*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sørine Gotfredsens angreb på Nadia Nadim er ynkeligt

Sørine Gotfredsens politisk motiverede karaktermord på Nadia Nadim er ynkeligt og ødelæggende for integrationen i Danmark.

Egentlig er Nadia Nadims vinderattitude langt mere interessant end hendes oprindelsesland. Så meget desto mere trist at netop etnicitet gør Nadia Nadim til skydeskive for højrefløjens ypperstepræstinde Sørine Gotfredsen, der i Kristeligt Dagblad går i brechen med et ynkeligt og forkrampet karaktermord på en af Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller.

Sørine Gotfredsen har tidligere gjort sig bemærket med forvrøvlede og pseudo-lutheranske påstande om kvindefodbold, men hendes papirstynde forsøg på at karaktermyrde Nadia Nadim er så kontraproduktivt for integrationen i vores land, at det fortjener ikke at stå uimodsagt.

Sørine Gotfredsens angreb på Nadia Nadim er ynkeligt og uvederhæftigt, fordi Sørine Gotfredsen under overskriften ’Et forbillede for hvad?’ skyder Nadia Nadim anti-patriotisme i skoene, når hun påstår, at Nadia Nadim ikke ønsker at være dansk.

Læser man det pågældende interview med Nadia Nadim står det klart, at anti-patriotisme ligger stjernen fjernt, og at Sørine Gotfredsens tendentiøse læsning af interviewet snarere afspejler, at Nadia Nadim tager afstand fra den danskhed, som Sørine Gotfredsen og den yderste højrefløj forfægter.

Om Danmark siger Nadia Nadim i interviewet, at ’Danmark betyder rigtig, rigtig meget for mig. Det er her, jeg er opvokset. Her jeg har fået skabt min identitet. Alt det jeg kender til i dag, det har jeg lært her. Det er mit hjem. Når jeg er i USA i to-tre måneder i træk og derefter lander i Danmark, får jeg en ro i kroppen. Endelig hjemme igen’. Samtidigt siger Nadia Nadim, at hun ikke vil være del af en danskhed, hvor ’man aldrig kan blive rigtig dansk, hvis man kommer fra et tredjeverdensland’. Den holdning er jeg sikker på, hun deler med mange af os, der kan spore slægten tilbage Harald Blåtand.

Selvfølgelig må Nadia Nadim og andre tåle, at debatten om indvandring og danskhed er kontant. Jeg tror, at Danmark bliver et bedre sted af, at vi diskuterer værdier og kultur lige ud af posen. Men Sørine Gotfredsen og højrefløjen skal ikke uimodsagt underminere og delegitimere danske sportsstjerner som Nadia Nadim, når de påpeger, at integrationsdebatten selvfølgelig sætter spor hos alle, der føler sig ramt af en hård debats naturlige generaliseringer.

At Sørine Gotfredsen ikke kan se eller vil acceptere, at Nadia Nadim er et både vigtigt og dygtigt forbillede for små nydanske piger og dermed et uvurderligt aktiv for integrationen i Danmark, er nærmest grinagtigt. Og afspejler naturligvis, at Nadia Nadim ikke passer ind i det billede af Danmark, som Sørine Gotfredsen heldigvis alene deler med en sluttet kreds på den yderste højrefløj og i Tidehvervsbevægelsen.

For alle os der ønsker, at nydanske piger på lige vilkår med deres brødre skal deltage i det danske foreningsliv og samfund, er Nadia Nadim et stort aktiv. Og det er selvfølgelig baggrunden for Sørine Gotfredsens karaktermord.  

Når jeg i morgen besøger Get2-fodboldskolen i Kolding, hvor langt størstedelen af poderne er mørke i huden, vil næsten 50 procent af de svedige ansigter være piger. Det er om nogen for dem, Nadia Nadim er et forbillede – hvis Sørine Gotfredsen reelt er i tvivl.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Siddik Lausten
18.10.17, 13:18
Så skete det. DBU har aflyst kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige på fredag – jeg tvivler på, at det samme var sket, hvis det var mændene. Læs mere
Af Gitte Seeberg
18.10.17, 13:08
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold Læs mere
Af Jens Kindberg
18.10.17, 11:48
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
17.10.17, 13:01
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her