*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det føles, som om Nørrebro langsomt er ved at løsrive sig fra Danmark

Når borgere ikke trygt kan gå på Nørrebro, når Nørrebro adskiller sig fra resten af Danmark, styrer alting selv, er ligeglade med love og regler, og når politikerne er bange for at blande sig i konflikten, ja, så er løsrivelse vel nærmest også det eneste, der kan få de voksne til at rejse sig af stolen og træde ind.

Der var for nylig nogen, der sagde, at “Nørrebro er tabt”.

Det kom der rigtig meget debat om for og imod - og selv Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti sagde noget, der kunne tolkes, som om hun ikke var enig.

Nu har der været et nyt bandeskyderi på Nørrebro.

En død.

Nørrebro er som at komme ind i en anden verden.

Jeg vil derfor sige det på en anden måde: Det føles, som om Nørrebro langsomt er ved at løsrive sig fra Danmark.

Når borgere ikke trygt kan gå på Nørrebro, når Nørrebro adskiller sig fra resten af Danmark, styrer alting selv, er ligeglade med love og regler, og når politikerne er bange for at blande sig i konflikten, ja, så er løsrivelse vel nærmest også det eneste, der kan få de voksne til at rejse sig af stolen og træde ind.

Hvornår går det op for dem, at det er nu, de må gøre noget for alvor?

Venter de virkelig på en løsrivelse, før de vil skride ind og genvinde det? Er Nørrebro opgivet?

Når det ikke længere kun er danskere med rødder fra Danmark, men også danskere med anden etnisk oprindelse, muslimer med rødder i langt fra Danmark, råber om hjælp og beder om udvisning af alle bandemedlemmer, så er grænsen tydeligvis nået. Nu magter ingen dem!

Hver dag når jeg cykler på arbejde, krydser jeg Nørrebro for at komme til Rigshospitalet. Når jeg nærmer mig området, trykker jeg endnu hurtigere i pedalerne. Og endnu hurtigere bliver det, når jeg når lyskrydset for at undgå at standse og cykler over for gult.

Er der rødt og jeg standser, sætter jeg lige musikken på pause. Man ved jo aldrig. Man skal være i beredskab.

Politikerne tænker, at lidt flere politibiler på Nørrebro løser problemerne.

Nej - intet tyder på, at det skræmmer banderne, hvorimod de risikerer at gøre livet mere utrygt for almindelige mennesker, der nu skal se en politibil i hvert eneste gadekryds.

Politibiler og bevogtningen løser ikke problemer. Og hvad bevogter vi egentlig? Er det vores lands grænse? Og er det så beviset på, at Nørrebro er uden for Danmark, siden vi midt i København skal sørge for, at der skal være endnu mere bevogtning af endnu mere politi og endnu flere soldater?

Nej, Nørrebro må ikke blive tabt.

Vi bliver nødt til at handle hårdere og mere effektivt - kvittere med hårde sanktioner.

De mennesker kan man ikke lære at holde love og regler. De respekterer dem ganske enkelt ikke.

Så ja! Vent ikke længere!

Ud med dem!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og nu sygeplejerske, der bl.a. ytrer sig om sundhedsvæsenet. Tidligere rådgiver for unge LGBT-personer, samt rådgiver om hiv og aids.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
21.11.17, 12:23
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark. Læs mere
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
20.11.17, 08:05
Sherin Khankan truer nu Naser Khader og co. med en injuriesag. Lad os få den, så der kan blive kastet lys over imamens tankevækkende udtalelser og forkærlighed for sharia. Læs mere
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og flere kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske, hvem der arbejder for de klausuler, når I stemmer. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her