*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Opgør med muslimske privatskoler handler om værdier og lige muligheder

Hvis Danmark også fremover skal bygge på solidaritet og lige muligheder for alle, skal vi tage et opgør med muslimske privatskoler.

Når vi i Danmark stiller krav om, garanterer alle og i fællesskab betaler for ni års skolegang, skyldes det, at frihed og lige rettigheder kun er reelle, hvis alle har evner til at udnytte tilværelsens tilbud og chancer. Man kan simpelthen ikke tale om lige muligheder og dermed et fair samfund, hvis ikke alle er sikret et minimum af uddannelse.

Essentielt er selvfølgelig matematik og sprog - billetter til at træde ind i arbejdsstyrken og dermed frigøre sig. Men de basale færdigheder er ikke nok. Grundlæggende danske værdier skal også tillæres, forstås og accepteres, hvis man skal klare sig i Danmark.  

Derfor er det komplet uacceptabelt, at der på den muslimske privatskole Nord-Vest er fundet undervisningsmateriale om jihad og martyrer. At den bygning, der huser skolen, har forbindelser til en stærkt islamistisk organisation samt at en af skolens ledende personer hylder terror i Mellemøsten. Dertil kommer, at en tidligere lærer fortæller, at pigerne ikke må deltage i idræt, musik og svømning.

Nord-Vest skolen står desværre ikke alene. På privatskolen Al-Quds er elever blevet opfordret til ikke at samarbejde med danske myndigheder af lærere, der hylder Hamas, anser jøder for at være dyr og vantro for at være kujoner.

Man kan ikke klare sig i Danmark, hvis man ikke bekender sig til demokratiske virkemidler, anser kvinder og mænd for lige, har stærke antisemitiske holdninger eller bakker op om terrororganisationer. Og Danmark kan som fællesskab ikke klare sig, hvis elever på muslimske privatskoler oplæres i så radikalt udanske og forskruede værdier og anskuelser.

Hvis integration skal fungere. Hvis Danmark også i fremtiden skal bygge på den solidaritet og fællesskabsfølelse mellem forskellige grupper, der er fundamentet for vores omfordelende velfærdssamfund. Hvis muslimske børn og unge skal have en fair chance i tilværelsen. Så bliver vi nødt til at trække den massive offentlige støtte til de muslimske privatskoler og sikre, at børnene sammen med etniske danske børn går i gode skoler og indgår i stærke positive fællesskaber, der sætter dem i stand til at klare sig i og bidrage til det omkringliggende samfund.

Kampen mod formørkede, antidemokratiske kræfter på muslimske privatskoler handler selvfølgelig om værdier og integration. Om hvilket land vi vil have. Men kampen handler også om noget så grundlæggende som lige muligheder.

Det vil være et massivt svigt af de danske muslimske børn og unge, der frarøves deres fremtidsmuligheder, hvis vi i et anfald af misforstået tolerance eller politisk korrekthed ser igennem fingre med de alvorlige brud på vores grundlæggende værdier, som er veldokumenterede på muslimske privatskoler. Derfor bør vi gribe ind.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
19.08.17, 18:40
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.08.17, 14:05
Psykologisk er der tale om en kognitiv dissonans, hvor ens eget verdensbillede af islam, ikke passer overens med virkelighedens islam. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
19.08.17, 12:07
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan. Læs mere
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere
Af Holger K Nielsen
17.08.17, 14:59
Det hævdes ofte, at kun handlinger betyder noget i politik. Hvad man går rundt og siger er ligegyldigt, for det er kun ord. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.08.17, 08:32
Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske. Læs mere
Af Finn Slumstrup
16.08.17, 17:07
Farvel og tak. Jeg trækker mig bukkende tilbage. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.08.17, 16:14
Jeg spår, at alt-right vil vinde frem i USA i de kommende år. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.08.17, 13:40
Hvis blot de muslimske ghettoer var parallelle fænomener – lidt som ufo'er – kunne vi sove roligt om natten. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her