*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vollsmose-bøller skal ikke krumme ét hår på Postmand Pers hoved

Det er horribelt og komplet uacceptabelt, at kriminelle Vollsmose-bøller truer Postnords medarbejdere, der ikke længere tør komme i bydelen. På den korte bane skal der slås hårdt ned på de kriminelle. På den lange hjælper alene opgør med parallelsamfund.

Arkivfoto: Ernst van Norde/POLFOTO

Mandag aften sendte Transportminister Ole Birk Olesen et kortfattet brev til postforligskredsen. Ministeren oplyste efter et møde med Post Nord, at… selskabet pr. dags dato har stoppet postomdelingen i Vollsmose af hensyn til PostNord Danmarks medarbejderes sikkerhed, idet flere medarbejdere er blevet truet, når de har varetaget deres arbejde i området.

Situationen i Vollsmose – ikke i Caracas eller Cape Town – er altså lige nu den, at Postbudene ikke kan passe arbejdet af frygt for liv og helbred.

En trussel, uanset om rettet mod politi eller brandvæsen, er uacceptabel, men at true det lokale postbud er komplet vanvid. Desværre er problemet ikke nyt. I tidligere sager er trusler, chikane og stenkast gået ud over arbejdet inde i Vollsmose for organisationer så forskellige som Dyrenes Beskyttelse, lokale taxavognmænd og Odense Brandvæsen.

Vollsmose-bøller skal ikke krumme et hår på Postmand Pers hoved. Loven gælder også i Vollsmose. Politiet må simpelthen tage hårdere og mere effektivt fat, så trygheden for postbudene sikres. Hvis ikke politiet har de rette redskaber, må vi evaluere Politiets værktøjskasse. Posten skal ud.

På den korte bane er det hårdt mod hårdt overfor de kriminelle. Men hvis trusler mod postbude og andet godtfolk i fremtiden skal undgås, skal problemet adresseres ved afsenderen. Parallelsamfundet i Vollsmose.

Uanset hvor meget politi (eller militær som Venstre-transportordfører og tidligere Major Kristian Pihl Lorentzen i, hvad man må formode var, et oprevet øjeblik foreslog) der udkommanderes, kommer vi først vold, chikane og socialt armod til livs, hvis vi opløser Vollsmoses parallelsamfund.

Det dur ikke, at børn vokser op i en virkelighed, hvor det er reglen fremfor undtagelsen, at de voksne er uden for arbejdsmarkedet. Hvor det danske sprog ikke for alvor tilegnes før mødet med folkeskolen. Hvor piger pga. negativ kulturel arv udsættes for social kontrol og diskriminering, der ødelægger deres muligheder for at engagere sig i det omkringliggende samfund. Eller hvor vold og afstumpet, truende adfærd er dagligdag og det sprog, der tales højest.

Vi skal have genetableret trygheden for postbudene i Vollsmose. Det er en politiopgave. Men hvis ikke vi igen og igen skal ende som vidner til groteske udslag af asocial og udansk opførsel, er der ingen vej udenom at løfte integrationen i vores udsatte boligområder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere
Af Holger K Nielsen
17.08.17, 14:59
Det hævdes ofte, at kun handlinger betyder noget i politik. Hvad man går rundt og siger er ligegyldigt, for det er kun ord. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.08.17, 08:32
Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske. Læs mere
Af Finn Slumstrup
16.08.17, 17:07
Farvel og tak. Jeg trækker mig bukkende tilbage. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.08.17, 16:14
Jeg spår, at alt-right vil vinde frem i USA i de kommende år. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.08.17, 13:40
Hvis blot de muslimske ghettoer var parallelle fænomener – lidt som ufo'er – kunne vi sove roligt om natten. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.08.17, 12:04
Gør det nogen forskel for europæerne, om migranterne trænger ind i Europa hjulpet af ”kyniske menneskesmuglere”, som gør det for penge, eller af selvfede menneskesmuglere, som mener, at de gør en god gerning? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.08.17, 11:28
Som borgerlig vælger frygter man jo, hvad S og DF næste gang finder på. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
14.08.17, 08:04

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her