*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stop chikane af politikere

Send dem en tak i stedet

"Det er politikernes egen skyld". "Mange politikere trykker selv på knappen". " Måske er nogle politikere alt for nærtagende". Sådan lød nogle af kommentarerne fra borgere til nyheden om den omfattende chikane af lokalpolitikere.

Tilsyneladende synes en del danskere, at det er politikernes egen skyld, når de oplever chikane og vold i forbindelse med deres politiske arbejde. Som om vold, chikane og trusler er tilladt, når det bare er en politiker, det går ud over. Hvordan er vi dog nået dertil?

En undersøgelse foretaget af Altinget viser, at fire ud af ti lokalpolitikere har været udsat for chikane. Der er der ikke blot tale om drengestreger. Hele 15 procent er blevet opsøgt i eget hjem, 10 procent har oplevet hærværk på deres private adresse, og for cirka hver tiende, som er blevet udsat for chikane eller trusler, gælder det, at de endda har fået direkte dødstrusler.
Det er bare ikke i orden!

Politikere er borgere, der vælger at bakke op om folkestyret. Borgere som stiller sig til rådighed for valg, og som vælgere har stemt på, fordi de gerne vil have dem til at repræsentere sig. Politikerne skal takle mange svære beslutninger om skolelukninger, cykelstier, anbringelse af børn, det kommunale skatteniveau mv. De gør en indsats for deres lokalsamfund, og de har hverken fortjent vold, chikane eller trusler.

Fremfor at blive mødt med fjendtlighed burde lokalpolitikerne i stedet mødes med respekt. Respekt for at de hver dag kæmper for at finde de bedste løsninger og lever op til deres ansvar som folkevalgte.

Faktisk har de også fortjent en tak. Det er så meget nemmere at stå ovre i hjørnet og råbe. Eller at lade sine meninger udgyde på Facebook.
Mon ikke en del af lokalpolitikerne har overvejet, om de synes, det er det værd. Tænkt om ikke det er sjovere at stå uden for og have nemme løsninger end at sidde med alle de mange dilemmaer og afvejninger af hensyn, ansvaret som politiker kræver.


I Danmark bekæmper vi uenighed med ord. Vi har ytringsfrihed og kan debattere stort set alt. Det er grundværdien i vores folkestyre.

Men når det verbale bliver til vold – så skal det stoppes!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Eva Kjer Hansen (f. 1964), medlem af Folketinget for Venstre siden 1990, fhv. minister, fhv. medlem af Europa-Parlamentet. Uddannet cand. polit. Blogger om det danske velfærdsgilde og regelcirkus.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her