*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Løkke har blæst til kamp mod SOSU’er, lærere og pædagoger

Skatteforhandlingerne er skudt i gang og med dem regeringens kamp mod SOSU’er, lærere og pædagoger.

Lars Løkke turnerer i øjeblikket med sloganet Socialdemokratiet opstiller en falsk modsætning mellem skattelettelser og velfærd. Frasen er hverken catchy eller korrekt, men det største problem er, at den dækker over en skattepolitik, der underminerer dansk velfærd, skaber ulighed og misser en chance for at ruste Danmark til fremtiden.

Lad os kigge lidt på tallene. I fremtiden bliver vi flere i Danmark. Flere børn og flere ældre. Det er dejligt, men det betyder også, at der skal investeres i flere pædagoger, sygeplejersker, lærere, sosu-assistenter, læger osv., hvis det nuværende velfærdsniveau skal holdes. Helt præcist har Finansministeriet slået fast, at det koster 25 milliarder kr. at sikre det nuværende velfærdsniveau.

Og her kommer vi til sammenhængen mellem velfærd og skattelettelser. For som en konsekvens af at Lars Løkkes regering vil bruge 23 milliarder kr. på skattelettelser, har regeringen kun fundet 12,5 milliarder kr. til velfærd. Det er lig nedskæringer i den offentlige service.

Sammenhængen mellem skattelettelser og velfærd er meget klar. Og Lars Løkke prioriterer skattelettelser.

Regeringen forsøger sig med en argumentation, at de skærer i velfærd og offentlige ydelser for at give råd til skattelettelser, der bringer flere i arbejde, der genererer flere skatteindtægter og som til sidst giver råd til bedre velfærd.

Et argument der indirekte men effektivt skydes ned af regeringen selv. I det regeringen oplyser, at deres skattereform vil øge arbejdsudbuddet med 7.600 personer frem mod 2025.

Regeringens tal understreger, at skattelettelser er et ineffektivt værktøj til at skabe vækst. I stedet har Danmark behov for at ruste sig til fremtiden med investeringer i uddannelse og teknologi til vores produktionsvirksomheder.

Som politiker i det her land er det et stort privilegium at komme rundt i alle kroge af vores velfærdsstat. Jeg har været i praktik i ældreplejen, besøgt sygehuse og daginstitutioner. Vores varme hænder løfter en gigantisk opgave, men de løber simpelthen for stærkt.

En dårligere folkeskole, børnehave eller ældrepleje vil gå udover alle. Men de grupper der bliver hårdest ramt, er selvfølgelig de familier, hvor børnene har brug for ekstra støtte i skolen. Eller hvor ældre ikke har råd til at købe ekstra hjælp udover den offentlige.

Verden flytter sig hurtigt i øjeblikket. Hård global konkurrence om arbejdspladser stiller nye krav til alle. Velfærdsstaten er vores garant for, at langt de fleste får en fair chance. En lighed der er definerende for, hvad Danmark er. Samtidig er vores solidariske velfærdsmodel en forudsætning for, at Danmark er blandt de rigeste lande i verden.

Derfor skal vi holde fast i, forny og styrke vores velfærdssamfund. Og derfor er regeringens skattepolitik hverken svaret på Danmarks udfordringer nu eller i fremtiden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
20.11.17, 08:05
Sherin Khankan truer nu Naser Khader og co. med en injuriesag. Lad os få den, så der kan blive kastet lys over imamens tankevækkende udtalelser og forkærlighed for sharia. Læs mere
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og flere kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske, hvem der arbejder for de klausuler, når I stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her