*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skattelettelser, ja tak!

Danskerne er verdens hårdest beskattede folk, og enhver skattelettelse skal være mere end velkommen.

Et af elementerne i regeringens kommende skatereform er, at danskerne fremover skal skånes for skat på arbejdsgiverbetalt telefon. Reformen vil samlet set give skattelettelser, som nogen har kaldt ”historisk store”.

Danskerne er verdens hårdest beskattede folk, og enhver skattelettelse skal være mere end velkommen. Jo større, jo bedre. Alene skatten på fri telefon har hidtil kostet danskerne 1 milliard kroner hvert år, og de 10 milliarder kroner, reformen efter sigende skal sende tilbage til danskernes egne lommer, er en god begyndelse.

Traditionen tro er Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i gang med at advare mod skattelettelser – i verdens hårdest beskattede land.

”Det bliver dyrt”, siger de hos Dansk Folkeparti.

”Det har vi ikke råd til”, siger den ene socialdemokrat, som overgås af den næste socialdemokrat: ”Historisk store skattelettelser giver historiske nedskæringer i velfærden”.

Der tager de fejl, alle tre.

Det bliver ikke dyrt at afskaffe skatten på arbejdsgiverbetalt telefon. Tværtimod, så kommer den halve million danskere, der i dag betaler den skat, til at mærke en kontant forbedring af økonomien hver måned.

Vi har mere end råd til det. Staten opkræver over 1.000 milliarder kroner fra danskerne hvert år. Med afskaffelsen af skatten på arbejdsgiverbetalt telefon opkræver staten stadig over 1.000 milliarder kroner fra danskerne hvert år. Afskaffelsen af den ene, lille skat vil ikke kunne mærkes i statens budget – men det vil kunne mærkes for de danskere, der ikke længere skal betale den.

Og sådan er det med skattelettelser. Skattelettelser giver danskerne lov til at beholde flere af de penge, de selv har arbejdet for at tjene. Det giver større selvbestemmelse, større frihed til at indrette sin hverdag og sit liv som man vil. I verdens hårdest beskattede land kan skattelettelser i 10-milliarderkronersklassen mærkes for den enkelte. Men selv med de historisk store skattelettelser, der er lagt op til, vil staten ikke kunne mærke forskel.

Danskerne vil stadig være det hårdest beskattede folk i verden, og staten vil stadig have mere end 1.000 milliarder kroner at levere velfærdsydelser for hvert eneste år. Intet vil være forandret.

Men for danskerne vil byrden føles mindre, og de vil have bedre mulighed for at bruge deres egne penge på det, der er velfærd for netop dem.

Så skattelettelser, ja tak, og kom gerne med flere end 10 milliarder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Eva Kjer Hansen (f. 1964), medlem af Folketinget for Venstre siden 1990, fhv. minister, fhv. medlem af Europa-Parlamentet. Uddannet cand. polit. Blogger om det danske velfærdsgilde og regelcirkus.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her