*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

”Tik-tak, tik-tak” siger de rødes grådige skatte-ur

I aften, mandag d. 10. juli klokken 21.29 er et særligt tidspunkt. Præcist på dette klokkeslæt begynder du at tjene penge til dig selv. I 191 dage er du stået op, har smurt madpakker, hastet afsted på arbejde, drønet hjem efter ungerne, lavet aftensmad og gået udmattet i seng. For ikke at beholde en krone. Til dig selv. Til din familie. Pengene er gået direkte i statskassen. Til velfærd, ja, men også til at finansiere politikernes mere eller især mindre geniale idéer.

Fra i aften tjener du penge til dig selv. Til mad, bolig, tøj til børnene, fritid og måske en ferie, hvis du er heldig. Det har du de resterende 174 dage til, og de begynder nu. Så det er bare om at give den gas.

Verdens højeste skattetryk kan mærkes.

Ja, vi ønsker alle et velfærdssamfund. Sygeplejersker, læger, pædagoger og lærere, der bidrager til vores uddannelse og sundhed. Men i modsætning til de røde partier, mener jeg ikke, det giver mening kun at tale om offentlig velfærd. Der findes også privat velfærd. Velfærd, som du giver dig selv. Dine nærmeste. Og hvem du ellers ønsker skal have del i det.

Det er egentlig ret enkelt: hvis danskerne skal aflevere færre penge til staten, kan vi selv disponere over flere af vore egne penge. Velfærd for den enkelte kan også betyde muligheden for at invitere sin mor med på udflugt, tage en ekstra fridag eller gøre noget særligt for naboen. Det er det, privat velfærd betyder. Jeg synes der ligge en betydelig arrogance i død pine at ville opretholde verdens højeste skattetryk, for der ligger jo implicit i det, at politikere er bedre til at disponere folks penge, end de selv er. Vel er vi ej, og helt ærlig, med hvilken ret tillader vi os at fastholde, at danskerne i mere end halvdelen af tiden skal arbejde for at finansiere politikernes idéer?

Vi har verdens højeste skattetryk. Har vi også verdens bedste samfund? Kan vi ikke gøre noget som helst bedre? Hvis vi stopper tiden her kl 21.29 denne mandag den 10. juli, er konklusionen så for alle danskere, at vi har det mest optimale samfund overhovedet tænkeligt? At vi har nået et optimum, hvorfra intet skal forandres? Det mener jeg ikke. 

Vi kan gøre meget både klogere og anderledes. Vi kan få bedre og mere velfærd, især hvis vi letter i skattebyrden for danskerne. 

Det er ikke bare noget jeg finder på. De tørre tal siger det samme, men i stedet for at skrive side op og side ned om produktivitetskommissionens konklusioner og alt muligt andet, så lad mig bare tage et citat fra SFs tidligere leder Holger K Nielsen i Weekendavisen den 24. maj.

’I regering bliver man hurtigt opmærksom på fornuften i at skære noget administrativt fedt væk’.

Halleluja. Selv Holger K Nielsen kan se fornuften i at gøre noget ved spildet af danske skattekroner.

Et spild, der betyder, at nej, selvfølgelig ikke vi ikke arbejde i 191 dage, før vi begynder at tjene penge til os selv og vores nærmeste.

Det er ikke rimeligt. Det skal vi gøre noget ved. 

Så lad være med at spørge mig og andre liberale om, hvorfor skatten dog skal ned. Spørg de røde og omegn, hvorfor skatten skal være så høj.  Når en mand som Holger K Nielsen endda selv erkender, at man kan skære fedt væk, er erkendelsen af offentligt overforbrug bredt forankret. Med den erkendelse i hånden bør man som politiker have endda særdeles gode argumenter for, fortsat at bruge løs af andre menneskers penge.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er politisk ordfører, Europa- og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere
Af Christina Egelund
15.11.17, 11:28
Forleden var der et vælgermøde på Frederiksberg i Københavnsområdet. Her rejste en lille pige sig op og spurgte de lokale politikere, hvad de vil gøre ved, at hun har en veninde i 3. klasse, der har været sygemeldt i tre måneder med stress. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.11.17, 10:55
Ungdomshuset er endnu engang arnested for hærværk og anti-demokratiske aktiviteter Læs mere
Af Christel Schaldemose
14.11.17, 17:59
Malta er hverken som Polen eller Ungarn. Men landet har brug for en hånd, og den har de selv rakt ud efter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her