*

David Trads

Blog: Mød Benjamin. En dansk soldat

Hvorfor i alverden ønsker de blå partier at skubbe nogle af vores landsmænd ud af fælleskabet og skabe andenrangs-statsborgere?

Blog: Med Trump kommer fascismen

Alle advarselslamperne blinker - for med Trumps ageren i Det Hvide Hus kan vi krydse af ved alle de tidlige advarselstegn på fascisme.

Blog: Trump er præcist så slem, som jeg frygtede

Den første uge med præsident Trump har været en katastrofe for den verden, vi kender, og som har sikret os fred og vækst i syv årtier. Winter is coming.

Blog: Elvis lever! Set i Graceland!

Lever Elvis? Var månelandingerne fup? Fandt Holocaust aldrig sted? Var der faktisk flere deltagere til Trumps indsættelse end til Obamas?

Blog: Sidder vi på Titanics dæk?

Dengang de første rystelser ramte Titanic, troede ingen, at det var alvor. De var jo på verdens sikreste skib. Jeg har det, som om jeg sidder på dækket i dag.

Blog: Hov, vi kunne jo selv lave mad til de gamle

Ikke alt er ’kommunens skyld’. Noget et faktisk din og min egen skyld. Noget, vi kan gøre noget ved. Er vi utilfredse med kommunens ældremad, så lad os dog lave den selv.

Blog: Da jeg blev student i 1987, så alting også hæsligt ud, men så…  

1987 var et trist år: Massearbejdsløshed, kold krig, hungersnød, ozonlag, apartheid, EU gået i stå. Men - uden vi anede det - var det faktisk året, hvor alt blev vendt. Lad os også gøre 2017 til året, hvor vi begynder at løse problemer. Vi kan jo godt.

Blog: Humanismens store nederlag

Vesten, som vi kender det – bundet sammen af alliancer, konventioner og frihandel – er rystet. Ja, så hårdt ramt, at der er en fornemmelse af, at alt ramler.

Blog: Vestens ansvar for Helvedet i Aleppo

Der går nemlig en lige linje fra den ulyksalige krig mod Irak, der blev indledt i 2003, og så den forbrydelse mod menneskeheden, som foregår netop nu i Syrien.

Blog: Lige dér sidder en pædofil satanist

Falske nyheder har altid eksisteret. Tidligere grinte vi bare af dem. Ikke længere. Kynikere opfinder i dag falske nyheder, spreder dem via facebook og twitter – og ude i virkeligheden er der desværre folk, der tror på dem.

Blog: En dag i verdens bedste land

Kig rundt og se demokratier i krise: Tyrkiet, Spanien, Belgien, Polen, Ungarn med flere. Og se så på vores eget land: Her går det faktisk godt. Tag bare i onsdags i Folketinget.

Blog: Det yderste højres tosser: I dag Den Korte Avis

Engang var Pittelkow og Jespersen på den ekstreme venstrefløj. Nu er de så på den ekstreme højrefløj. Hadprædikanter.

Blog: Det yderste højres tosser: I dag NewSpeek

Ærligt talt ubehageligt at læse, at ”NewSpeek erklærer David Trads krig", når jeg ved, at det er folk, som læser dem, som skriver til mig, at jeg skal halshugges, hænges eller skydes. Tosser!

Blog: Danske ekstremister jubler over Trump

Der er intet godt at sige om Trump. Han er racist, sexist, klimabenægter, skatteunddrager, løgner, ja, en katastrofe. Tænk at den danske ekstreme højrefløj bakker op. Pinligt.

Blog: EU er tæt på kollaps

Den verden, vi kender, består af to grundpiller: NATO og EU. To enorme succeser, som har givet os fred, stabilitet, vækst og frihed lige siden. Trump truer nu NATO. EU truer EU

Blog: DFs rigtige venner er Trump, Putin, Farage

Glistrup, Kjærsgaard og Fogh bærer derfor et hovedansvar for de problemer, vi fortsat har med integration. De har gjort diskrimination og racisme til noget bredt accepteret. Under Thulesen Dahl er det kun blevet værre.

Blog: Min første helt var Allan

Et nyt foto af Allan Simonsen, min barndoms helt, fik mig til at mindes en legende - og en utilgivelig fejl, jeg begik, da jeg smed en gave fra ham væk.

Blog: Religiøs kontrol står i vejen for fremskridt

Den sociale kontrol, som visse tilbageskuende muslimer – især drenge – udøver på gymnasier, skal vi bekæmpe. Vi skal hjælpe de muslimske piger og drenge til at foretage deres egne valg.

Blog: Langkær løser problemer. Støjberg skaber dem!

Husk at næsten alle eleverne på Langkær er danskere. Otte ud af ti af dem er to-sprogede. Rektor kæmper for integration. Støjberg tænker kun på de etnisk-danske.
Se flere nyheder
Profil
David Trads (f. 1967) har i to årtier været en fremtrædende journalist, redaktør og ofte kontroversiel debattør med stor indsigt fra fremtrædende poster i ind- og udland. Blandt andet tidligere Moskva-korrespondent og politisk redaktør på JP, Washington-korrespondent for Berlingske, chefredaktør på Information og Nyhedsavisen. Forfatter til flere bøger, blandt andet ‘Danskerne først! En historie om Dansk Folkeparti’ og ‘Islam i flammer: Danskerne og det muslimske oprør’.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
27.02.17, 09:07
Et markant flertal af befolkning er glade for medlemsskabet af EU, men det er et lille højtråbende mindretal der stjæler billedet Læs mere
Af Samira Nawa Amini
27.02.17, 08:51
Det er dybt problematisk, at medierne går uden om kilder med etnisk minoritetsbaggrund når de skal tale med ’den almindelige dansker’. Uanset om denne frasortering er bevidst eller ubevidst, så vidner den om, at de brune kilder med de brune navne tilsyneladende bliver set som forstyrrende elementer i mediebilledet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
26.02.17, 22:10
Det er fuldkommen ligegyldigt, at drengebørn bliver omskåret. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.17, 21:11
Det kan være fornuftigt at gøre status. Hvad vil de to indvandringskritiske partier, der med sikkerhed står på stemmesedlen næste gang? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
24.02.17, 15:07
Det forpligter at være kongelig, og flugten fra grænselandet er respektløst og skader kongehusets renommé. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
24.02.17, 13:03
Man ser igennem fingre med afbrænding af Bibler, men Koranafbrænding er man angst for, fordi man dybest set godt ved, at islam er anderledes ufredelig end kristendommen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
24.02.17, 11:50
Går den, så går den... Det synes at være Dansk Folkepartis parole i forsøget på at forvirre, fordreje og forarge EU-debatten. I virkeligheden står Vistisen i spidsen for et grimt dobbeltspil i DF´s EU-politik. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.02.17, 10:22
Venstrefløjens begejstring for ytringsfriheden var kortvarig. Nu gælder det om at gribe magten og være venner med alle, bortset fra dem, der kæmper for friheden. Læs mere
Af Anders Vistisen
24.02.17, 09:57
Er der nogen grund til at juble over, at tyskerne i dag mangler viljen til at forsvare sig imod en invasion, som nedbryder deres stat og deres samfund? Læs mere
Af Camilla Schwalbe
23.02.17, 16:00
"Vi har alle en forpligtelse til at tage ansvar for vores ord og gerninger. Det ansvar har ingen farve eller religion, det gælder alle mennesker." Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her