presset en modstræbende regering til at lukke leasing-skattehullet. Det er en stor sejr, der potentielt kan måles i milliarder af kroner. Læs mere
Af Jens Kindberg
22.09.17, 06:12
Nu starter nedsmeltningen hos Det Radikale Venstre Læs mere
Af Signe Munk
21.09.17, 18:03
Jo, Løkke, Pape og Samuelsen. Nedskæringer for 1 mia. på vores uddannelser kan mærkes. Det er helt sort. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.09.17, 13:07
Cykling er konservativt. Den dyrker gentagelsen, vanen, øvelsen, kontinuiteten og respekten for det givne. Cykling er ikke kun en kirke, cykling er også en kongerække. Læs mere
Af Rune Lund
21.09.17, 12:07
Der er flertal for en omlægning af registreringsafgiften, der fremmer miljø, sikkerhed og lukker skattehuller. DF kan vælge at banke regeringen på plads, eller lade sig kue af Liberal Alliance. Læs mere
Af Holger K Nielsen
20.09.17, 15:11
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed Læs mere
Af Anders Vistisen
20.09.17, 10:42
De Konservatives formand i EU-Parlamentet vil undertrykke anderledes tænkende og har et føderalistisk syn på fremtidens EU Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her