*

 

14.08

Blog: En god dag for Ø-Danmark

Finn Slumstrup
Nu sker der omsider noget med de dyre færgepriser til landets øer. Men der er endnu lang vej i mål.
02.08

Blog: Stop dopinghykleriet

Finn Slumstrup
IOC's slatne reaktion på statsstyret doping i Rusland gør det svært fremover at tage "kampen mod doping" alvorligt.
24.07

Blog: Der al mulig grund til at frygte, at Frygtens Tid først lige er begyndt

Finn Slumstrup
I denne sommer bliver ordet "frygt" anvendt igen og igen både i medier og mand og kvinde imellem. Og med god grund. Hvad kan vi gøre for at forhindre frygten i at blive en dominerende faktor i vore liv?
13.07

Blog: Kampen mod ekstreme kræfter kan aldrig vindes permanent - men den kan tabes

Finn Slumstrup
En ting er, at den østrigske regering ikke kan enes om, hvad man skal stille op med Adolf Hitlers fødested. En langt alvorligere sag er det, at arven fra den nazistiske fører er lyslevende.
09.07

Blog: Oprør fra udkanten gør status - og ser fremad

Finn Slumstrup
En stort anlagt konference i september vil samle aktivister og interesserede fra hele landet i fælles bestræbelse til gavn for en alsidig udvikling af Danmark.
15.06

Blog: Et kongehus i frit fald?

Finn Slumstrup
På kort tid har det danske kongehus mistet balancen, og det er et åbent spørgsmål, om den kan genoprettes.
03.06

Blog: Udkantsdanmark rykker stilfærdigt på sig

Finn Slumstrup
Regeringens udkantspolitik vil meget med for få penge, og er båret af et dybt konservativt syn på, hvad der skaber udvikling.
24.05

Blog: Udkanten er mangfoldig

Finn Slumstrup
Ny undersøgelse viser store forskelle i prisudviklingen på boliger i Nordjylland.
18.05

Blog: Man må kæmpe, for det man har kært!

Finn Slumstrup
Man fremmer ikke de værdier, man holder af, ved at føre gold forsvarskamp. Man er nødt til at fægte med åben pande for de kvaliteter man holder af, uanset om det er i trosmæssig eller politisk sammenhæng.
10.05

Blog: Hejs flaget! Højskolerne har fremgang på trods af tidsåndens råb om effektivitet

Finn Slumstrup
Det er livsbekræftende, at folkehøjskolerne på trods af besparelser og økonomiske stramninger oplever øget elevsøgning og nu har så mange elever på de lange kurser, at det er det højeste antal siden årtusindskiftet.
02.05

Blog: Pas på Danmark - dette forunderlige, smukke land

Finn Slumstrup
Man kan blive forbavset over skønheden og kulturværdierne i Danmark. Men advarselslamperne er ikke til at komme uden om. "Den økonomiske nødvendighed" må ikke få os til at sætte kvaliteterne over styr!
25.04

Blog: Nu kommer kampen om Planloven

Finn Slumstrup
Planloven har behov for revision. Men har regering og Folketing sans for, hvor følsomme problemer, de har med at gøre?
11.04

Blog: Den er god nok: Udflytningsbølgen vokser

Finn Slumstrup
Udkantsbilledet er under forandring. Nu kommer der næsten dagligt nye eksempler på, at bevægelsen fra øst mod vest for alvor er ved at slå igennem.
05.04

Blog: Så fjern dog lorten!

Finn Slumstrup
Det er dejligt at have hund. Men det er svineri over for natur og medmennesker ikke at rydde ordentligt op efter de firbenede pragteksemplarer.
30.03

Blog: Er Pave Frans en revolutionær?

Finn Slumstrup
Det er nu tre år siden Jorge Mario Bergoglio sensationelt blev valgt til pave og tog det ydmyge navn Frans. Hvordan går det til, at en relativt ukendt præst fra Argentina har foldet sig ud som en global mediepersonlighed?
04.03

Blog: Mørkets synspunker kan kun bekæmpes i fuldt offentligt dagslys

Finn Slumstrup
Det nytter ikke noget at forbyde middelalderlige synspunkter fra imamerne. Den eneste vej frem er det lange seje træk med at vise, at de er forkerte og menneskefjendske.
Se flere nyheder
Profil
Finn Slumstrup er forfatter og foredragsholder. Han har altid været aktiv inden for folkeoplysning og var i 20 år lærer og forstander på folkehøjskoler. 1986-91 informationschef i Dansk Flygtningehjælp, ligesom han arbejdede i 16 år på DR P1, som han var chef for 1991-99. Formand for Grænseforeningen 2005-14. I september 2014 medinitiativtager til ”Oprør fra udkanten”, som fra Ærø har bredt sig til et landsdækkende netværk. Har sammen med Viggo Mortensen redigeret ”Oprør fra udkanten. Mulighedernes Land 2.0” på Forlaget Hovedland.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
26.08.16, 20:04
At gøre som man har lyst til og leve i nuet, er den sikre vej til nederlag. Læs mere
Af Jens Kindberg
26.08.16, 13:21
Man kan måske sammenligne bistandshjælp og dagpenge lidt med en ambulance. For hvornår ville du egentlig ringe 112? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.08.16, 10:04
Vi sender problemer forbundet med eskalerende migration videre til vore børn til trods for, at førstnævnte bliver værre og irreversible. Læs mere
Af Holger K Nielsen
26.08.16, 09:59
Hvis LA får gennemført partiets forslag om en lettelse af topskatten på 5 pct. vil det betyde, at borgere i Gentofte i gennemsnit vil få en skattelettelse på næsten 8000 kr. pr. voksen. På Langeland vil den gennemsnitlige gevinst være 163 kr. pr. voksen. Læs mere
Af Josephine Fock
25.08.16, 11:37
De offentlige ansattes ytringsfrihed er blevet forværret, og vi mener, det er nødvendigt at ændre i lovgivningen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.08.16, 09:44
Ikke-vestlige børn har i gennemsnit lavere indfølingsevne og ringere faglighed, viser ny meget stor undersøgelse. Læs mere
Af Angela Brink
25.08.16, 03:54
Vi aner nærmest intet om religion, og derfor virker nye befolkningsgrupper med signifikant og tydelig religiøsitet foruroligende og forvirrende på nogle. Vejen frem er viden om den danske religionshistorie – og om verdensreligionerne indenfor og udenfor Danmarks grænser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.08.16, 00:15
Hvis man kan se noget som helst attraktivt i Putins Rusland, så er man ganske enkelt ikke rigtig klog. Læs mere
Af Camilla Schwalbe
24.08.16, 09:46
Hun ved godt, at jeg overvejer at spørge ”er du okay?”, og hun overvejer derfor enten at rejse sig og gå eller blive siddende og tale med en fremmed om tårerne, som nu triller endeløst ned af kinderne. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.08.16, 18:27
Drop én gang for alle myten om Breivik som en kristen højrefløjs-terrorist. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her