*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stakkels Gentofte!

Vidste du, at Danmarks mest ulige kommune er Gentofte? Og vidste du, at Danmarks mest lige kommune er Langeland? Tankevækkende, ikk?

Den forenede venstrefløj råber og skriger i disse dage om stigende ulighed. Det danske samfund har kæmpe problemer med ulighed, må vi forstå. Men når I hører det, så tænk lige på, at dér hvor uligheden er størst, er Gentofte.
Stakkels Gentofte. For hvis man skal følge de rødes logik, må Gentofte dermed være et forfærdeligt sted at bo. Omvendt må Langeland være Utopia.
Om det rent faktisk er tilfældet, vil jeg lade være op til jer at vurdere. Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg er sikker på, at der findes glade og tilfredse borgere begge steder.
Jeg vil derimod gerne vurdere det sludder om ulighed versus lighed, som oppositionen himler op om. For ulighed er ikke skadeligt i sig selv. Det kan være med til at skabe dynamik i et samfund. Være en drivkraft. En motiverende faktor.
Omvendt er ulighed naturligvis et problem de steder i verden, hvor bestemte grupper er kørt ud på et sidespor som følge af undertrykkelse og magtmisbrug. Ingen tvivl om det. Den form for ulighed skal bekæmpes, og det forsøger vi også at gøre.
Men det er ikke den ulighed, vi har i Danmark. Tværtimod. Det er Gentofte Kommune et bevis på.
Hvad nu hvis din nabo i denne uge vinder i Lotto. Så er du forholdsmæssigt blevet mere fattig, men er du det også reelt? Nej, vel. Du tænker vel som de fleste, fedt for ham! Gid jeg også kunne vinde!

Venstrefløjen er åbenbart fløjtende ligeglade med, at de fattigste i samfundet får det værre, sålænge de rigeste følger med ned i hullet, og alle danskere kan sidde sammen, helt lige, i et sort, økonomisk lige hul.

Det er politisk kynisme af allerværste skuffe. Det er at lade excel-ark, rød økonomisk skole og ginikoefficient stå over den realitet, der rammer mennesker af kød og blod.

Derfor gælder det om at holde tungen lige i munden, når talen falder på ulighed. Målet må aldrig være, at vi alle skal være lige fattige. Tanken må aldrig være, at det er dårligt, at naboen vinder i lotto. Ambitionen må altid være, at vi alle bliver mere rige.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er politisk ordfører, Europa- og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere
Af Morten Løkkegaard
19.10.17, 10:30
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak! Læs mere
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her