*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selvfølgelig er indvandring en gevinst

Forleden fik Danmark - efter 20 år - endelig en ny virksomhed med over 1.000 ansatte. Stifteren var, tør jeg sige det, en indvandrer.

Nå, det er en helt normal dag i dansk politik – for når man staver sig igennem aviserne er de som sædvanlig fyldt med lige dele tilsvining af muslimer og humanister:

Rasmus Jarlov, et konservativt folketingsmedlem, folder sig ud i et interview i Berlingske:

”Det ville være en berigelse for Danmark, hvis vi overhovedet ikke havde nogen fra Mellemøsten…Jeg frygter, at Danmark aldrig bliver det samme igen…Jeg ser det som vores generations største opgave at sætte en stopper for den ukvalificerede indvandring.”

Da jeg bad Jarlov svare på – bare som en begyndelse – om han eksempelvis mente, at Danmark ville have været et bedre land, hvis Naser Khader, hans partifælle i Folketinget, aldrig var kommet til landet, løb han fra den første sætning. Resten står han ved.

Alex Ahrendtsen, en af Dansk Folkepartis ypperste, har denne melding i Fyens Stiftstidende:

”Nogle gange tænker jeg på, hvorfor venstreorienterede kvinder synes, det er så berigende at importere mellemøstlige mænd med et forældet og ofte farligt kvindesyn, og jeg kan ikke slippe tanken om, at der ligger en urgammel undertrykt seksuel drift og lurer i disse kampkvinder. Draget som de er af et lønligt håb om en omgang fifty shades of grey.”

Åh, det her er så stupidt og klamt, at man tænker, at det er løgn. Det er det ikke. Fjolset skrev det selv. Overrasker det mig? Overhovedet ikke. Folkepartisterne siger så meget dumt.

Morten Uhrskov, formand for mikropartiet Dansk Samling, meddeler dette i Jyllands-Posten:

”Det er banalt at sige, at skal vi som etniske danskere vælge imellem om natten at gå forbi en gruppe arabere eller afrikanere og på den anden side en gruppe etnisk danske unge vil vi alle – også Zenia Stampe og David Trads – vælge gruppen af etniske danskere.”

Tal dog for dig selv, Uhrskov, men lad være med at projicere din egen diskrimination over på andre. Din evindelige delen danskere op i dem og os er ikke til at holde ud. Du spreder frygt.

Heldigvis er der en verden uden for de dystopier, som det sorte kor altid synger om. Den verden kaldes også virkeligheden – for i den ved vi alle, at Danmark i dag er et rigere land end for 50 år siden, og at denne rigdom i udstrakt grad skyldes indvandring.

Der er lande, som er blevet endnu rigere end Danmark. Det mest succesrige er USA. Her har massiv indvandring og massiv vækst gået hånd i hånd. Indvandrere bidrager på alle niveauer:

Fra timebetalte løsarbejdere i landbruget, som under kummerlige arbejdsvilkår plukker tomater i varmen, til de mest succesfulde skabere af mega-virksomheder som Youtube, Google og Apple. Og, nå, ja, Obama og Trump har begge forældre, som kom fra andre lande.

Og hvis du nu ikke tror på mig, så hjælper denne historie fra Wall Street Journal måske:

”Indvandrere skabte 51 procent af USA's start-ups i milliardklassen.”

En undersøgelse fra National Foundation for American Policy, en uafhængig tænketank, viser, at indvandrere står bag over halvdelen af de nye start-ups, som i dag har en værdi på over en milliard dollar. 70 procent af nøglemedarbejderne var indvandrere. Titusinder er ansat.

Sidste år udtrykte statsminister Lars Løkke Rasmussen dyb bekymring over, at der i de forløbne 20 år ikke var blevet skabt nogen ny dansk virksomhed med over 1000 ansatte. De 168, som vi har, står for 50 procent af vores eksport. Store virksomheder er guld værd.

I år – nærmere betegnet den 31. januar – kunne Løkke imidlertid glæde sig. Endelig havde en ny virksomhed brudt muren og ansat mere end 1000. Statsministeren skrev på Twitter:

”Tillykke til @_Netcompany_DK med de 1000 ansatte! Regeringen vil sikre, at flere når samme mål. For få virksomheder vokser sig store.”

Og, nå, ja, André Rogacsewski, stifteren og direktøren for Netcompany, han er for resten født i Polen, inden han som dreng kom til Aalborg med sine forældre. En indvandrer med andre ord.

Selvfølgelig er indvandring en gevinst – og det ville alt sammen gå meget bedre for os, hvis typer som Jarlov, Ahrendtsen og Uhrskov holdt en ordentlig tone. Vi har brug for det store perspektiv, ikke det smålige.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
David Trads (f. 1967) har i to årtier været en fremtrædende journalist, redaktør og ofte kontroversiel debattør med stor indsigt fra fremtrædende poster i ind- og udland. Blandt andet tidligere Moskva-korrespondent og politisk redaktør på JP, Washington-korrespondent for Berlingske, chefredaktør på Information og Nyhedsavisen. Forfatter til flere bøger, blandt andet ‘Danskerne først! En historie om Dansk Folkeparti’ og ‘Islam i flammer: Danskerne og det muslimske oprør’.
Seneste blogs
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her