*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Opgør med muslimske privatskoler handler om værdier og lige muligheder

Hvis Danmark også fremover skal bygge på solidaritet og lige muligheder for alle, skal vi tage et opgør med muslimske privatskoler.

Når vi i Danmark stiller krav om, garanterer alle og i fællesskab betaler for ni års skolegang, skyldes det, at frihed og lige rettigheder kun er reelle, hvis alle har evner til at udnytte tilværelsens tilbud og chancer. Man kan simpelthen ikke tale om lige muligheder og dermed et fair samfund, hvis ikke alle er sikret et minimum af uddannelse.

Essentielt er selvfølgelig matematik og sprog - billetter til at træde ind i arbejdsstyrken og dermed frigøre sig. Men de basale færdigheder er ikke nok. Grundlæggende danske værdier skal også tillæres, forstås og accepteres, hvis man skal klare sig i Danmark.  

Derfor er det komplet uacceptabelt, at der på den muslimske privatskole Nord-Vest er fundet undervisningsmateriale om jihad og martyrer. At den bygning, der huser skolen, har forbindelser til en stærkt islamistisk organisation samt at en af skolens ledende personer hylder terror i Mellemøsten. Dertil kommer, at en tidligere lærer fortæller, at pigerne ikke må deltage i idræt, musik og svømning.

Nord-Vest skolen står desværre ikke alene. På privatskolen Al-Quds er elever blevet opfordret til ikke at samarbejde med danske myndigheder af lærere, der hylder Hamas, anser jøder for at være dyr og vantro for at være kujoner.

Man kan ikke klare sig i Danmark, hvis man ikke bekender sig til demokratiske virkemidler, anser kvinder og mænd for lige, har stærke antisemitiske holdninger eller bakker op om terrororganisationer. Og Danmark kan som fællesskab ikke klare sig, hvis elever på muslimske privatskoler oplæres i så radikalt udanske og forskruede værdier og anskuelser.

Hvis integration skal fungere. Hvis Danmark også i fremtiden skal bygge på den solidaritet og fællesskabsfølelse mellem forskellige grupper, der er fundamentet for vores omfordelende velfærdssamfund. Hvis muslimske børn og unge skal have en fair chance i tilværelsen. Så bliver vi nødt til at trække den massive offentlige støtte til de muslimske privatskoler og sikre, at børnene sammen med etniske danske børn går i gode skoler og indgår i stærke positive fællesskaber, der sætter dem i stand til at klare sig i og bidrage til det omkringliggende samfund.

Kampen mod formørkede, antidemokratiske kræfter på muslimske privatskoler handler selvfølgelig om værdier og integration. Om hvilket land vi vil have. Men kampen handler også om noget så grundlæggende som lige muligheder.

Det vil være et massivt svigt af de danske muslimske børn og unge, der frarøves deres fremtidsmuligheder, hvis vi i et anfald af misforstået tolerance eller politisk korrekthed ser igennem fingre med de alvorlige brud på vores grundlæggende værdier, som er veldokumenterede på muslimske privatskoler. Derfor bør vi gribe ind.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her